Sök
Stäng denna sökruta.

Partiet MoDs valmanifest

Partiet MoD bildades i frustration över politiker som inte stod upp för mänskliga rättigheter och demokrati under covidförtrycket då “ovaccinerade” hängdes ut som farliga smittbärare och vår statsminister uppmanade allmänheten att ta en krampaus från alla som inte “vaccinerat sig” mot covid-19. 

Vi består av modiga människor från höger till vänster, norr till söder som förenats för att stå upp för mänskliga rättigheter och demokrati tillsammans. Några saker som förenar oss. 

Vi tror på alliansfrihet för fred istället för allianser som krigar, medicinsk valfrihet istället för diskriminerande vaccinkrav, hjälp till dem som blivit sjuka efter sprutan istället för fler injektioner, fria medier och debatt istället för styrda narrativ och censur, ett starkt grundlagsskydd istället för stärkt regeringsmakt, hälsosam kost istället för kostsamma kurer, personlig integritet istället för digitala ID och kontroll, gemenskap och mänsklig kontakt istället för social distansering, bättre villkor för vårdpersonal istället för dyra tester, ansvariga som ställs till svars vid misstag istället för att befordras, ledare som förenar folket istället för att splittra dem, lokalt självstyre istället för globalt elitstyre.

 


MoDs politik bygger på våra medlemmars förslag. De motioner som får mest stöd lyfter vi fram och driver tillsammans med våra krav som var grunden till partiets bildande. Nedan vad vi enats om hittills.

Vad MoD står upp för

Starkt grundlagsskydd

Grundlagen ska stärkas. Vi värnar om våra grundläggande rättigheter som rätten till självbestämmande över sin egen kropp, att få röra sig fritt i – och ta del av – samhället i sin helhet, och en arbetsmarknad som inte diskriminerar människor.

Personlig integritet och medicinsk valfrihet

Varje medborgare ska ha rätt att bestämma vilka medicinska ingrepp denne vill genomgå utan att bli diskriminerad för sitt beslut. Informerat samtycke behöver inhämtas om någon ska ta medicinska preparat som inte är färdigtestade. Vi motsätter oss WHO’s Pandemifördrag. Vi tror vidare inte på digitala identifikationsbevis som är ett hot mot en sund demokrati med en hårfin gräns till kontrollsamhälle. Vi vill ha kvar möjligheten att använda kontanta medel, och stärka den genom lagstiftning. Personlig integritet måste få större hänsyn i ett allt mer digitaliserat samhälle.

Yttrandefrihet

För att individen skall kunna bilda sig en uppfattning och fatta underbyggda beslut måste det finnas mångsidig information. Att tysta kritiska röster istället för att föra en öppen debatt är ett varningstecken på begynnande förtryck. Vi vill inrätta ett Yttrandefrihetsombud, YO, som ser till att yttrandefrihet efterlevs och bevaras av de folkvalda och deras media, och att ingen enskild eller förening diskrimineras och censureras. Vi vill också främja fristående oberoende media som inte ägs av multinationella bolag.

Hälsa, sjukvård och friskvård

Vi vill satsa mer på förebyggande insatser istället för piller och injektioner. Komplementär och alternativ medicin måste få liknande förutsättningar som traditionell sjukvård. Alla ska ha lagstadgad möjlighet till även sådan behandling och omfattas av högkostnadsskyddet. Sjukvården måste rustas upp med fler IVA- och sängplatser, sjukvårdspersonal skall ha högre lön, slopade karensdagar och utökade resurser. Högre standard på mat ur ett hälsoperspektiv inom skola, vård och omsorg. Fler gymnastiktimmar per vecka för skolbarnen för att förebygga fetma och sjukdomar orsakade av för mycket stillasittande. Satsning mot psykisk ohälsa på riktigt i form av terapi, samtal, gruppträning och aktiviteter som främjar till gemenskap, innan eventuella recept på traditionella läkemedel skrivs ut. Förebygg stressrelaterad sjukskrivning med 6-timmars arbetsdag. Stor satsning ska göras på folkbildning i dessa hälsofrågor, och alla ska ges möjlighet till att kunna leva på ett hälsosamt och hållbart sätt. 

Alliansfrihet

Nej till NATO!

Bevara Sveriges neutralitet med möjlighet att verka som medlare i pågående konflikter. Ett medlemskap i en försvarsallians innebär att Sverige kommer tvingas att delta i krig. Beslut som fattas på en överstatlig nivå är inte demokratiska och ser sällan till medlemsländernas invånares bästa.

Resiliens och ökat självförsörjande

Ju mer beroende ett samhälle är av resurser utifrån, desto sårbarare är dess medlemmar. Ett friskt och hållbart samhälle ska vara självförsörjande i högsta möjliga mån. Därmed inte sagt att vi motsätter oss samarbete med andra länder, men det ska ske på jämlika grunder där ingen exploateras på ett oetiskt sätt. Och där vi inte gör oss lika beroende av import gällande matförsörjningen och andra avgörande delar av Sveriges självförsörjning. Vi vill stärka våra småföretagare, vårt jordbruk och tillverkning av ekologiskt hållbara livsmedel och andra viktiga produkter.

Ökat ansvar för folkvalda och myndighetspersoner

Vi vill återinföra tjänstemannaansvar. De som begår allvarliga misstag i sitt yrkesutövande eller i sina politiska beslut ska ställas till svars för sina handlingar.

Till exempel ska de tusentals personer som har fått biverkningar av vaccinet ska få upprättelse i form av adekvat behandling och ekonomisk ersättning, likväl som anhöriga till dem som har avlidit till följd av vaccinet.

Krafttag mot korruption

Under covid-tiden blev det tydligt hur vaccinförespråkare tilläts uppträda som experter trots egna intressen och jäviga positioner inom läkemedelsindustrin. Den här typen av påverkansaktioner behöver belysas och förhindras.

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
4.4 21 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
92 Comments
Äldsta
Nyaste De Flesta Röstade
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Ninnie Britasdotter
Ninnie Britasdotter
1 år sedan

Blir så upplyft och glad när jag läser ert valmanifest!

olle reimers
olle reimers
1 år sedan

Jag saknar er ekonomiska politik. Själv tror jag att vi måste minska den offentliga sektorn mycket kraftigt, avskaffa, parti-och presstöd samt minska skatterna till nivån 20-30 procent.

olle reimers
olle reimers
1 år sedan

Ok. Jag väntar och ser. På lång sikt är den viktigaste frågan att korruptionen avskaffas så långt möjligt. Korruption är det långsiktigt mest förödande för ett samhälle. Korruption innebär att politiska beslutsfattare siktar på egen vinning före medborgarnas. De måste berövas den möjligheten. Korruptionen är det som håller världen i ett strypgrepp.

enough
enough
1 månad sedan

Hej Andreas, jag har letat efter partiprogrammet, men inte hittat det, kan du vänligen visa mig det?

Jeanette
Jeanette
1 år sedan

Hurra, hurraaa!! Detta är vad jag vill ha i framtiden:-)

Leif G Nygård
Leif G Nygård
1 år sedan

Detta är lysande, blir verkligen glad i hjärteroten! Jag ser samtidigt en oerhörd potential i den fastlagda politiken och att partiet definitivt kan växa och komma in i riksdagen. Nu gäller bara att så många som möjligt får upp ögonen och ser att MoD finns! Och där får vi hjälpas åt!

Thomas
Thomas
1 år sedan

Nu har vi mycket att göra – ni som inte är med, häng på nu. Nu finns ett gäng underbara människor med klokhet, engagemang och den bestämda uppfattningen – som ju egentligen vi alla borde ha – att vi är männsikor och skall behandlas som detta när det gäller samtliga partiets punkter i sitt valmanifest. Att inte alla kan fatta detta…go go go och tack för att ni finns MoD

A.Chadien
A.Chadien
1 år sedan

Strålande ! Saknar något om WEF dock och om att motverka den ohämmade digitaliseringen i skolan. Det hade varit fint. Annars klockrent

Erik Pragt
Erik Pragt
1 år sedan
Svara  A.Chadien

Det verkar vara en het potatis som man är rädd att ta i. Hela grejen handlar ju i grund och botten om att några av dom få rikaste i världen vill sätta sig som herrar över befolkningarna i världen där dom på olika sätt vill förslava oss “alla” och minska befolkningarna i världen med 90 %. Detta låter i dom flestas öron som konspirationsteori men i verkligheten så deklareras detta öppet i WEF och stod skrivet på The Guidstones som för inte så länge sedan raserades. Det deklareras i agenda 21, agenda 2030. Av oligarkernas finansierade organisationer räknas t.ex WHO, EU, FN, IPCC m.fl. Som verktyg använder man korrupt betald media detta för att så sina falska propagandistiska budskap där världens länder i dag fungerar mer som bananrepubliker än fria demokratier. Censur, brunsmetning av oliktänkande och verktyget att skapa motsättningar mellan olika grupper. Tystnadskulturen som kväver alla sunda diskussioner förstärker lögnerna och vilseleder folket allt mer då flertalet av dessa vilsna själar tror att dess handlingar och tankar är av godhet men i själva verket skapar ett helvete för sig själva och alla i sin omgivning. Lögnerna är fortfarande i ledning, detta kan inte ändra på före att yttrandefriheten stärks så att viktiga sakfrågor får diskuteras fritt och öppet utan censur. Inför vintern så gissar jag att många kommer att få sina värmeanläggningar förstörda, man har ju redan deklarerat att man inte kommer att ha elförsörjning så det räcker. Och WEF kommer att få sig ett gått triumferande skratt. En snart lukrativ verksamhet kanske skulle vara vvs firma eller dylikt om man inte har svälter ihjäl innan eller att vi får en sådan kraftig inflation att pengarna förlorat hela sitt värde vill säga.

Senast redigerad 1 år sedan av Erik
Christina Uddfeldt
Christina Uddfeldt
1 år sedan

Jag saknar något om miljön.

Christina Uddfeldt
Christina Uddfeldt
1 år sedan

Se punkt 5 i mina tidigare inskickade förslag, där jag uppmanade att stödja den internationella rörelsen Stop Ecocide. Övriga EU vill det, men inte Sverige. Vi har ju trots allt många från Miljöpartiet som är med i MoD. Var finns de nu är det gäller att hejda klimatkrisen?
https://www.stopecocide.earth/

Hanna Strand
Hanna Strand
1 år sedan

Klimatkrisen? Har ni missat hela bedrägeriet som är en del av korruptionen? Är detta ett nytt miljöpartiet?

Erik Pragt
Erik Pragt
1 år sedan

Jag är också orolig för att Mod blir miljöpartiet 2.0 …. pust! Jag hinner nog inte få svar på frågan måste lägga min röst i morgon.

Erik Pragt
Erik Pragt
1 år sedan

Hejda klimatkrisen?? Vilken kris? Jag som är upplyst kring fakta och kan mellan tummen och pekfingret såå mycket kring just detta ämne, vad är det som är en kris? Jag kan inte tala för vad MoD kommer att ha som riktlinjer, detta är vad jag säger. Jag ska lägga min röst i morgon sannolikt på mod för att man vill att censuren ska bort. detta är det absolut viktigaste… Är man rädd för livets gas och vill ha mindre av denna livgivande gas så är nog det bäst att rösta på WEF:s ställföreträdande marionetter miljöpartiet så folket kan tvingas till allsköns olika uppoffringar på lögnens altare.

Senast redigerad 1 år sedan av Erik
Martin Gustavsson
1 år sedan

Kanske detta kan vara en bra grund även för partiet MoD att komma fram till en miljöpolitik? https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/03/25/14-uppriktiga-och-valmenande-fragor-till-miljopartiet-som-nu-ligger-under-4/

Christina Uddfeldt
Christina Uddfeldt
1 år sedan

Absolut! Vi kan inte längre blunda för vad som händer utanför vår egen trygga sfär. Bränderna, den spruckna uttorkade jorden i södra Europa och hur skördarna förstörs. Medelhavet som blir varmare och varmare. Hur allt accelererar snabbare än vad forskarna förutspått. Klimatet är en jätteviktig fråga, men alla partier verkar strunta i det.

Jenny
Jenny
1 år sedan

Mycket bra så långt! Ni måste synas för allmänheten också! Aida och Cissi är suveräna talare, med deras röster når man ut!
Tänk på att korrekturläsa lite då och då. Och kolla över sidan. Högst upp här, tex. “Det här vill vill”.
Och sen syns bara “Vad MoD kommer driva under”

Senast redigerad 1 år sedan av Jenny
Bert
Bert
1 år sedan

Mycket bra!

Björn Fager
Björn Fager
1 år sedan

Mycket bra så långt. Förstår att partiprogrammet är under utveckling och skulle framöver vilja se hur frågor som miljö, integration och gängkriminalitet ska adresseras. Man får en uppfattning att landet fram tills nu har styrts på ett sådant sätt att Sverige har en bra ekonomisk ställning vilket borde ge möjligheter att satsa hårt på dessa områden och de övriga som ni tar upp. Om viljan finns kan pengar och resurser sättas på detta, det har inte mins pandemin visat, där stora pengamässiga satsningar gjorts. Om man bara satsar en bråkdel av det som går till dagens sjukvård på riktig folkhälsa skulle så klart den totala kostnaden sjunka dramatisk. Tyvärr motarbetas det av dagens politik och läkemedelsbolag mm. Även stora satsningar på inkluderande i samband med integration och skola skulle ge resultat i andra ändan med ökad jämlikhet och minskad kriminalitet och så klart minskade kostnader i slutändan. Ja, det finns mycket att göra men tyvärr är det mycket svårt att komma förbi dagens makthungriga politik som till stor del bygger på folkets rädsla, i stället för sunt förnuft och långsiktighet där roten till problemen adresseras, och som vidare eldas på av media.

IaN
IaN
1 år sedan

Jag skulle gärna vilja veta mer om er energipolitik

Martin Gustavsson
1 år sedan
Svara  IaN

Idag en viktig fråga. Jag har en bra lösning på den svåra ekvationen, men den kräver modet att se sanningen i vitögat.

Jörgen Larsson
Jörgen Larsson
1 år sedan

Var står MoD angående invandring/utvandring?

Martin Gustavsson
1 år sedan

En mycket bra fråga som varje parti bör kunna svara tydligt på.

David
David
1 år sedan

Det finns en motion på MoDunity, MoDs community med titeln “Flyktinginvandringen begränsas och kontrollerna skärps” och 18 har just nu röstat för den motionen och 2 har röstat emot. Kanske det ger en aning om hur medlemmarna verkar se det för er som frågar.

Bo Lundin
Bo Lundin
1 år sedan

Jag hade gärna sett att Sverige i likhet med Spanien hade gjort det olagligt för affärer att vägra ta emot kontanter och för banker att inte hantera kontanter över disk. Hur är er ställning i den frågan?
I övrigt ger jag tummen upp för valmanifestet 👍

Martin Gustavsson
1 år sedan
Svara  Bo Lundin

Mycket bra förslag. Jag går ett steg längre, nämligen att vi skall avskaffa dagens fiat-valutor och införa pengar som mäts i vikten guld, silver, koppar etc. En sedel kan ha en guldremsa. Mynten kan ha silver eller koppar i sig. Vad gäller digitala valutor så är jag för GNU Taler. https://blog.desdelinux.net/en/richard-stallman-doesn%27t-trust-bitcoin-and-suggests-using-gnu-taler/

Martin Gustavsson
1 år sedan

Jag älskar er! Hur går det rent opinionsmässigt? Efter valet, då er hybris förmodligen har släppt och besvikelsen kommer, så får ni gärna sikta på nästa val, genom att direkt besluta er för att modigt valsamverka mot 4%-spärren!

Med min erfarenhet och samtal med människor så vet jag att det är den som är det stora problemet, inte ert parti och definitivt inte ni som är fantastiska människor.

Bra förresten att ni tog in en kvinna som smeker sitt hår i er video! Då attraherar ni de invandrartjejer som hatar tvång och pekpinnar som de utsätts för och inte vill splittra oss, men vill leva i Sverige tillsammans med alla oss andra.

Detta kommer attrahera fler i framtiden. 90% av alla som får pekpinnar från sekter hatar dem och behöver modet att ansluta sig till oss. Då får man inte ha det som de ogillar med i bilden!

De av er som är ytterst tveksamma att ni kommer över 4%, eller inte hunnit komma med på er lista, är varmt välkomna att redan nu ansluta sig till Valsamverkanspartiet i en modig fraktion, t.ex. partiet “Ännu Modigare” för att maximera hela partiet MoDs chanser inför nästa val.

Win-win!
Bamsekram.

Ronny
Ronny
1 år sedan

Här är några förslag från mig:
1. Totalförbjud cigaretter (import, försäljning, innehav). Det är det enda som skulle få min rökande pappa att sluta röka.
2. Ta bort förbudet på cannabis, salvia divinorum, DMT.
3. Låt hälsokosten få sälja naturläkemedel.
4. På något sätt se till att alternativmedicinare kan få tillgång till labb och dess personal för att kunna bedriva forskning i deras metoder.
5. Ta bort kravet att cykellampor ska vara monterade på cykeln, tillåt att de monteras på cykelhjälmen istället. Så får cyklister plötsligt råd att satsa på bra, starka lampor eftersom de då inte blir bestulna stup i kvarten som de nu blir från cyklarna.
6. Ge folket mer makt att stifta lagar genom direktdemokrati.

Bo Nyström
Bo Nyström
1 år sedan
Svara  Ronny

Starka pannlampor är bland det värsta jag vet. När jag möts (bländas) av en sådan måste jag tvärnita och stiga av cykeln för att en olycka inte ska inträffa.

Lars Carlsson
Lars Carlsson
1 år sedan

Kommer ni verka för att skatter och moms på Bensin Diesel och el tas bort? Det är nog en av de viktigaste frågorna just nu

Habil Kantur
1 år sedan

Absolut! Miljöskatter på el och drivmedel hindrar utvecklingen. Dessa skatter ska tas bort.

Anneli Nielsen
Anneli Nielsen
1 år sedan

Vad säger ni om migration, gängkriminalitet, rättssystemet, våldet mot kvinnor?

David
David
1 år sedan

Gå med och logga in och kolla/föreslå. Vill också uppmana fler av medlemmara att rösta. Jag har själv inte skapat användare och röstat förrän idag men det fanns många bra motioner med 20-60 röster på varje.

Angående migration så finns en motion på MoDunity, MoDs community med titeln ”Flyktinginvandringen begränsas och kontrollerna skärps” och 18 har just nu röstat för den motionen och 2 har röstat emot hittills.

Agneta Olofsson
Agneta Olofsson
1 år sedan

Bra punkter. Ökad idrott i skolan är däremot något jag är emot. I alla fall i den form som det är nu. Idrott (det omkring med ombyte och dusch etc) är något som kan förstöra hela skolgången för många elever. Mer rörelse = bra. Hur idrotten är upplagd i nutidens skola = inte bra alls! Egentligen är jag emot hela skolsystemet och tycker det bör göras om från grunden som med mycket annat i samhället.
https://skolvarlden.se/bloggar/alexander-skytte/nastan-all-skolfranvaro-borjar-pa-idrotten

Julia Svensson
Julia Svensson
1 år sedan

Det är superbra att ni finns och står upp för det som berör så många. Ni är hjältar som kämpar för otroligt viktiga saker. Jag saknar dock svar på var ni står när det gäller stora dagsaktuella frågor som t.ex. energiförsörjningen och invandringen.

David
David
1 år sedan

Gå med och logga in och kolla/föreslå. 🙂 Vill också uppmana fler av medlemmara att rösta. Jag har själv inte skapat användare och röstat förrän idag men det fanns många bra motioner med 20-60 röster på varje.

Angående migration så finns en motion på MoDunity, MoDs community med titeln ”Flyktinginvandringen begränsas och kontrollerna skärps” och 18 har just nu röstat för den motionen och 2 har röstat emot hittills.

Angående energiförsörjningen finns flera motioner. En har titeln “Avskaffa avgifter och punktskatt på el” och har just nu 13 röster för och inga röster emot.

Pernilla
Pernilla
1 år sedan

Vad anser ni om invandringen och allt våld som följer med den i och med den obefintliga integrationsplanen?

David
David
1 år sedan
Svara  Pernilla

Gå med och logga in och kolla/föreslå. 🙂 Vill också uppmana fler av medlemmara att rösta. Jag har själv inte skapat användare och röstat förrän idag men det fanns många bra motioner med 20-60 röster på varje.

Angående migration så finns en motion på MoDunity, MoDs community med titeln ”Flyktinginvandringen begränsas och kontrollerna skärps” och 18 har just nu röstat för den motionen och 2 har röstat emot hittills.

Joakim Sædén
Joakim Sædén
1 år sedan

Hur ser ni på avkriminalisering av vissa droger, såsom cannabis eller psilocybin?

Sonja Maria Kristina Nilsson
Sonja Maria Kristina Nilsson
1 år sedan

Love u<3, blir så glad att det äntligen finns ett parti som tycker som jag:). Familjepolitiken tycker jag är viktig. Att våra barn skall kunna få en trygg start i livet och kunna vara hemma så länge som möjligt. Samt att alla föräldrar får dela föräldraförsäkringen så som den passar dom.

Sonja Maria Kristina Nilsson
Sonja Maria Kristina Nilsson
1 år sedan

Vill även tillägga att jag tycker att det är viktigt att man är försiktig med all strålning. Hur kommer att strålning från alla master att påverka oss.

David
David
1 år sedan

Håller med dig om båda delarna!

Rosanna
Rosanna
1 år sedan

Hej! Jag undrar hur ni ställer er till miljöfrågor och Paris avtalet? Såg att ni sagt att priset på drivmedel kommer vara en av era frågor- är ni positiva till subventioner till fossil industrin?

Vad har ni för klimat tänk och frågor som är viktiga för partiet?

Sören Jörgensen
Sören Jörgensen
1 år sedan

Vem ska betala den ersättning som ni säger ska ges till de människor som har skadats av vaccinet?

David
David
1 år sedan

Jag svarar inte för partiet, är bara en vanlig medlem. Så jag kan bara gissa. Men det är väl normalt sätt statskassan som står för detta när medicinbolagen friskrivit sig i avtalen med staten?

Madeleine
Madeleine
1 år sedan

Hej!
Hur ställer ni er till frågan om Svensk skola!? Mindre klasser och fler lärare? Minska arbetsbördan för lärare? Osv

Och hur ställer ni er i frågan om gängkriminalitet och hur den bör stoppas?

Mvh//Madeleine

David
David
1 år sedan
Svara  Madeleine

Jag är bara en vanlig medlem och talar inte för partiet men kan säga att det finns minst två motionsförslag där medlemmar får rösta och båda har just nu 90-100% röster för att göra olika reformer av skolsystemet, som enligt förslagen ska baseras på studier om hur ett väl fungerande skolsystem är uppbyggt.

Gå gärna med som stödmedlem och kom in och läs och ge egna förslag. Du förbinder dig inte att rösta på ett visst sätt i valet för att du blir stödmedlem.

Lisbeth Brohall
Lisbeth Brohall
1 år sedan

Ställer ni upp både i riksdag, region- och kommunfullmäktige?

Ari Hartikks
Ari Hartikks
1 år sedan

Nu vet jag vart min röst går, tack! 😍

David
David
1 år sedan

Är bara vanlig medlem men säger detsamma. Tack till dig med och tack till partiet!

Sören Jörgensen
Sören Jörgensen
1 år sedan

Hur hittar jag eventuella svar som jag får på mina frågor här? Vill gärna veta vem som ska betala ersättning till de människor som har drabbats av vaccinskador? Sedan vill jag gärna veta vad som kommer att hända med de politiker från MoD när dom får makten?

Rrr
Rrr
1 år sedan

Hej! Viktig fråga om energi och specifikt hur ni ser på kärnkraft och vindkraft.

David
David
1 år sedan
Svara  Rrr

Jag svarar inte för partiet, är bara en vanlig medlem.

Kan som medlem däremot rekommendera att du också blir stödmedlem om du gillar det du ser hittills (du förbinder dig ju inte att rösta på partiet för det).

Då kan du gå in och göra egna motionsförslag på området som vi andra kan rösta på och du kan se de förslag som redan finns och hur medlemmar röstat på dem.

Mods politik utöver det som är spikat i manifestet kommer som jag förstår det bygga på de förslagen och på hur medlemmarna röstar på förslagen. Välkommen att gå med och påverka!

Jenny
Jenny
1 år sedan

Mods ståndpunkter i abortfrågan, utförliga svar önskas och skilj mellan våldtäktsgraviditer och övtiga graviditeter, någon?

Helena skörsemo
Helena skörsemo
1 år sedan

Så intressant och klokt initiativ! Jag börjar på allvar att överväga att rösta på MoD. Ifrågasätter EU, Nato och det s k vaccinet. Jag är nyfiken på hur ni ställer er till djurens rättigheter och skydd i vårt samhälle. Jag har även visioner om hur skolan borde utformas med mer kreativitet istället för betygshets. En skola för utveckling av barnets inneboende kraft istället för att bli en arbetare i samhällsmaskineriet. Hur ser ni på en skola som utgår ifrån lust att lära och kunskap om naturen och fredlig konflikthantering?

Heja er! Äntligen ett politiskt alternativ som utgår från vår rätt till frihet!

Irene Friberg
Irene Friberg
1 år sedan

För mig är det väldigt viktigt att vi blir självförsörjande av livsmedel, elenergi som ska vara svenskägd produktion som styrs endast av Svenska staten som är helt livsnödvändigt i vårt kalla nordliga land på vintern och är jämnt fördelat i hela landet och med samma kostnad för alla hushåll och alla företag i hela landet! Som det är nu så är det fullständigt ur kontroll och katastrof för stora delar av landet och styrs av utländska vinstbolag som redan tjänat en miljard i sommar på att vi inte kan använda vår elenergi som exporteras till tyskland och vi tvingas vara utan och få elen från kol och olja. Många är beroende av elvärme samt företagen som går i konkurs! Vi borde lämna EU som vill ha diktatorisk makt att styra oss totalt och göra oss bundna till deras beslut, det är livsfarligt!

Joakim Swahn
Joakim Swahn
1 år sedan

Hej är det någon som vet om valsedlarna finns i Vänersborgs vallokaler imorgon? Eller ska man bara skriva på en blank lapp? Känns lite okert om den kommer att räknas.

Erik Pragt
Erik Pragt
1 år sedan

Brådskande fråga då jag ska lägga min röst i morgon! Jag läser bland inläggen och behöver ha svar på frågan som är så viktig. Kommer ni att imitera övriga partiers miljöpolitik och implementera koldioxidpropagandan eller har ni förstått att co2 fungerar lika dåligt som jordens termostat som detta mrna-giftet fungerar mot virus? Kommer ni att vara konsekventa, kommer ni låta riktiga forskare så som dr Happer, Lennart bengtsson, dr Willy Soon m.fl eller varför inte världens främsta expert på området  Prof Richard Lindzen. Sååå trött på allt svammel kring koldioxid från folk som blivit lurade av medias tystnadskultur.

Claudia Bothner
Claudia Bothner
1 år sedan

Hej, Jag har just upptäckt MoD. undrade om det verkligen inte finns ett parti för alternativvårdfrihet , och det har ni! Men valmanifestet räcker trots allt inte till för att vara i storpolitiken i Riksdagen…och en vidsynt kristendom bör ingå som vägledare, kraftkälla och förvandlingshjälp anser jag. Eller åtminstone Gud. Vi klarar det endast med andlig vägledning, kraft och korrektur.Undrar även om mikrovågstrålningen, LED-lampoorna, Chemtrails skulle kunna finna med på programmet?
Hur står MoD gentemot abort, könsbyte, pressen mot barn att de är motsatt kön, den osunda nya pseudofeminismen med hatbrott mot män, den omvända rasismen eller trakasserierna mot svenskar, den överdrivna gynnandet av utlänningar och kvinnor snarare än pga deras förmågor, prestationer eller engagemang?
Jag antar att det finns utrymme för utveckling , tillväxt och att allt inte kan göras med en gång…
Hoppas på svar, röstar kanske denna gång på ett parti som kommer med, men är öppen ifall ni hinner svarar på frågorna till Valdagen… det blir kanske för knappt för er?. Men kan tänka mig bli medlem.
lycka till imorgon med valet!
Claudia B

Andreas Sidkvist
1 år sedan

Stort tack för ditt stöd!

Lisbeth Brohall
Lisbeth Brohall
1 år sedan

Har nu varit och lagt min röst på er i alla tre kuvert. “Fingers crossed”!

Bo Nyström
Bo Nyström
1 år sedan

Det jag gillar i manifestet: “gemenskap och mänsklig kontakt istället för social distansering”, “öppen debatt”. Men i stort för vaga formuleringar, ställningstaganden jag inte delar och områden/frågor jag saknar. Är “ekologiskt hållbara livsmedel” något annat än ekologisk mat?

Senast redigerad 1 år sedan av Bo Nyström
Nae Trorintedet
Nae Trorintedet
1 år sedan

Måtte säga att ni är ett av de mest komiska partierna på länge, och därav har ni mina djupaste sympatier att clownen ej önskade vara en kandidat i slutet. Tack för garvet ni gav mig med den reklam jag fick från er i brevlådan, som är den mest barnsligaste saken jag någonsin har sett från ett parti.

Torbjörn Kleberg
Torbjörn Kleberg
1 år sedan

Om det inta var yttrandefrihet skulle ni inte kunnat publicerar detta

Micke
Micke
1 år sedan

Hej, det mesta av ert valmanifest är precis vad som behövs. Men övriga områden då? Jag saknar “Politik A-Ö” och hur ni ställer er i höger-vänster-skalan och vad ni anser om blockpolitiken och samarbete med andra partier.

Andreas Sidkvist
1 år sedan
Svara  Micke

Hej Micke,
Vår politik bygger på medlemmarnas motioner. De frågor vi lyfter är de som har mest stöd av partiets medlemmar just nu. Men varmt välkommen med att lägga fram de förslag du tror på och som du vill att partiet ska driva.

Per Nordenbrink
Per Nordenbrink
4 månader sedan

Jag hittar ingenting om frågor kring asylpolitik, invandring, integration etc? Vart står MoD nånstans, jämfört med t ex SD och andra riksdagspartier?

Vad man än må tycka om SD så är dom det enda parti, jämte MoD som är mot globalisering.

Senast redigerad 4 månader sedan av Per Nordenbrink
Robert
Robert
2 månader sedan

Vart står partiet när det gäller migrationsfrågan?

Gunnar Wahlberg
Gunnar Wahlberg
1 månad sedan

Inget om invandringspolitik, stoppa vindkraftutbyggnaden. Minska myndigheter och bort med onödiga byråkrater. Minska antalet riksdagsledamöter. Alternativmedicin kan få finnas men grunden som skall vara byggd på vetenskap och riktig kunskap. jag tycker att det är mycket som haltar i partiprogrammet

Bengt Nordgren
Bengt Nordgren
1 månad sedan

Saknar(eller hittar inte) något om Nato, WEF/WHO, EU, dvs att inte tillåta dessa organisationer.

Lillemor Ström
Lillemor Ström
1 månad sedan

Vill veta hur ni ser på djurhållningen och alla dessa djurfabriker där våra medvarelser lever under förtryck, innan jag stödjer er.

Conny Blomquist
Conny Blomquist
11 dagar sedan

Vart står ni i migrations frågan ?

Mer från MoD

Relaterade inlägg

wood writing typography tiles
MoDs politik

10 grundprinciper för MoDs politik​

Denna lista bygger på de mest populära motionerna av MoDs medlemmar fram till januari 2024​ 1. Individens självbestämmande Vi fastslår att varje individ är suverän

Läs mer »
MoDs valsedlar
Insamling

Bidra till MoDs valsedelsfond

Hjälp oss lyckas i EU-valet MoD har sedan starten för två år sedan arbetat målinriktat med att ena människor från höger till vänster för att

Läs mer »
92
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x