Sök
StÀng denna sökruta.

🐣 Lucka 21 | MoDs födelse

Spela videoklipp
PÄ Ärets mörkaste dag för ett Är sedan den 21/12 2021 föddes MoD i Bagarmossen söder om Stockholm. PÄ plats var bland annat tvÄ lÀkare, en advokat och avhoppade politiker frÄn fem partier som fÄtt nog av det ökande covidförtrycket och de hot mot demokratin och vÄra mÀnskliga rÀttigheter och kroppsliga suverÀnitet som vÄra beslutsfattare gemensamt förgrep sig pÄ.

Vaccinpass hade införts 1 december och dĂ„varande statsministern Magdalena Anderson hade pĂ„ en presskonferens den 7 december skapat den nya kasten, “de okrambara”. Det var alla som man “inte var helt sĂ€ker pĂ„ att de hade vaccinerat sig”.

Vi som hade samlats i Bagarmossen var enade om att frÄn höger till vÀnster, norr till söder tillsammans stÄ upp för vÄra mÀnskliga rÀttigheter och demokrati.

Nu ett Är senare Àr vi Sveriges nÀst snabbast vÀxande parti sedan start. Detta trots total refusering i gammelmedia av  MoDs debattartiklar och ovilja att rapportera om varför vi gÄtt samman i MoD eller vad vi stÄr för. IstÀllet kallade man oss som protesterade mot förtrycket för antivaxxers och foliehattar med högerextrema kopplingar som i nÀsta sekund kunde bli terrorister. Som tur var finns det fortfarande alternativa medier i Sverige som tar sitt journalistiska uppdrag pÄ allvar. 

Men personer som har gÄtt med i MoD Àr uppenbarligen motstÄndskraftiga har karaktÀr. Vi  har inte gÄtt med i MoD för att vi alltid mÄste flyta medströms. TvÀrtom, vi som har gÄtt med i MoD har gjort det för att vi inte kan eller vill vara tysta eller medgörliga nÀr vÄra egna eller vÄra nÀra och kÀras liv och hÀlsa hotas eller i vÀrsta fall förstörs.

Vi accepterar inte att vÄr demokrati monteras ner eller att vÄr tvÄhundraÄriga alliansfrihet överges utan debatt genom att tvÄ av Sveriges partiledare med nÀrmaste krets Àndrar sina partiers instÀllning till NATO helt om pÄ nÄgra veckor. 

Vi accepterar inte de allvarliga inskrĂ€nkningarna av pressfriheten. MoD var en av fĂ„ organisationer som protesterade nĂ€r vĂ„r 250 Ă„r gamla tryck- och yttrandefrihet övergavs den 16 november utan debatt. Detta skedde nĂ€r riksdagen röstade igenom lagen om utlandsspioneri som gör det straffbart, med fĂ€ngelse upp till 8 Ă„r, att tipsa om, skriva om eller publicera information som riskerar att skada Sveriges relation med andra stater eller mellanstatliga organisationer. Det kan till exempel handla om krigsövergrepp begĂ„ngna av nĂ„gon till Sverige allierad stat eller organisation. Utlandsspioneri har de vilseledande valt att kalla den nya lagen.  Ett mer passande namn Ă€r “golarlagen”. Den som lĂ€cker information till allmĂ€nheten som kan skada Sveriges (kriminella?) vĂ€nner ska sĂ€ttas dit. Inte den aktör som gjort nĂ„got som kan skada sitt eget rykte eller relationer…

Fler grundlagsÀndringar planeras som ska göra det möjligt för svenska regeringen att införa strikta undantagslagar Àven i fredstid vid nÀsta pandemi. OmÀnskliga undantagslagar som övriga Europa tvingades genomlida utan nÄgon positiv effekt överhuvudtaget. FrÄgan Àr varför vi ska ge svenska regeringen dessa verktyg som de uppenbarligen har missbrukat i andra lÀnder.

Sammanfattningsvis finns det mÄnga avgörande frÄgor att stÄ upp för och vi kommer fortsÀtta att agera:

  • för att fĂ„ ett stopp pĂ„ den tragiska massvaccineringen och för att de drabbade ska fĂ„ hjĂ€lp
  • för fred och avspĂ€nning istĂ€llet för stöd till krig
  • för yttrandefrihet och för ett stopp pĂ„ censuren av lĂ€kare och andra kritiska röster
  • för medicinsk valfrihet och integritet emot alla former av kontroll och övervakning i form av covidbevis, digitala ID:n och digitala statliga valutor som möjliggör total kontroll.

Men för att vi ska stÄ starkare och nÄ bredare behöver vi bli flera modiga som bidrar pÄ olika sÀtt.

SÄ hÀr kan du stödja MoDs viktiga arbete för mÀnskliga rÀttigheter och demokrati framöver:

  1. Bli medlem i MoD om du inte redan Àr det. Snart Àr vi 1300 modiga i hela Sverige. Det kostar endast 200 kr / Är. DÄ har du Àven möjlighet att fÄ kontakt med fler modiga i hela Sverige samt att vara med och pÄverka MoDs politik genom att rösta pÄ eller komma med egna motioner. Just nu kan vi Àven erbjuda en medlemsrabatt pÄ LÀkarkonferensen i Stockholm den 21-22 januari vÀrd 400 kr! LÀs mer om lÀkarkonferensen hÀr
  2. Bli mÄnadsgivare sÄ att vi kan vÀxa hÄllbart och inte bara förlita oss pÄ ideella krafter som har en tendens att brinna ut. Just nu Àr det 200 modiga givare som hÄller oss igÄng.
  3. Skaffa en prenumeration pÄ MoDs nya tidning som kommer lanseras sÄ snart vi Àr 600 prenumeranter. Just nu har vi 340 som tecknat en prenumeration. Som mÄnadsgivare ingÄr en prenumeration annars kostar den 49 kr / mÄnad.
  4. Swisha eller sÀtt in en engÄngsgÄva sÄ att vi kan investera i saker som fÄr oss att vÀxa eller nÄ ut till fler. T ex annonser i sociala medier, utrustning till den nya digitala tidningen och liknande satsningar.
 
HÀr pÄ MoDs webbutik MoDunity kan du vÀlja hur du vill stödja oss:

 Vill du swisha en gĂ„va direkt gĂ„r det bra pĂ„ 123 004 55 67. MĂ€rk insĂ€ttningen “1-Ă„rsgĂ„va”.

Stort tack för ditt viktiga stöd som gör att vi kan fortsÀtta vÄrt arbete för vÄra mÀnskliga rÀttigheter och demokrati lÄng tid framöver! 

P.S. Dela och sprid gÀrna detta sÄ att vi nÄr fler!

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela pÄ Facebook
Dela pÄ Twitter
Dela pÄ Telegram
Dela via Mejl
0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
0 Comments
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Mer frÄn MoD

Relaterade inlÀgg

MoDs valsedlar
Insamling

Bidra till MoDs valsedelsfond

HjÀlp oss lyckas i EU-valet MoD har sedan starten för tvÄ Är sedan arbetat mÄlinriktat med att ena mÀnniskor frÄn höger till vÀnster för att

LÀs mer »
0
Skulle Àlska dina tankar, vÀnligen kommentera.x
()
x