Sök
Stäng denna sökruta.

Endast en av riksdagens ledamöter vill veta mer om de exceptionellt många allvarliga biverkningarna av de så kallade covidvaccinen

Hur många fler allvarliga biverkningar av covid-19 vaccinen är acceptabla innan riskerna bedöms som större än nyttan?

Ovanstående var ämnet på nedanstående mejl som har skickats till samtliga riksdagsledamöter upp till sju gånger till de som inte svarade innan. Första mejlet skickades den 15 december 2022. Till dags datum, 14 april 2023, har 75 ledamöter svarat. Endast en, Elsa Widding har svarat att hon är intresserad av att veta mer. Hon var också den enda av riksdagsledamöterna, så vitt jag vet, som hörsammade inbjudan till Läkaruppropets pandemikonferens den 21-22 januari. 

Från och med 1 mars 2023 så rekommenderar inte Folkhälsomyndigheten allmänheten att ta de så kallade covidvaccinen längre. Förutom gravida som fortfarande skandalöst nog rekommenderas att ta covidvaccinen trots de många alarmerande rapporterna från hela världen. Se MoD Medias inslag om att gravida fortfarande rekommenderas ta de så kallade covidvaccinen här.

Nedan mitt mejl och svaren från de 75 ledamöterna som svarade på något av de sju mejlen. 
//
Andreas Sidkvist, ordförande MoD

Hej {Fornamn},

Jag skriver till dig igen i egenskap av bekymrad medborgare, pappa och sedan ett år tillbaka även partiledare för Sveriges andra snabbast växande parti MoD – Mänskliga rättigheter och Demokrati. 

Sedan jag skrev mitt första mejl för 20 dagar sedan har flera ledande politiker nu gått ut och ifrågasatt massvaccineringen mot covid-19 och kräver dess stopp. 

Brittiska parlamentsledamoten Andrew Brigden menar att massvaccineringen mot covid-19 ska stoppas omgående i en debatt i brittiska parlamentet den 13 december.

Andrew Brigden tar i sitt anförande upp de exceptionellt många rapporter om biverkningar som inkommit baserat på vetenskapliga studier. Han refererar även till kardiologen Aseem Malhotra samt tar upp att ansvariga på brittiska medier har fått ta emot stora mängder vittnesmål från vaccinskadade som inte får hjälp. Hans källor menar att detta är den största medicinska skandalen i Storbritannien historia.

Nu uppmanar han alla som känner till farorna att tala öppet om det.

Se Andrew Brigdens utspel här.

Originalklippet med Andrew Brigden togs bort av YouTube idag men det finns fortfarande att se här på Dr. John Campbells kanal här https://youtu.be/-MSKzoI72eU

Här den framstående brittiske kardiologen Aseem Malhotras hälsning till er som är beslutsfattare i Sverige:

Även Floridas guvernör Ron DeSantis sa den 13 december att han kommer att göra en framställning till statens högsta domstol för att inleda en grand jury  “för att undersöka alla missförhållanden i Florida med avseende på covid-19-vaccinerna.”

Han gjorde tillkännagivandet efter ett rundabordssamtal med Floridas chef för hälsovården Dr. Joseph Ladapo och en panel av forskare och läkare.

“Vi kommer att kunna få mer information och kräva ansvar av de som begick dessa förseelser” sa DeSantis.

Läs mer om Desantis utspel här.

Frågan är nu när ni som är ytterst ansvariga i Sverige ska våga ta tag i denna viktiga fråga innan fler skadas?

Hur står du i denna fråga och vad tänker du om de allt fler kritiska röster som anser att mRNA-vaccinen måste stoppas omgående?

Om du känner att du vet för lite så kan jag varmt rekommendera att du anmäler dig till Läkaruppropets stora konferens på Waterfront i Stockholm den 20-21 januari. Där kommer några av världens främsta läkare och folkhälsoexperter att föreläsa.
En annan bra start för dig som vill vara på rätt sida av historien är att se den mycket välgjorda brittiska dokumentären Safe and Effective.
En annan bra start är också att läsa det öppna brev som undertecknad tillsammans med representanter för Läkaruppropet och Sjuksköterskeuppropet har skrivit. 

Hur många fler allvarliga biverkningar av covid-19 vaccinen är acceptabla innan riskerna bedöms som större än nyttan?

Snart kommer det inte vara okej att säga att en ingenting kände till längre. Jag rekommenderar dig det starkaste att sätta dig in i denna avgörande fråga och ta ställning idag så att världens största ännu pågående medicinska skandal och tragedi kan stoppas. 

Sedan önskar jag ett svar på frågan:
Hur många fler allvarliga biverkningar av covid-19 vaccinen är acceptabla innan riskerna bedöms som större än nyttan?

Svara gärna och meddela så snart som möjligt vad du står i denna fråga. Upplever du att det är svårt att ha en egen åsikt i frågan på grund av påtryckningar inom partiet eller andra grupper så ska du veta att vi i MoD välkomnar alla som vill stå upp för mänskliga rättigheter och demokrati med oss. Oavsett politisk färg.

 

Med vänliga hälsningar

2 QTpJQDISiHpQn1M9X24uH3YiuWBVGx T FREUbBJe9s0wuILg8nQ9jZ 1rXO

Andreas Sidkvist

Ordförande

Mobil: +46 76 00 756 58  

mK pH7dHmEKDszp4axdHRvE25J0utceu08RuW3nZAy  

Partiet MoD

MoD står för Mänskliga rättigheter och Demokrati. Vi är ett nystartat politiskt parti som samlar folk från höger till vänster, från söder till norr.

Läs mer på partietmod.se

S5n f6bhl7O6WjoS2KarEK52Zb9VklqPOO3cQaVzqo77VpLLvpxOFdBMRlu09trqV8 HBxpyFVuM6n nuXfC7QyRrsOwwGAn nG4dSQJLehUD32DWhLW5ipzYE4Ujca2LCqtgGwp

 

RiksdagsledamotE-postsvar
alexandra.anstrell@riksdagen.seHej Ja men gör gärna det, jag har ju redan svarat dig att jag läst det du skickat. Tack Skickat från min iPhone
anders.adahl@riksdagen.seHej hej!

Jag har ett öppet sinne och förhåller mig samtidigt positiv till den peer review ordning som råder inom vetenskapen. Därför avvisar jag anekdotisk bevisning.

God Jul, Anders

Skickat från min iPhone
anders.w.jonsson@riksdagen.seTack för Dina mail. Jag har noterat Din ståndpunkt. Kommer fortsättningsvis ej att besvara Dina mail. Som riksdagsledamot föreligger ingen skyldighet att svara på den oerhört stora mängd mail vi mottar
ann-sofie.alm@riksdagen.seGod fortsättning, Andreas! Jag hoppas Du har fina dagar. Jag har svarat Dig för en tid sedan, Jag tror Du har bättre chans för gehör hos någon annan kollega. Jag förlitar mina beslut på vetenskap och beprövad evidens, och är samtidigt glad att lärdom tas av misstag och att forskningen därmed fortsätter. Önskar Dig ett gott nytt år! Vänligen, Ann-Sofie Skickat från min iPhone
anna.lasses@riksdagen.seHej!

Jag har sett ditt mail och jag är fortfarande av uppfattningen att vaccinet både har haft och har en mycket stor nytta. Att vaccinet är effektivt och minskar dödligheten är enligt de data som finns tydligt. Däremot finns inte data på eventuella långtidseffekter, vare sig positiva eller negativa, vilket också är ganska givet då vaccinet inte varit i bruk särskilt länge.

Till följd av pandemin kan vi se att fattigdomen ökar i stora delar av världen, distribution av livsmedel har försvårats, kvinnors rättigheter är på tillbakagång och på vissa platser har vi en hel generation av barn som inte längre går i skolan. Detta innebär hunger och katastrof i otaliga människors liv. På lång sikt innebär det utanförskap, arbetslöshet och att unga flickor gifts bort i mycket högre grad.

Med tanke på detta ser jag i stället att det är viktigt att så många som möjligt får tillgång till vaccinet, som om än en liten, men ändå bidragande orsak till att minska effekterna av viruset.

Anna Lasses

Riksdagsledamot (C) • Biståndspolitisk talesperson för Centerpartiet

Mobil: 076 721 65 72 • E-post: anna.lasses@riksdagen.se

SVERIGES RIKSDAG 100 12 Stockholm • Telefon 08-786 40 00 • www.riksdagen.se
anna.starbrink@riksdagen.seHej!
Ja, jag såg ditt mail, tack. Men jag delar inte alls din syn på saken.
Vänligen,
Anna Starbrink
annette.rydell@riksdagen.seHej o tack för ditt mail Lämnar detta för svar till professionen, är för lite insatt och låter de som är bäst på detta föra sin talan. Mvh Annette Rydell Skickat från min iPhone
annika.hirvonen@riksdagen.seJa tack! Vänliga hälsningar, Annika Hirvonen Riksdagsledamot (MP) • Gruppledare • Ordförande svensk-finska parlamentarikerföreningen • Migrationspolitisk talesperson och ledamot i
azra.muranovic@riksdagen.seHej Andreas!

Tack för ditt mail, jag har sett ditt mail och vad jag minns också svarat på det.
Önskar dig en god jul!

Vänliga hälsningar,
Azra Muranovic
boriana.aberg@riksdagen.seHej,
Jag har fått ditt mail, men delar inte din uppfattning.

Hälsningar,
Boriana Åberg
camilla.brunsberg@riksdagen.seHej Jag har noterat dina mail. Du kan stryka mig från din sändlista. Mvh Camilla Camilla Brunsberg (M) Riksdagsledamot för Blekinge
camilla.rinaldo.miller@riksdagen.seHej Andreas! Först vill jag be om ursäkt för att mitt svar dröjt. Då jag är helt ny riksdagen och dessutom kom in senare än andra har det varit mycket att sätta sig in i. Nu ska jag äntligen svara dig! Får jag bara fråga dig inledningsvis. Vad är ditt alternativ till att förhindra att människor dör i covid? Under stadiet då vi inte utförde några vaccinationer var det högt antal människor som dog i sviter av pandemin. Jag skulle också vilja fråga om du är motståndare till alla typer av vaccinering? Då gällande andra sjukdomar. Eftersom det när det gäller medicinering eller vaccination tyvärr alltid följer biverkningar. Jag personligen är tacksam för att det finns mediciner för att behandla olika sjukdomar men är väldigt försiktigt med att ta värktabletter i någon form. Om det absolut inte är nödvändigt. Därför är jag också glad att det togs fram ett vaccin mot covid och har själv vaccinerat mig, för att skydda andra ifrån smitta. Mvh Camilla Rinaldo Miller Skickat från min iPad 1 jan. 2023

Andreas Sidkvist svar:
Hej Camilla,
Har nu sett ditt mejl.

Här kommer mina svar på dina frågor.

Camilla skrev: Får jag bara fråga dig inledningsvis. Vad är ditt alternativ till att förhindra att människor dör i covid?

Mitt svar: Det finns flera alternativa behandlingsmetoder som skulle kunna förhindra att människor blir allvarligt sjuka och dör i sviterna av covid. Ivermectin och Hydroklorokin är två av de,

Här en artikel om Ivermectin:
”Ivermektin skulle kunna vara det som avslutar pandemin”
https://www.dagensmedicin.se/opinion/debatt/ivermektin-skulle-kunna-vara-det-som-avslutar-pandemin/

Camilla skrev: Under stadiet då vi inte utförde några vaccinationer var det högt antal människor som dog i sviter av pandemin.
Mitt svar: Många dog tyvärr av felbehandling eller ingen behandling alls. Och många hade kunnat räddas med Ivermectin, Hydroklorokin, C-vitamin och liknande insatser.

Camilla skrev: Jag skulle också vilja fråga om du är motståndare till alla typer av vaccinering? Då gällande andra sjukdomar.

Mitt svar: Jag och mina barn har tagit alla riktiga vaccin. Det som sålts in som säkra och effektiva vaccin mot covid är i själva verket obeprövad cellulär genterapi. Vilket branschföreträdare själva kallar det. Här ett exempel på det:

Lyssna på Bayers VD Stefan Oelrich, när han på en hälsokonferens klargör att det som säljs in som vacciner i själva verket är cellulär genterapi.
https://partietmod.se/2022/08/30/lyssna-pa-bayers-vd-stefan-oelrich-nar-han-pa-en-halsokonferens-klargor-att-det-som-saljs-in-som-vacciner-i-sjalva-verket-ar-cellular-genterapi/

Camilla skrev: Eftersom det när det gäller medicinering eller vaccination tyvärr alltid följer biverkningar.


Mitt svar: Antalet biverkningar som kommit in av de så kallade covidvaccinen är exceptionellt höga och allvarliga. Jag förstår att du är övertygad om de så kallade vaccinens säkerhet och effektivitet. Men när det nu har kommit in över 12 000 anmälningar om allvarliga biverkningar inklusive över 400 dödsfall efter covidvaccinering så är det din skyldighet som ansvarig att sätta dig in i frågan. Som jämförelse gav svininfluensavaccinet mellan 400-600 allvarliga biverkningar i form av narkolepsi. Underrapporteringen gällande covidvaccinen beräknas vara 10-100 gånger. Covidvaccinskandalen är alltså minst 30 gånger större än narkolepsiskandalen. Förmodligen mycket större än så.

Massinjiceringen med genterapisprutorna som sålts in som säkra och effektiva vaccin kommer antagligen gå till historien som världens största medicinska skandal. Just nu står du inte på rätt sida i historien tyvärr.

Här ett boktips till dig och dina partikollegor:

https://www.karnevalforlag.se/bocker/dodsorsak-okand/

Här finns mer om antalet allvarliga biverkningsrapporter: https://partietmod.se/2023/02/05/12-043-allvarliga-biverkningar-varav-415-dodsfall-biverkningsrapporter-avseende-covidvaccin-i-sverige-tom-3-november-2022/

Camilla skrev: Jag personligen är tacksam för att det finns mediciner för att behandla olika sjukdomar men är väldigt försiktigt med att ta värktabletter i någon form. Om det absolut inte är nödvändigt.

Därför är jag också glad att det togs fram ett vaccin mot covid och har själv vaccinerat mig, för att skydda andra ifrån smitta.

Mitt svar:

Jag är också glad att det finns fungerande läkemedel mot svåra sjukdomar. Det jag vänder mig emot och kräver ett stopp för är när icke fungerande och osäkra experimentella läkemedel säljs in som säkra och effektiva trots att tusentals biverkningsrapporter och forskningsrapporter säger någonting annat.

carina.stahl@riksdagen.seHej

Jag har sett, läst och tagit till mig informationen i ditt Mail.
Fortsätt kämpa och ha en trevlig jul!

Carina Ståhl Herrstedt
caroline.hogstrom@riksdagen.seHej,
Mig veterligen har jag redan svarat dig. Men gör det för säkerhetsskull igen.
Vaccineringen mot Covid-19 har varit avgörande för att vi skulle kunna gå tillbaka till något så när normalt samhälle igen.

Vaccin räddar liv både i Sverige och övriga världen.

Vänligen,
Caroline
christian.carlsson@riksdagen.seHej Andreas, Tack för dina mail. Jag delar regeringens uppfattning i frågan om vaccination. Vi ska självklart följa forskningsläget och debatten mellan experter på området. Jag har däremot inte möjlighet att träffas för fortsatt dialog. Ha det fint, mvh Christian Carlsson (KD) Riksdagsledamot, Stockholm Ordförande för Socialutskottet Ordförande för Kristdemokraterna i Stockholms stad Telefonnummer: +46 73 088 83 64 Twitter/Instagram: @ChristianCkd www.christiancarlsson.se<http://www.christiancarlsson.se/> Member of The Swedish Parliament, The Riksdag President of the Christian Democrats in the City of Stockholm www.kristdemokraterna.se<http://www.kristdemokraterna.se/>
ciczie.weidby@riksdagen.seTack för din ihärdighet, men du och jag delar inte samma uppfattning när det kommer till vaccinering. God försättning, Ciczie Ciczie Weidby | Riksdagsledamot, arbetsmarknadsutskottet Vänsterpartiet |
david.perez@riksdagen.seHej Andreas,
Tack för informationen.
Med vänlig hälsning

David Perez
Riksdagsledamot (SD)
Finansutskottet

Sveriges riksdag
SE-100 12 Stockholm
E-post: david.perez@riksdagen.se
Mobiltelefon: 0722-01 42 48
elin.nilsson@riksdagen.seHej Andreas,

Har fått det och läst.

Det är min bestämda uppfattning att vaccin i allmänhet är något mycket bra.

Hälsningar Elin
elin.soderberg@riksdagen.seHej Andreas,
Jag vet inte om du vänder dig till alla riksdagsledamöter eller söker Miljöpartiets sjukvårdspolitiska talesperson (det är inte jag)? Jag själv ansvarar för näringslivs-, klimat- och landsbygdsfrågor främst.

Med det sagt är min inställning att ett ständigt arbete ska göras för att främja alla människors hälsa, säkerställa att vi har ett så gott skydd som möjligt mot smittsamma sjukdomar samt att biverkningar förebyggs, följs upp, rapporteras och minimeras.

Mvh
Elin Söderberg
Riksdagsledamot (MP) • Näringsutskottet • Klimatpolitisk- och landsbygdspolitisk talesperson
• Mobil: 072‑145 92 74 • E-post: elin.soderberg@riksdagen.se

SVERIGES RIKSDAG 100 12 Stockholm • Telefon 08-786 40 00 • www.riksdagen.se


Andreas Sidkvist svar:

Hej Elin,
Tack för ditt svar. Jag vänder mig till alla riksdagspolitiker då detta är en fråga av nationellt intresse som förmodligen kommer att gå till historien som världens största medicinska skandal. Men för att stoppa den pågående tragedin och ställa ansvariga till svars så behöver majoriteten av våra folkvalda vara insatta i frågan.

Med vänliga hälsningar
elsa.widding@riksdagen.seHej Andreas, Jag är väldigt orolig för utvecklingen och tar gärna emot information. Skicka gärna mer information. Mvh Elsa Skickat från min iPhone
emma.ahlstrom.koster@riksdagen.seHej,
Ser och har läst.
Vänligen
Emma Ahlström Köster
Riksdagsledamot (M) • Kulturutskottet • Parlamentariska närverket Sverige-Ukraina
Mobil: 076-3478733• E-post: emma.ahlstrom.koster@riksdagen.se
SVERIGES RIKSDAG 100 12 Stockholm • Telefon 08-786 40 00 • www.riksdagen.se
emma.nohren@riksdagen.seGod fortsättning! Du kan sluta maila mig, jag är inte intresserad av att ifrågasätta coranvaccin eller annat. Jag tycker vi har skött vaccineringen utmärkt i Sverige. Mvh Emma Skickat från min iPhone
erik.ezelius@riksdagen.seJag är föräldraledig mellan den 14 november 2022 och 14 maj 2023. Min ersättare Marcus Anderssons uppgifter finns på riksdagens hemsida
Skickat från min iPhone
erik.ottoson@riksdagen.seAnders!
Jag har svarat på dina mejl vid två tillfällen. Dels 2022-11-28 kl. 22.37 och dels 2022-12-18 kl. 19:51. I det första mejlet poängterade jag att jag avböjer allt samröre med er organisation. Vid det andra tillfället påminde jag om mitt ställningstagande i förhållande till er organisation. Eftersom det förefaller vara svårt för er att ta till er av detta besked begär jag därför att ni i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR) raderar alla personuppgifter ni har lagrade som avser undertecknad enligt vad som kallas ”rätten att bli glömd”. Detta inkluderar men är inte begränsat till: Namn, bilder, e-postadresser, adresser, personnummer, telefonnummer m.m.

Om vad som avses ovan inte verkställs kommer ärendet att överlämnas till integritetsskyddsmyndigheten för bedömning om det rör sig om brott och vilka sanktioner som i så fall kan bli aktuella.
Erik Ottoson

Riksdagsledamot (M) • Vice ordförande Konstitutionsutskottet
Ledamot Krigsdelegationen • Suppleant EU-nämnden
Mobil: 072‑547 71 66 • E-post: erik.ottoson@riksdagen.se
SVERIGES RIKSDAG 100 12 Stockholm
www.riksdagen.se
—————————————–

Andreas Sidkvists svar:
Hej Erik,
Ditt svar på mitt förra mejl såg jag ditt svar på. Men på detta mejl kan jag inte se något svar på förrän nu.
Vad gäller dina personuppgifter så får du kontakta riksdagen om du vill bli borttagen från hemsidan där. Som riksdagsledamot behöver du vara beredd på att svara på allmänhetens frågor. Du får ha vilka uppfattningar du vill men när det gäller denna fråga så är det viktigt att fler sätter sig in då det enligt experter är världens största medicinska skandal som pågår. Därför nöjer jag mig inte med ett slentrianmässigt svar som tyder på att du inte tagit till dig innehållet och allvaret i det jag hänvisar till.

Här ett boktips till dig:
https://www.karnevalforlag.se/bocker/dodsorsak-okand/
fredrik.lundh.sammeli@riksdagen.seHej,

Tack för dina mail Andreas. Jag är rätt säker på att jag svarade redan på ett av dina första mail. Men du kan stryka mig, jag delar inte din oro för vaccineringen.
Ha en fin jul.

Fredrik Lundh Sammeli (S)
Vice ordförande Socialutskottet
Skickat från min iPhone
fredrik.olovsson@riksdagen.seTack. Jag har läst men jobbar inte vidare med detta

Fredrik
gudrun.brunegard@riksdagen.seJa, tack. Vi delar helt uppenbart inte bedömningen av vaccinets sammantagna nytta och jag ser ingen nytta med polemik med en person som företräder ett annat parti. Vänliga hälsningar, Gudrun Brunegård
gunilla.svantorp@riksdagen.seHej
Jag antar att du fått svar från de i partiet som ansvarar för frågan.

Hälsningar Gunilla
_____________________________
Gunilla Svantorp
Riksdagsledamot
Gruppledare (S) Trafikutskottet
070-2351346
gunilla.svantorp@riksdagen.se

—–
Andreas Sidkvist svarade:

Hej Gunilla,

Jag fick detta svar av vice ordförande i socialutskottet. Dock inget svar som inger förtroende eller lugnar mig.

Hej,

Tack för dina mail Andreas. Jag är rätt säker på att jag svarade redan på ett av dina första mail. Men du kan stryka mig, jag delar inte din oro för vaccineringen.
Ha en fin jul.

Fredrik Lundh Sammeli (S)
Vice ordförande Socialutskottet
Skickat från min iPhone

Finns det andra inom socialdemokraterna som är mer lyhörda tror du?
gustaf.gothberg@riksdagen.seHej, tack för ditt brev! Jag får många brev om vitt skilda saker och har inte möjlighet att besvara alla. Tack för förståelse. Med vänliga hälsningar, Gustaf Göthberg (M) Riksdagsledamot, Göteborgs stad ledamot i försvarsutskottet suppleant i utrikesutskottet
hanna.gunnarsson@riksdagen.seJa, jag ser dina mejl.
Mvh
Hanna
Hanna Gunnarsson | Riksdagsledamot, ledamot i försvarsutskottet
Vänsterpartiet | Sveriges Riksdag, 100 12 Stockholm
Twitter och instagram: @gunnarssonhanna
Tel: 0724-67 61 37
www.vansterpartiet.se
hanna.westeren@riksdagen.seAndreas,
jag har svarat dig och hos mig finns inget att hämta ifråga om ifrågasättande av vaccin mot covid-19. Jag tror därtill att det finns partier som står dig närmare än S.
Hälsningar
Hanna Westerén (S)

Andreas Sidkvist svar:
Jag förstår att du är övertygad om de så kallade vaccinens säkerhet och effektivitet. Men när det nu har kommit in över 12 000 anmälningar om allvarliga biverkningar inklusive över 400 dödsfall efter covidvaccinering så är det din skyldighet som ansvarig att sätta dig in i frågan eller se till se att de yttersta ansvariga gör det. Massinjiceringen med genterapisprutorna som sålts in som säkra och effektiva vaccin kommer antagligen gå till historien som världens största medicinska skandal. Just nu står du inte på rätt sida i historien tyvärr. Här ett boktips till dig:
https://www.karnevalforlag.se/bocker/dodsorsak-okand/
helena.vilhelmsson@riksdagen.seHej,
Jag har mejlat dig tidigare och tackat för info. Jag skulle uppskatta att slippa få fler av samma mejl från dig.
God jul,

Helena
Med vänlig hälsning

Helena Vilhelmsson (C)
Riksdagsledamot Örebro län
070-281 97 00
helena.vilhelmsson@riksdagen.se
ida.drougge@riksdagen.seHej!
Jag är ganska säker på att jag svarat dig eller någon av dina partikolleger om detta tidigare. Jag anser att biverkningarna av vaccin är relativt få i jämförelse med de allvarliga skador och konsekvenser som Covid-19 medför.
Ida
ilona.waldau@riksdagen.seHej
Jag hänvisar alla frågor som gäller vaccin och covid 19 till vår sjukvårdspolitiska talesperson.
Vänligen
Ilona Sz Waldau
Ilona Szatmári Waldau | Riksdagsledamot: Skatteutskottet, EU-nämnden, Finansutskottet
Vänsterpartiet | Tel: 072 467 61 86
www.vansterpartiet.se Instagram: @ilonaszw Twitter: @ilonawaldau
SVERIGES RIKSDAG 100 12 Stockholm • Telefon 08-786 40 00 • www.riksdagen.se

Andreas Sidkvist svar:

Hej Ilona,
Jag förstår. Tyvärr så har Karin Rågsjö fullt förtroende för de så kallade covidvaccinen trots de alarmerande antalet allvarliga biverkningarna. Så ska vänsterpartiet hamna på rätt sida i historieböckerna behöver ni byta ut er sjukvårdspolitiske talesperson eller stå upp själva för det som är rätt.
Här ett boktips till dig:
https://www.karnevalforlag.se/bocker/dodsorsak-okand/
isabell.mixter@riksdagen.seHej. Ja, jag är inte intresserad. Mvh Isabell
jacob.risberg@riksdagen.seJa. /Jacob
jan.ericson@riksdagen.seHej! Jodå, jag har läst. Men har fullt upp med andra frågor som ligger på mitt utskott, tex elprisstödet. Jag har inget direkt inflytande över covidpolitiken, jobbar inte alls med det, men känner stor oro över alla oroväckande rapporter. Följer detta, men mer som observatör. Tycker för övrigt att det är bättre att ni engagerar er i befintliga partier och påverkar – vi har redan för många partier och bortkastade röster. Men förstår samtidigt att många är frustrerade. Gott nytt år! Jan Skickat från min iPhone
jennie.wernang@riksdagen.seHej
Tack för ditt mail
Kontakta gärna socialutskottet.
Mitt utskott behandlar inte dessa frågor.

Mvh Jennie Wernäng

Skickat från min iPhone
jesper.skalberg.karlsson@riksdagen.seSluta mejla mig.

Skickat från min iPhone
jimmy.stahl@riksdagen.seHej Andreas
Jag bör ha svarat dig och vid svaret bett dig ta kontakt med socialutskottet och deras ledamöter. De arbetar med frågor som de du för upp. Har du frågor om infrastruktur eller liknande svarar jag mer än gärna.
God Jul och Gott Nytt År

Mvh Jimmy Ståhl
Trafikutskottet SD
Tel 0725383029
johan.andersson@riksdagen.seHej Andreas, Tack för alla dina Mail, jag är dock tillfreds med den svenska nationella strategin för att minimera effekterna av Covid-19! Dock kommer jag följa hur strategin och Covid-19 utvecklas, har därför i dagsläget ingen ambition att ändra min uppfattning! Med vänlig hälsning Johan Andersson Riksdagsledamot(S) Försvarsutskottet Sveriges Riksdag 070-559 16 18
johan.buser@riksdagen.seTack för ditt mail med dina synpunkter.
/Johan
johan.hultberg@riksdagen.seHej,
Det står varje individ helt fritt att avgöra om man vill vaccinera sig eller inte mot covid-19. Den ordningen kommer jag fortsatt värna och jag kommer absolut inte verka för att stoppa vaccineringen. Det är min fasta övertygelse att vaccinationskampanjen har haft en mycket stor nytta som vida övervägt de negativa effekterna. Varje individ måste dock själv värdera nyttan och riskerna.
Mvh
Johan
johanna.rantsi@riksdagen.seHej Andreas,
Jag är inte intresserad av att delta. Jag litar på de bedömningar som ligger till grund för rekommendationerna idag.
Johanna Rantsi
Riksdagsledamot (M)
Telefon: 072-145 3229 • E-post: johanna.rantsi@riksdagen.se
SVERIGES RIKSDAG 100 12 Stockholm • Telefon 08-786 40 00 • www.riksdagen.se
josefin.malmqvist@riksdagen.seHej,
Jag har tidigare svarat dig att jag inte är intresserad av ert vaccinmotstånd, och avböjer därför framtida utskick.
/Josefin Malmqvist
karin.ragsjo@riksdagen.seHej! Har haft fullt upp.
Jag har full tilltro till vaccinerna- vaccinationerna mot Covid19 .
Vid alla typer av medicinska behandlingar uppstår ett antal biverkningar . Frågan är global och vi håller koll på de vetenskapliga undersökningar som kommer från hela världen . Det har ju som du vet även förekommit en mängd desinformationskampanjer inom området som olyckligtvis leder till att ett antal personer avstår från att vaccinera sig vilket kan leda till svår sjukdom samt samhällsspridning .
Mvh
Karin Rågsjö

Skickat från min iPhone
————————

Andreas Sidkvist svar:

Hej Karin, Samuel, Aron och Nils,
Jag förstår att du är övertygad om de så kallade vaccinens säkerhet och effektivitet. Men när det nu har kommit in över 12 000 anmälningar om allvarliga biverkningar inklusive över 400 dödsfall efter covidvaccinering så är det din skyldighet som ansvarig att sätta dig in i frågan. Som jämförelse gav svininfluensavaccinet mellan 400-600 allvarliga biverkningar i form av narkolepsi. Underrapporteringen gällande covidvaccinen beräknas vara 10-100 gånger. Covidvaccinskandalen är alltså minst 30 gånger större än narkolepsiskandalen. Förmodligen mycket större än så. 

Massinjiceringen med genterapisprutorna som sålts in som säkra och effektiva vaccin kommer antagligen gå till historien som världens största medicinska skandal. Just nu står du inte på rätt sida i historien tyvärr.
Här ett boktips till dig och dina partikollegor:

https://www.karnevalforlag.se/bocker/dodsorsak-okand/

Här finns mer om antalet allvarliga biverkningsrapporter: https://partietmod.se/2023/02/05/12-043-allvarliga-biverkningar-varav-415-dodsfall-biverkningsrapporter-avseende-covidvaccin-i-sverige-tom-3-november-2022/
katarina.luhr@riksdagen.seHej Andreas! Jag svarade dig den 5 december. Jag hoppas att du kan nöja dig med det. Katarina
kjell-arne.ottosson@riksdagen.seHej!
Jag har tidigare svarat att vi inte står på samma sida i denna frågan och det gäller fortfarande. Jag har för övrigt tagit vaccindos nr 4 idag både av hänsyn till mig själv men inte minst av hänsyn till de i riskgrupp och mina gamla släktingar.
Vänligen
Kjell-Arne
– – – – – – – – – – – – – – –
Kjell-Arne Ottosson
Riksdagsledamot KD
kristina.axen.olin@riksdagen.seAndreas, som jag redan har mailat dig, är det ingen idé att du fortsätter att skriva till mig. Jag har varken medicinsk kompetens för att kunna ifrågasätta läkarkårens bedömningar och jag sitter inte i Socialutskottet, som hanterar dessa frågor. Mvh Kristina Axén Olin
larry.soder@riksdagen.seHej Jag har förutsatt att du sänt samma Mail till hela riksdagsgruppen och därmed har jag inte svarat. Först vill jag säga att det behövs fler som yttrar sina åsikter. Sen om det är i ett befintligt parti eller nytt parti avgör man givetvis själv. Vad gäller vaccinet så lutar jag mig på myndigheternas bedömning och gör ingen egen. Det gäller även de åtgärder som behöver göras i form av vaccinering eller andra åtgärder. Som parti så har vi en sjukvårdspolitisk talesperson som heter Christian Carlsson som jag förutsätter att du även mailat. Vid mer frågor om partiets ståndpunkt så Mails gärna honom. Jag har till dags datum ingen avvikande åsikt än vad partiet hittills har framfört . Larry Söder Skickat från min iPhone
lars.e.johnsson@riksdagen.seHej!
Jag delar inte din bedömning i frågan och avstår därför från medverkan.

Med vänlig hälsning
Lars Johnsson
Riksdagsledamot (M)
Mobil: 076-721 70 52
lars.e.johnsson@riksdagen.se
lars.engsund@riksdagen.seHej,
Jag delar inte din uppfattning! Jag anser att ni har fel och på nära håll har jag sett pandemins effekter och vi ska vara oerhört tacksamma att vaccinen kunde utvecklas i snabb takt med minimala negativa effekter. Vänligen skicka inte fler e-postmeddelanden till mig i detta ämne.

//Lars
lina.nordquist@riksdagen.seTack för brev.
Som jag skrivit till dog tidigare: jag företräder en annan linje.
En dialog är inte aktuell för min del.

Ha en fin kväll,
Lina

—-
Lina Nordquist
Riksdagsledamot (L)
Social- och sjukvårdspolitisk talesperson
0709-946770
linda.snecker@riksdagen.seHej,
Det är för att jag inte har något att svara dig. Så du får gärna sluta maila mig.

God jul!

Med vänlig hälsning
Linda Westerlund Snecker, Trafikutskottet, riksdagsledamot Vänsterpartiet
malin.bjork@riksdagen.seHej, Min uppfattning i denna fråga är att omfattande vaccination mot covid-19 är en starkt bidragande orsak till att vi fått ner smittspridningen i samhället. Vänligen Malin Björk Skickat från min iPhone 1 jan. 2023 kl. 16:22
malin.danielsson@riksdagen.seHej
Jag har läst och faktiskt svarat att jag har gjort det en gång tidigare också.
God jul!
Malin

Malin Danielsson
Riksdagsledamot (L) • Ledamot konstitutionsutskottet • Funktionsrättspolitisk talesperson • Seniorpolitisk talesperson
Telefon: 08‑786 00 00 • Mobil: 072‑206 53 69 • E-post: malin.danielsson@riksdagen.se
SVERIGES RIKSDAG 100 12 Stockholm • Telefon 08-786 40 00 • www.riksdagen.se
_____________________________________________________________________________________________________
marie-louise.hanel.sandstrom@riksdagen.seTack för dina mail. Jag har tagit del av informationen. Med vänlig hälsning Marie-Louise Hänel Sandström (M) Skickat från min iPad
markus.wiechel@riksdagen.seHej Andreas,

Jag har mottagit dit mejl. Jag jobbar dock inte med den typen av frågor och är dessvärre överbelastad med andra åtaganden för tillfället. Vidare delar jag inte riktigt uppfattningen om att vaccinen skulle vara värre än att utsättas för smittan.

Vänligen,
Markus

Skickat från min iPhone
martina.johansson@riksdagen.seHej Andreas Jag har läst dina synpunkter. Jag kommer inte kommentera dem vidare mer än att jag litar på folkhälsomyndighetens bedömningar. Martina
mathias.bengtsson@riksdagen.seHej Andreas,

Precis som senast så har jag läst ditt mail och avstår att prioritera en sådan inbjudan.

Jag hör av mig om jag ändrar mig.

Mvh
Mathias
matilda.ernkrans@riksdagen.seDu kan stryka mig från din lista. Skickat från min iPhone
mats.arkhem@riksdagen.seHej Andreas,
Jag vill bara berätta att jag har bokat tid för min fjärde vaccindos, och den kommer jag få ta i morgon eftermiddag. Känns toppenbra!
Med det så vill jag passa på att förutom en trevlig helg även önska God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

Med vänlig hälsning
Mats Arkhem
Ledamot, Sveriges riksdag
Sverigedemokraterna

——-
Andreas Sidkvist svar:
Hej Mats,
Jag hoppas du klarar dig även denna gång. Fast mitt mejl handlade om att ta ansvar inte bara för din egen hälsa utan för hela svenska folkets hälsa då det nu framkommit alarmerande många varningstecken i form av allvarliga biverkningar.

Men jag tolkar det som att du väljer att blunda för detta faktum och istället fortsätter att utsätta dig själv och andra för fara genom att kavla upp trots att riskerna med covidvaccinet är större än nyttan enligt ledande experter och siffror.

God jul och mänskliga rättigheter till dig med!
mats.wiking@riksdagen.seHej Tack för dina Mail. Jag har samma uppfattning som folhälsomyndigheten och who. Vaccin skyddar. Se på kina där man inte vaccinerat. Det finns alltid en viss risk för biverkningar och det måste alltid vägas emot nyttan med vaccin. Du får detta enda svar.
mattias.backstrom.johansson@riksdagen.seMottaget 😊 Med vänliga hälsningar Mattias Bäckström Johansson Partisekreterare Riksdagsledamot Sverigedemokraterna Mobil tel: +46(0)725384401 mattias.backstrom.johansson@riksdagen.se
mikael.dahlqvist@riksdagen.seHej, Nyttan med vaccinering är betydligt större än risken. Vacciner har och har haft en stor betydelse för folkhälsan. Jag tror på vetenskap. Där har du mitt svar. Mikael Skickat från min iPhone
monica.haider@riksdagen.seHej
Det gjorde jag och jag tycker det är bra med vaccinering
Mvh Monica

Monica Haider (S) Näringsutskottet
0725383757
monica.haider@riksdagen.se
patrik.bjorck@riksdagen.seHej Andreas Du säger dig vara partiledare. Mitt tips till dig är att ta hand om ditt parti och skaffa dig det politiska inflytande som demokratin (dvs väljarna) ger dig. Mvh Patrik Från: Andreas
per-arne.hakansson@riksdagen.seHej I vaccinfrågan har jag förtroende för Socialstyrelsen och såväl svenska som europeiska läkemedelsmyndigheterna. Bedömningar görs utifrån tillgänglig kunskap och forskning. För egen del är jag vaccinerad och har följt de rekommendationer som tagits fram och även haft resonemang med läkare och sjukvårdspersonal. Med vänlig hälsning, Per-Arne Håkansson Skickat från min iPhone
peter.hedberg@riksdagen.seDu kan stryka mig från vidare utskick.
rickard.nordin@riksdagen.seHej!
Då får du kolla din e-post igen. Jag svarade dig 1 dec.
Att fortsätta skicka samma mejl om uteblivet svar till alla imponerar inte.
Vänliga hälsningar
Rickard Nordin
Riksdagsledamot Göteborg (Centerpartiet) • Klimat- och Energipolitisk talesperson
• Mobil: 073-6152633 • E-post: rickard.nordin@riksdagen.se
• www.twitch.tv/RiksdagsRickard
samuel.gonzalez.westling@riksdagen.seHej!
Jag delar Karin Rågsjös uppfattning.
Med vänlig hälsning, Samuel
Samuel Gonzalez Westling | Riksdagsledamot, gruppledare
Vänsterpartiet | Sveriges Riksdag, 100 12 Stockholm
Tel: 072 143 34 25
www.vansterpartiet.se
staffan.eklof@riksdagen.seTack för informationen Andreas!

Jag antar att du har skickat till övriga riksdagsledamöter.

Mvh, Staffan
stefan.olsson@riksdagen.seHej
Eftersom du är partiledare för ett annat parti än mitt vet jag inte riktigt vad syftet är med ditt brev. Vanligtvis brukar partiledare endast kommunicera med partiledare och ej med partiföreträdare på lägre nivå. Jag hanterar dessutom inte sjukvårdsfrågor i riksdagsgruppen. Jag föreslår att du kontaktar annan företrädare för M för dina frågor.
Mvh
Stefan Olsson
ulrika.liljeberg@riksdagen.seHej Andreas!
Jag har fått dina mail och tagit del av dem.
Hänvisar till partiets hemsida och andra officiella kanaler för svar på dina frågor.
Vänligen
Ulrika Liljeberg

Skickat från min iPad
victoria.tiblom@riksdagen.seHej Andreas, Tack för dina fem e-post meddelanden. När det gäller denna fråga så anser jag att läkaren har bättre kunskap kring detta än mig. Vänliga hälsningar, Victoria Victoria Tiblom

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
5 1 omröstning
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
4 Comments
Äldsta
Nyaste De Flesta Röstade
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Johan
Johan
1 år sedan

Förutom Storbritannien verkar även Tyskland ha politiker som vågar ta upp frågan
https://open.substack.com/pub/maajidnawaz/p/german-health-minister-confesses

Sabina
Sabina
1 år sedan

Skamligt! Finns inget intresse då våra folkvalda politiker inte är vaccinerade och de fåtal som är vaccinerade har knappast fått samma vaccin eller batch som generöst delades ut till kreti och pleti.

Senast redigerad 1 år sedan av Sabina
trackback

[…] en av riksdagens ledamöter ville veta mer om de exceptionellt många allvarliga biverkningarna av de […]

Mer från MoD

Relaterade inlägg

4
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x
Få senaste nytt från MoD

Skriv upp dig och få vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad. Max ett mejl i veckan.