Sök
Stäng denna sökruta.

John Campbell, alarmerande ökning av hjärtsjukdomar i hela världen

I videon som publicerats på John Campbells Youtube-kanal den 22 januari 2024 diskuterar han en pressrelease från British Heart Foundation om den oroande ökningen av hjärt- och kärlsjukdomar i Storbritannien. Han påpekar att det finns en global ökning av överdödlighet, inte bara i Storbritannien, och presenterar data från flera länder inklusive USA, Kanada, Australien, Irland, Nya Zeeland, Nederländerna och Japan som visar betydande ökningar av överdödlighet. Campbell framhåller att över 100 000 fler människor än förväntat har dött i hjärt- och kärlsjukdomar i England sedan februari 2020. Han ifrågasätter varför det inte finns mer uppmärksamhet och debatt kring detta problem i media och parlamentet. Hjärt- och kärlsjukdomar står för cirka en fjärdedel av alla dödsfall i England, med en kostnad på 8,3 miljarder pund för sjukvården och 22 miljarder pund för den bredare ekonomin varje år. Campbell betonar att detta inte bara är en ekonomisk fråga, utan också en tragedi för individer och familjer. Han nämner att det finns 402 000 personer som väntar på hjärtvård i England, en ökning med 72% sedan februari 2020, vilket indikerar en epidemi av hjärtsjukdomar. År 2022 dog över 39 000 personer i England i förtid av hjärt- och kärlsjukdomar, vilket är den högsta siffran sedan 2008. Campbell påpekar att sedan 2020 har dödligheten i hjärt- och kärlsjukdomar ökat år för år, och att detta är första gången på nästan 60 år som trenden för hjärtsjukdomar vänder. Han understryker behovet av att förstå vad som driver denna trend och betonar att det finns kända orsaker som diabetes och högt blodtryck, men att det kan finnas andra faktorer som spelar in. Campbell visar också data om ökningen av ischemisk hjärtsjukdom, cerebrovaskulär sjukdom, andra ospecificerade cirkulationssjukdomar och hjärtsvikt, och framhåller att hjärtsvikt ofta leder till allvarliga symtom och permanent funktionsnedsättning. Han avslutar videon med att uttrycka sin besvikelse över bristen på officiellt intresse för att undersöka orsakerna till överdödligheten och hjärtsjukdomarna.

Översättning: Kåre Bergström, MoD Media

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
3 1 omröstning
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
0 Comments
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Mer från MoD

Relaterade inlägg

wood writing typography tiles
MoDs politik

10 grundprinciper för MoDs politik​

Denna lista bygger på de mest populära motionerna av MoDs medlemmar fram till januari 2024​ 1. Individens självbestämmande Vi fastslår att varje individ är suverän

Läs mer »
MoDs valsedlar
Insamling

Bidra till MoDs valsedelsfond

Hjälp oss lyckas i EU-valet MoD har sedan starten för två år sedan arbetat målinriktat med att ena människor från höger till vänster för att

Läs mer »
MoD Media

Sjuksköterskor berättar, dödliga sjukhusprotokoll

“Vad sjuksköterskor säger del1” innehåller en diskussion om erfarenheter och observationer från sjuksköterskor och vårdpersonal under COVID-19-pandemin. De diskuterar kontroversiella ämnen som behandlingsmetoder på sjukhus,

Läs mer »
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x