Sök
Stäng denna sökruta.

MoD och Enhet går till val på samma valsedel i historiskt samarbete

Stockholm, 2023-05-05 

MoD och Enhet har enats om ett historiskt samarbete inför det kommande EU-valet 2024 vilket innebär att Enhet inte kommer att ha egna valsedlar utan istället står bakom MoDs valsedel vilket vi bedömer kommer gagna båda partierna. 

MoD är känt för sin förmåga att ena människor från höger till vänster när det gäller att stå upp för mänskliga rättigheter, demokratiska värden, yttrandefrihet och fred. MoD är även Sveriges näst snabbast växande parti sedan starten.

Enhet är känt för sitt djupgående partiprogram med fokus på systemtänkande, vilket innebär att ta hänsyn till helheten och samspelet mellan samhällets, människans och naturens olika delar för att skapa en balanserad och rättvis samhällsutveckling. 

Genom att gå samman i detta historiska samarbete kommer MoD och Enhet att kunna dra nytta av varandras styrkor och erfarenheter för att skapa en ännu starkare politisk kraft. Tillsammans kommer vi att kunna representera våra väljares intressen på ett mer effektivt sätt och driva fram politiska lösningar som tar hänsyn till både människors behov och naturens villkor.

Andreas Sidkvist, ordförande för MoD säger: 

Genom att gå ihop med Enhet inför EU-valet och i gemensamma frågor stärker vi varandra och vår förmåga att nå ut till fler genom att förena våra krafter. Enhets och MoDs empatiska inställning till människor och jorden är vad vi behöver mer av i Sverige idag.

Cecilia Strandevall Berg, vice ordförande MoD:

Samarbetet mellan MoD och Enhet inför EU-valet kan vara början till något stort. Vi delar samma värdegrund, men med lite olika hjärtefrågor. Vilket berikar och breddar vårt tänk och vi kan även lära av varandras arbetssätt som partier. 

Vide Geiger, en av talespersonerna för Enhet, säger: 

Genom att ha ett nära samarbete med MoD skapar vi tillsammans ett unikt politiskt alternativ som har ett starkt driv, en passionerad väljarbas, lång erfarenhet, och ett balanserat helhetstänkande.

Gunilla Wigertz, som är Enhets andra talesperson, säger:

MoD och Enhet “befruktar” varandra i en helhet där nytänkandet, passionen och modet kombineras med stabilitet, erfarenhet och ett holistiskt tankesätt.

MoD och Enhet är entusiastiska inför detta samarbete och ser fram emot att gemensamt driva fram politiska lösningar som främjar mänskliga rättigheter, demokrati och hållbarhet för att skapa en bättre framtid för alla medborgare och vår miljö.

För mer information och för att följa MoD:s och Enhets kampanj, besök webbplatserna www.partietmod.se och www.enhet.se.

 

För intervjuer eller frågor

MoD

Andreas Sidkvist, 076 – 00 756 58, andreas.sidkvist@partietmod.se

Cecilia Strandevall Berg, mammaledig

Enhet

Vide Geiger, ‭070 – 766 80 10‬, vide.geiger@enhet.se

Gunilla Wigertz, 0722 – 120 500, gunilla.wigertz@enhet.se

 

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
4 Comments
Äldsta
Nyaste De Flesta Röstade
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Katarina Nyman
Katarina Nyman
9 månader sedan

Underbart! Mina två favoritpartier i en. Det kan inte bli bättre!!!

Emma
Emma
9 månader sedan

Ja men eller hur: D Så klockrent!

Emma
Emma
9 månader sedan

Känns helt rätt!!!

Petra Gärskog
Petra Gärskog
9 månader sedan
Svara  Emma

Känns helt fantastiskt rätt! Mera empati och kärlek behövs!

Mer från MoD

Relaterade inlägg

wood writing typography tiles
MoDs politik

10 grundprinciper för MoDs politik​

Denna lista bygger på de mest populära motionerna av MoDs medlemmar fram till januari 2024​ 1. Individens självbestämmande Vi fastslår att varje individ är suverän

Läs mer »
MoDs valsedlar
Insamling

Bidra till MoDs valsedelsfond

Hjälp oss lyckas i EU-valet MoD har sedan starten för två år sedan arbetat målinriktat med att ena människor från höger till vänster för att

Läs mer »
4
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x