Sök
Stäng denna sökruta.

Människorättspartiet MoD är Sveriges näst snabbast växande parti utanför riksdagen sedan start

MoD startade i Bagarmossen den 21 december 2021 av avhoppade politiker från fem partier samt flera läkare och advokat. MoD samlar människor från höger till vänster från söder till norr som enats för att stå upp för mänskliga rättigheter och demokrati. Värden som förtryckts under pandemin.

Partiets huvudfrågor är medicinsk valfrihet, alliansfrihet, yttrandefrihet och mer nationellt självbestämmande. Sverige ska lämna EU och satsa på mer nationellt självbestämmande och verka för en nordisk union istället är ett av partiets förslag.

MoD har i flera medier, bland annat i DN, Alingsåskuriren och på SVT Text felaktigt kallats för ett vaccinskeptiskt antivaccinparti. Dessa beskrivningar är dock felaktiga och tycks endast ha ett nedvärderande syfte då partiet är för säkra och effektiva medicinska behandlingar. MoDs kärnfråga är att det ska vara helt frivilligt att genomgå en ny medicinsk behandling och ingen ska diskrimineras på grund av sina val eller pressas att ta obeprövade läkemedel. Speciellt viktigt är denna fråga idag då två av de tre covidvaccin som såldes in i Sverige som säkra och effektiva vaccin senare förbjöds eftersom de gav för många allvarliga biverkningar (Astra Zenecas och Modernas). Redan efter några månader i april 2021 rapporterades det i Läkartidningen att covidvaccinen gav exceptionellt många allvarliga biverkningar. I juni 2022 rapporterade Dagens Medicin för första gången om saken och då var antalet allvarliga biverkningar drygt 12 000 vilket är tio gånger fler än normalt för alla läkemedel tillsammans. De rekordmånga allvarliga biverkningarna borde enligt ett av partiet MoDs krav föranleda att massvaccineringen mot Covid stoppas omgående. Narkolepsiskandalen som orsakades av svininfluensavaccinet Pandemrix förstörde uppåt 600 unga människors liv som en jämförelse.

Läkemedelsverket definierar begreppet ”allvarlig biverkning” så här:

”En allvarlig biverkning är en sådan som leder till döden, är livshotande, nödvändiggör sjukhusvård eller förlängd sjukhusvård, leder till invalidisering, medför missbildning eller är annan medicinskt viktig händelse.”

Partiets frontfigurer, en utesluten centerpartist en hyllad PR-konsult och en känd stå upp komiker. 

Partiets förstanamn och vice ordförande är 27-åriga Cecilia Strandevall från Alingsås som hade förtroendeuppdrag inom Centerpartiet innan hon blev utesluten på grund av att hon i ett viralt Youtube klipp ställde kritiska frågor till Folkhälsomyndigheten. Klippet hade över 160 000 visningar när det togs bort av Youtube. Nu ligger det på Rumble istället.

Partiets ordförande och initiativtagare är den tidigare prisade tågsemesterentreprenören Andreas Sidkvist som under pandemin startade kampanjen Kavla Ner som en reaktion mot kändiskampanjen Kavla upp som hade som ambition att skapa en hype att vaccinera sig mot Covid-19. Andreas är även initiativtagare till kampanjen Tala om det som ger en röst åt dem som blivit skadade av covid-vaccinen.

Partiets tredjenamn är skådespelaren, komikern och konstnären Peter Wahlbeck som tidigt tog ställning mot vaccinpass och i flera debattartiklar kritiserat den diskriminering och häxjakt mot ovaccinerade som pågått under pandemin.

Partiet MoDs tillväxt har varit rekordsnabb och antalet medlemmar ökar med 200 personer i månaden i en tid när de flesta andra partier tappar medlemmar. Fokus för MoD efter riksdagsvalet är att stödja de 60-tal lokala utskott som finns runtom i hela Sverige samt att hålla i kurser för medlemmar, bygga en demokratisk och inkluderande partikultur och mobilisera inför EU-valet i juni 2024.

– Jag är övertygad om att MoD kommer att växa betydligt framöver när den ofattbara skandalen med de osäkra covidvaccinen blir uppenbar för fler. Vi är det enda partiet som står upp för mänskliga rättigheter, demokrati och medicinsk valfrihet för tillfället. Jag hoppas att vi snart är fler partier som gör det. Men oavsett när det vänder så känner väldigt många nu väldigt lågt förtroende för de etablerade partierna. Vilket jag har full förståelse för med tanke på hur de flesta partier har agerat under pandemin då covidpass infördes och människor pressades att kavla upp och de som inte gjorde det av olika anledningar kallades för farliga antivaxxers som inte borde få någon vård. Min upplevelse är att pendeln redan har börjat svänga och alltfler är tveksamma till fler sprutor och till den häxjakt mot de som kallades “ovaccinerade” som pågick i Sverige och globalt. Liknande partier som MoD finns nu över hela världen och vårt engagemang har uppstått av en anledning som inte borde gå att blunda för länge till.

För intervjuer, frågor eller pressbilder kontakta Andreas Sidkvist på 070 756 63 03 eller press@partietmod.se.

 

Läs en artikel om MoDs resultat i Epoch Times här:

https://epochtimes.se/Manniskorattspartiet-Mod—ett-snabbt-vaxande-parti

Läs mer om valresultatet här:

? Lucka 18 | Valspurt, valvaka och valresultat!

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
8 Comments
Äldsta
Nyaste De Flesta Röstade
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Per Drömek
Per Drömek
1 år sedan

Mycket bra initiativ och bra formulerat.

Sven Ederlöf
Sven Ederlöf
1 år sedan

Jag kan gott förstå att man tar i från tårna med formuleringar som ger publicitet.

Sven Ederlöf
Sven Ederlöf
1 år sedan

Åsiktsfriheten tycker jag ska vara absolut, men Yttrande-friheten bör väl ha kvar vissa begränsningar.

Andreas Sidkvist
1 år sedan

Vilka formuleringar syftar du på?

Mer från MoD

Relaterade inlägg

wood writing typography tiles
MoDs politik

10 grundprinciper för MoDs politik​

Denna lista bygger på de mest populära motionerna av MoDs medlemmar fram till januari 2024​ 1. Individens självbestämmande Vi fastslår att varje individ är suverän

Läs mer »
MoDs valsedlar
Insamling

Bidra till MoDs valsedelsfond

Hjälp oss lyckas i EU-valet MoD har sedan starten för två år sedan arbetat målinriktat med att ena människor från höger till vänster för att

Läs mer »
8
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x