Sök
Stäng denna sökruta.

Andreas Sidkvist inlästa tal om vikten av att ta tillbaka SVT – 13 april

En sjukligt undersövd Andreas Sidkvist läser upp det tal han tänkte hålla den 13 april 2023

(talet skulle hållits på“Kärleksmanifestation för Sverige –  Ta tillbaka SVT och Public Service” men på grund av sjukdom blir det inte så)

Jag vill börja med att säga att jag i grunden har haft en positiv syn på SVT, Sveriges Radio och UR. Det har gjorts och görs mycket program som jag har minnen för livet av. Jag har tittat på Björnes magasin som barn, skrattat ihop med min far till Galanskaparna och Lorry och nu tittar jag ibland på barnprogram från UR som håller riktigt hög klass. Men när det gäller framförallt nyhetsbevakning och samhällsprogram i viktiga frågor så anser jag att SVT har misslyckats totalt med sitt uppdrag under senaste åren när det gäller framförallt pandemin.

Så här beskrivs SVT:s uppdrag. 

  • SVT ska verka för att stärka demokratin genom att tillhandahålla objektiv och oberoende journalistik, samt ge utrymme för en mångfald av åsikter och debatt.
  • SVT ska vara opartisk och oberoende i förhållande till politiska, ekonomiska, kommersiella och andra särskilda intressen.

Om vi skulle ta och faktakolla hur SVT lever upp till sitt uppdrag så kan vi börja med SVTs rapportering under den så kallade pandemin. Eller plandemin som de pålästa kallar den. 

Är det någon som tycker att SVT var balanserade under pandemin? 

Som i regel lät olika sidor komma till tals? Till exempel genom att låta läkare och forskare som hade en annan syn på de rekommendationer och restriktioner som infördes komma till tals? 

Minns ni vaccinfabrikören Matti Sällberg? Han som av SVT såldes in som covidvaccinexpert och fick sitta oemotsagd dagarna i ända och förklara hur säkra och effektiva de farliga och ineffektiva så kallade covidvaccinen var. 

Eller läkemedelslobbyisten Richard Bergström som lagom till pandemin sadlade om och fick bli Sveriges covidvaccininköpare och fick uttala sig som en överstepräst om hur bra det var att blanda olika doser hur som helst i en härlig sprutcoctail.

Eller är det någon som minns att en av Sveriges utrotningshotade riktiga journalister. Per Shapiro faktisk fick ställa kritiska frågor på några av de återkommande skräckkonferenser som regeringen anordnade för att hålla medborgarna i schack. Men när Folkhälsomyndigheten inte kunde svara på varför de fifflade med statistiken genom att framställa diagram som påstod att ovaccinerade löpte större risk att hamna på sjukhus än vaccinerade så började SVT att avbryta direktsändningen lagom till att Per Shapiro skulle få ställa sina frågor. 

Men okej, det var ju masspsykos och de flesta inklusive journalisterna drogs ju förmodligen med i den pandemi av rädsla som skapades. 

Okej, låt oss anta att så var fallet. 

Men vad gör public service “oberoende och objektiva” journalister nu i så fall? Var är reportagen om de över 13 000 svenskar som har anmält att de skadats allvarligt av det så kallade covidvaccinet? 

Var är intervjuerna med anhöriga till de över 400 svenskar som anmälts döda som en misstänkt biverkan av covidvaccinet?

Var är programmen och nyhetsinslagen där ansvariga politiker, myndigheter och läkemedelsbolag ställs till svars för det största övergreppet mot mänskligheten i modern tid? Där miljontals människor med skrämselpropaganda, hot om att förlora sitt jobb och nära och kära pressades att kavla upp för de då experimentella mRNA-vaccinen.

Resultatet har vi nu enligt läkare och experter börjat se.  Då barnafödandet är rekordlågt och överdödligheten rekordhög i covidvaccinerade länder inklusive Sverige.  Enligt den kanadensiska matematikern Dennis Rancourts forskargrupp har covidcaccinen skördat ofattbara 17 miljoner liv globalt. De har då räknat på överdödligheten i ett antal länder för att få fram siffran. (Läs gärna mer om deras studie på www.NobelPrizeProtest.com för den som är intresserad.)

Så det är inte brist på underlag till storys eller ansvarsutkrävande. 

Var är de kritiska reportagen eller granskningarna om att människor tvingades låsa in sig i sina hem, äldre fick dö ensamma utan vård. Att fungerande läkemedel som Ivermectin förbjöds för att inte hota läkemedelsindustrins enorma vinster från de villkorligt godkända så kallade covidvaccinen. De experimentella mRNA-vaccin som inte hade godkänts om det visade sig att viruset gick att behandla på annat sätt. Något som specialistläkaren Pierre Kory har pratat om i Sverige vid flera tillfällen, t ex. på den över 1000 man stora läkar- och forskarkonferensen i Stockholm, Pandmic Strategies i januari 2023. Som ni var inbjudna till. Vart var ni då?

Var är nyhetsreportaget, intervjun eller dokumentären om att alla restriktioner som infördes på inrådan av WHO och Folkhälsomyndigheten och våra politiker inte hade någon positiv effekt eller var vetenskaplig förankrat överhuvudtaget enligt den svenska fd professorn på Harvard i medicin och immunologi Martin Kulldorff och 100 000-tals av andra forskare som skrev under Great Barrington Deklarationen som argumenterar emot allmänna restriktioner. 

Eller när ska ni börja ställa kritiska frågor till de sociala mediebolagen (som tvingas) censurera kampanjer som  #IamCoVaxxinjured som startades av den svenska fd programledaren TV4 Lulu Carter för ett par veckor sedan. Då hon tröttnade på att hålla tyst om de allvarliga biverkningar hon drabbats av efter att ha kavlat upp för de så kallade covidvaxxinen. 

Eller när får vi se Uppdrag granskning göra en kritiskt granskning om bakgrunden till censuren på sociala medier av andra röster som Läkaruppropet, Sjuksköterskeuppropet eller Partiet MoD som jag företräder. Vi är Sveriges snabbast växande parti och samlar människor från höger till vänster men vi får inte annonsera på Facebook eftersom vi gjorde reklam för vår manifestation mot att ge WHO mer makt. 

Där har ni ett reellt hot mot demokratin att upplysa om, om ni vill ha den kvar!

I dagens polariserade och krigiska värld så behövs oberoende medier mer än någonsin. Därför är jag glad att det fortfarande finns fria medier som ger röst åt alternativa röster och andra perspektiv.  

För att public service ska få tillbaka en del av det förlorade förtroendet behöver de sluta vara makteliten, läkemedelsindustrin eller krigshökarnas megafoner. 

Annars är det hög tid att fria medier få ta del av den public service peng som ska gå till att “stärka demokratin genom att tillhandahålla objektiv och oberoende journalistik, samt ge utrymme för en mångfald av åsikter och debatt”.

“Och vara opartisk och oberoende i förhållande till politiska, ekonomiska, kommersiella och andra särskilda intressen.” Som det så fint står i SVT:s uppdragsbeskrivning. 

Slutligen vill jag även tipsa alla som att komma på manifestationen imorgon då vi kommer manifestera för Sveriges självständighet mot USAs försvarsavtal DCA som gör det möjligt för USA att placera kärnvapen på 17 av Sveriges största militäranläggningar. Kl 14 vid Slussen samlas vi. Läs mer på www.fredsalliansen.se och kom dit då ni som värnar Sveriges självständighet från utländska intressen. 

Tack för mig!

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
2 Comments
Äldsta
Nyaste De Flesta Röstade
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
zencortex
zencortex
13 dagar sedan

I have just as much interest in your work as you have achieved. Your displayed sketch is beautiful and your published content is very good. Though, you may be worried that you will be doing something peculiar in the future. I agree that you will take care of this.

Temporary Email
Temporary Email
3 dagar sedan

Your posts are like a breath of fresh air I appreciate how you tackle difficult topics with grace and empathy

Mer från MoD

Relaterade inlägg

2
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x
Få senaste nytt från MoD

Skriv upp dig och få vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad. Max ett mejl i veckan.