Sök
Stäng denna sökruta.

Intresseanmälan öppen för INTRO + träning i Nonviolent Communication (NVC) i Stockholm eller annan ort om stort intresse finns

0
Deltagarnas omdöme om förra kursen från 1-10.

Vi har nu hållit i kurser för ett 15-tal modiga. Nu anordningar vi den populära kursen igen för alla som vill lära sig kommunicera som ett (fredligt) proffs tillsammans med duktiga NVC-utbildaren Elin Gustafsson. 


Välkommen på INTRO + träning i Nonviolent Communication (NVC) i Bagarmossen.
Detta är för dig som aldrig hört om NVC förut OCH för dig som vill påminna dig själv.
Kursen är en halvdag, antingen förmiddag eller eftermiddag. Nötter och frukt i pausen.
Ta med egen matsäck om du vet med dig att du kommer behöva äta något mer.

Pris 200 kr för medlemmar i MoD. 400 kr för övriga. 

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
EMPATISK KOMMUNIKATION – NVC
Jag, Elin, har gått årsprogrammet i NVC hos Friare Liv och jag har många gånger tackat gudarna för NVC.

Även då jag inte på långa vägar tycker att det är enkelt att behålla kontakt, empati och närvaro i alla stunder och relationer i livet så har NVC varit en sådan livräddare för mig.

Det har varit en oerhörd lättnad att börja förstå vad det kan bero på när det går snett, vad det finns att göra för att få mer kontakt, och att göra resan mot ett både STARKARE och SÅRBARARE sätt att leva.

NVC är nog faktiskt en av de ‘saker’ jag har gjort i mitt liv som jag sett absolut mest i-praktiken-faktisk-effekt av. Det blir en så väldigt tydlig skillnad på ”med” och ”utan”.

Så jag vill nu GÄRNA dela vidare detta till er som vill och är nyfikna. Eller bara vill påminna er själva om det ni redan känner till.

Här nedanför är en text om NVC som jag nu hittade här på nätet. Jag tycker den beskriver det hela utmärkt:

Ord är som ett tveeggat svärd. De kan bygga djupa relationer, men har även makten att förstöra dem och orsaka smärta. Att lära sig att tala från hjärtat och vara uppmärksam på din kommunikation är viktigt för hälsosamma relationer. Därför är empatisk eller “nonviolent communication” så viktig.

Marshall Rosenberg, en amerikansk psykolog, utvecklade denna nya typ av kommunikation medan han studerade de faktorer som påverkar vår förmåga att vara medkännande. Hans avsikt var att svara på två frågor som hade besvärat honom sedan barndomen. Den första var: vad kopplar bort oss ifrån vår omsorgsfulla natur och gör att vi uppför oss på våldsamma eller missbrukande sätt? Och den andra var: varför har vissa människor konsekvent omsorgsfull attityd även under de mest ogynnsamma förhållandena?

Resultatet blev utvecklandet av nonviolent communication.

Intressanmälan görs här på MoDunity.

Vad jag vill ha i mitt liv är medkänsla, ett flöde mellan mig själv och andra baserat på ett ömsesidigt givande från hjärtat.

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
0 Comments
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Mer från MoD

Relaterade inlägg

0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x