Sök
Stäng denna sökruta.

Nobelprisprotesten den 10 decemeber 2023 – Se tal och höjdpunkter från ljusvakan i Stockholm

Några hundra personer deltog i ljusvakan i Stockholm för att hedra de som dog av mRNA-vaccin och för att protestera mot att Nobelpriset i fysiologi eller medicin tilldelas mRNA-forskning.

Facklor tändes, tal hölls av MoDs partiledare Andreas Sidkvist, som också initierade Nobelprisprotesten, och av sjuksköterskan Michele Wilcox. En tyst minut hölls också för alla som har dött. Till sist släcktes alla facklor och ljus symboliskt för alla liv som har släckts. En blomsterkrans med texten “Honoring All Lives Lost and Harmed by mRNA Vaccines” lämnades vid ingången till Nobelprismuseet.

Slutligen uppmanade Andreas Sidkvist alla att göra den 8 december till en minnesdag nästa år för alla covid-vaccinoffer. Detta datum är symboliskt viktigt eftersom det var den 8 december 2020 den första dosen av covid-vaccinet administrerades officiellt i världen.

Sidkvist har också utsett Stortorgsbrunnen i Gamla Stan till ett minnesmonument för dem som skadats av covid-vaccinerna i Stockholm. Han uppmanade människor att lämna blommor och minnesljus där under hela året till minne av dem som skadats eller dött på grund av covid-vaccinerna. Han uppmuntrade också människor att utse en plats i sina hemstäder för att hedra minnet av den avlidne och påminna alla om det tragiska brott som begåtts i samband med administreringen av de så kallade COVID-vaccinerna.

Se fler bilder och läs mer om Nobelprisprotesten den 10 december här:

https://nobelprizeprotest.com/sv/2023/12/10/december-8th-marked-for-covid-vaccine-victims-remembrance-memorial-sites-proposed-worldwide/

Om Nobelprisprotesten

Nobel Prize Protest har startats på initiativ av MoDs partiledare Andreas Sidkvist och leds av en kommitté där bland andra läkaren Sven Román från Läkaruppropet, sjuksköterskan Lotta Harming från Sjuksköterskeuppropet och Andreas Sidkvist från MoD ingår.

Nobelprisprotesten startades som en reaktion på att 2023 års Nobelpris i fysiologi eller medicin tilldelades forskare bakom mRNA-vaccinteknologin. Denna utmärkelse har ifrågasatts då man uppskattar att 17 miljoner människor globalt har dött till följd av COVID-19-vaccin.

Kommittén uppmanar till etiskt ansvar i medicinsk forskning och praktik, och menar att Nobelprisets tilldelning strider mot dessa principer. För att hedra de skadats eller dött av covidvaccinen uppmanades till globala ljusvakor den 10 december. Ljusvakor hölls på ett femtontal platser i sex länder. Däribland Gustav Adolfs torg i Göteborg och Mynttorget i Stockholm. Deltagare uppmuntrades att medföra facklor, begravningsljus och blommor.

Den 8 december föreslås bli en internationell minnesdag för covidvaccinoffer framöver. Detta eftersom det var dagen då den första personen officiellt fick en dos av det villkorligt godkända COVID-vaccinet. 2023 var det dock den 10 december som ljusvakor hölls i protest mot Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

I Sverige har Läkemedelsverket mottagit över 100 000 rapporter om misstänkta biverkningar från COVID-vaccin, inklusive 436 dödsfall och 13 022 fall av misstänkta allvarliga biverkningar. Globalt kan antalet personer som lidit av allvarliga biverkningar vara betydligt högre, potentiellt mellan 100-200 miljoner, beroende på rapporteringsgraden.

Protesten och uppropet har fått stöd från människor  i 75 länder på bara några dagar vilket visar på ett brett globalt engagemang. Till och med idag har uppropet skrivit under över 14 000 gånger. För att stödja protesten kan intresserade skriva under uppropet online på https://nobelprizeprotest.com/.

Kontaktpersoner för mer information och pressfrågor:

Sven Román, ordförande för Läkaruppropet, +46 76-139 22 74

Lotta Harming, ordförande för Sjuksköterskeuppropet, +46 70-693 03 60

Andreas Sidkvist, partiledare för MoD – Mänskliga Rättigheter och Demokrati, +46 76-007 56 58

Samtliga kontaktpersoner kan nås via contact@nobelprizeprotest.com
Webplats: https://nobelprizeprotest.com/sv

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
0 Comments
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Mer från MoD

Relaterade inlägg

wood writing typography tiles
MoDs politik

10 grundprinciper för MoDs politik​

Denna lista bygger på de mest populära motionerna av MoDs medlemmar fram till januari 2024​ 1. Individens självbestämmande Vi fastslår att varje individ är suverän

Läs mer »
MoDs valsedlar
Insamling

Bidra till MoDs valsedelsfond

Hjälp oss lyckas i EU-valet MoD har sedan starten för två år sedan arbetat målinriktat med att ena människor från höger till vänster för att

Läs mer »
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x