Sök
Stäng denna sökruta.

Summering av MoDs Almedalsdagar med länkar

Den 20 juni, drygt två veckor innan Almedalsveckan startade påbörjade vi vår planering med att vara med under veckan. Många andra som var där hade nog planerat i ett halvår i förväg men då var vi precis nybildade och hade andra saker att fokusera på. Det blev 2 intensiva veckor av planering för att hinna crowdfunda (samla in pengar från sympatisörer), söka tillstånd för att hålla tal och vara på plats, skriva tal och beskriva våra programpunkter till Almedalsprogrammet, hitta och boka boende samt resor, tänka ut PR-strategi och vad vi ville göra för att höras och synas så mycket som möjligt.

Resultatet av vårt arbete blev att vi totalt sett var 11 personer från MoD som var på plats för MoDs räkning. Vi kom på tisdag kväll och åkte hem på fredagen och lyckades hyra in oss två dagar med eget tält på en av Almedalsveckans huvudgator. Där vi fick möjlighet att prata med många förbipasserande och vi värvade även en och annan ny medlem. Vi fick även tillstånd att hålla tal vid Kruttornet strax intill Almedalen. Samma plats där Olof Palme höll det första politiska talet i Almedalen på sin semester 1968. Vi deltog även med en egen foliehattsektion (under parollen Reclaim Foliehatten) under Region Gotlands och RFSL:s mångfaldsparad.

Mediemässigt uppnådde vi våra mål om att vara med i minst ett par rikstäckande medier. Dels blev MoDs partiordförande Andreas Sidkvist intervjuad av nyhetstidningen Epoch Times chefredaktör Vasilios Zoupounidis i deras livesända program från Almedalen. Dels lyckades MoDs tredjenamn på valsedlarna Peter Wahlbeck skapa rubriker och intresse för MoD när han ropade landsförrädare åt Jimmie Åkesson på grund av Sverigedemokraternas helomvändning gällande svenskt medlemskap i NATO. Efter detta utspel blev Peter även intervjuad av Sveriges Radios Tankesmedjan samt av Hallandsposten. MoD och Peter omnämndes även i P3:s program Druid Zimmerman show där programledaren David deklarerade att han stödjer Mänskliga rättigheter och Demokrati vilket är frågor som MoD lyfter. Flera andra medier skrev även om Peters och MoDs lyckade aktion.

Stort tack till alla som bidragit ekonomiskt till att vi kunde delta samt till alla som ställde upp på plats och representerade MoD på ett föredömligt sätt! Nu går vi stärkta in i nästa fas av valrörelsen med satsningar i sociala medier samt fler torgmöten och valturnéer runtom i Sverige. Säg till om du vill att vi ska komma till din ort!

MoDs träffpunkt vid Cramérgatan Vem står upp för demokrati och mänskliga rättigheter i Sverige idag? https://almedalsveckan.info/program/66748

MoDs tal vid Kruttornet: Demokratin är fast förankrad här i landet sa Olof Palme för 60 år sen. Hur är det idag? (Filmerna läggs upp så fort de är färdigbehandlade) https://almedalsveckan.info/program/66749

Livestream med MoDs partiordförande Andreas Sidkvist som blir intervjuad av Epoch Times chefredaktör. https://www.facebook.com/partietMoD/posts/pfbid02Yg7K

Artiklar om Peter Wahlbecks utspel mot Jimmie Åkesson https://www.expressen.se/tv/nyheter/peter-wahlbecks-utbrott-mot-akesson-landsforradare/

https://nyheter24.se/nyheter/inrikes/1041820-komikerns-utbrott-under-intervjun-med-akesson-landsforradare

https://frihetsnytt.se/peter-wahlbecks-attack-mot-akesson-landsforradare/

https://www.hallandsposten.se/nyheter/halmstad/%C3%A5kesson-blev-st%C3%B6rd-n%C3%A4r-wahlbeck-ropade-landsf%C3%B6rr%C3%A4dare-1.76455267

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
5 1 omröstning
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
4 Comments
Äldsta
Nyaste De Flesta Röstade
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Viktor Andersson
Viktor Andersson
1 år sedan

Först vill jag tacka för allt ni gör. Tack för att ni står upp för mänskliga rättigheter och vågar utmana det styrande och förhoppningsvis åstakaomma en förändring i Svensk politik.
Skulle vilja tipsa om att ni gör drivmedelspriserna till en kärnfråga inför det kommande valet. Det finns väldigt många Svenskar där ute, fram för allt i glesbyggden som skulle lägga sin röst på ett parti som lovar att sänka drivmedelspriserna rejält.
Fortsätt det grymma arbete ni gör! Återigen tack!

Tiger
Tiger
10 månader sedan

Unvaccinated lives matter

Mer från MoD

Relaterade inlägg

4
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x