🥁 RiksdagskandidaterNA 🥁

Spela videoklipp

Hard work beats talent when talent doesn’t work hard.

Vem är Habil Kantur?

Jag heter Habil Kantur och är 46 år. Bor i Jönköping med fru och tre barn. Jobbar som projektledare på en statlig myndighet sen ca ett år tillbaka. Jag har jobbat med IT och webb sedan år 2000 där jag haft olika roller såsom tex. utvecklare, databasadministratör, dataanalytiker och projektledare. Mellan 2006 och 2013 drev jag eget företag där jag sålde resetjänster på nätet.

Är rent allmänt en vetgirig person som läser på när jag är intresserad av att veta någonting särskilt. Jag är lugn och behärskad i mitt beteende och analyserar gärna händelser och beteenden. Efter min master i informatik kunde jag läsa och tolka både kvalitativa och kvantitativa forskningsrapporter/studier vilket jag har haft nytta av sedan dess. Inte minst för att ifrågasätta regerings- och myndighetsbeslut.

Som person är jag lugn, eftertänksam och analytisk. Klarade Mensaprovet 2016.

Jag vill göra det enklare och billigare för folk att leva och bo i Sverige. Jag är trött på den korruption, slapphet och toppstyrning som råder i riksdagspartierna. Jag har under många år följt utvecklingen i Sverige och den politik som stått bakom utvecklingen. Jag är väldigt missnöjd med de politiska besluten gällande tex pandemin men även innan.

Vi har världens högsta skattetryck men vi som medborgare har det inte bäst i världen. Vi har en skakig infrastruktur där tex tågresor är som ett lotteri. Ibland går de som de ska, ibland inte. Vi kan inte ha det så här. Individens frihet att ta sig runt inskränks när det blir för dyrt och dåligt att resa.

Jag står upp för individens rätt att bestämma över sin egen kropp och hur denne ska leva sitt liv. Ingen människa ska utstå diskriminering för att denne tar egna beslut. Ingen människa ska tvingas till något som berör den egna kroppen. Det är individen som själv bestämmer över sin kropp.
Sverige behöver starka och smarta ledare som kan stå pall för trycket från aktörer utanför och innanför landet. Sverige ska bli det bästa landet i världen att leva i, för alla samhällsgrupper.

Har röstat på olika partier tidigare, mest socialdemokraterna.

Att kämpa för rättvisa och frihet. Under pandemin fanns varken eller. Rättvisa saknades när personer med vaccinpass kunde gå och bowla samt äta på restaurang samtidigt som vi immuna inte fick göra detta.
MoD är för mig den pelare som Sveriges medborgare kan luta sig mot och veta att här är vi säkra. Med MoD i spetsen kommer vi skapa ett land som står för frihet, mänskliga rättigheter och att folkets vilja kommer först. Vi får inte låta korrupta politiker sälja ut befolkningen.
 • Människans frihet kommer före vinster för enskilda företag. Att kunna ta sig runt med valfritt transportmedel utan att det ska kosta för mycket är något som en modern demokrati ska kunna garantera. Det ska vara enkelt att leva gott i Sverige.
 • Diskriminering av alla dess former ska vara straffbart med dryga böter som följd. Individens frihet får inte inskränkas.
 • Förbjud vaccinpass och andra digitala plånböcker som kan användas för att kontrollera befolkningen.
 • Återinför tjänstemannaansvaret.
 • Statlig massformation får inte förekomma!
 • Vi ska bygga ett samhälle där medborgarnas skatter går till medborgarna i första hand. Endast moms på drivmedel (diesel, bensin, biogas etc)
 • Ta bort alla skatter på el förutom moms. Elen som produceras i Sverige ska gå till svenska medborgare i första hand, överskottet kan säljas. Elen ska vara billig då alla i samhället är beroende av den.
 • Ta bort förmånsskatt på firmabilar, luncher och julklappar.
 • Mer utbildning inom fysisk och mental hälsa i skolan.
 • Gör Sverige självförsörjande på mat. Detta leder till fler jobb och bättre civilförsvar.
 • Förbjud lobbyism mot politiker och politiska organ. Belägg bestickning och korruption med extra höga straff för riksdags- och regeringspolitiker.
 • Sverige ut ur EU. Sverige förlorar 20 miljarder kronor netto varje år på medlemskapet som bara ger överstatlighet som belöning. Att betala för nåt som gör det sämre för oss är dubbel förlust.
 • Sverige ska satsa mer på forskning av energi, tex utvinna energi ur saltvatten.

Att folkets vilja ska styra samhällsutvecklingen, inte enskilda politikers vilja. Att de folkvalda även ska se till att minoriteterna inte körs över av majoriteten. Alla har rätt att leva sina liv som det passar dem. Det är upp till var och en att bestämma om man vill leva i lugn och ro på landet eller dagligen känna stadens puls. Detta är den frihet vi alla ska kunna uppleva. Detta är demokrati för mig.

Sanningen är viktigast. Vi kan inte ha politiker som har en annan agenda än att serva svenska  folket. Transparens. Folket ska kunna ta del av all information som politiker utgår från i samband med  beslut. Så har fallet inte varit under pandemin. Inte ens Coronakommissionen kunde få ut underlag för politiska beslut.  Stat, media och rättsstat ska verka oberoende av varandra. De folkvalda ska inte kunna påverka media. Media ska ägna sig att informera folket och skriva sanningsenliga artiklar.

Lögner i media ska vara förbjudet och bestraffas eftersom media programmerar människor. Upprepning  är detsamma som inlärning och om en lögn upprepas gång på gång i flera olika kanaler kommer  folk att tro på detta. Denna typ av massformation är oerhört farlig och leder till misär för de  flesta och ekonomisk vinst för ett fåtal.

Jag utvecklade ledaregenskaper redan i ung ålder då jag tidigt fick kaptensbindeln i fotbollslaget och avslutade min fotbollskarriär som lagkapten för Jönköping Södra IF när vi spelade i juniorallsvenskan. Jag kan bidra med mina kunskaper inom organisation och ledarskap samt IT och systembyggande.
Som person är jag ansvarsfull och letar alltid efter optimala lösningar på problem. Jag ser på saker och ting ur flera perspektiv för att bilda mig en så objektiv uppfattning som möjligt.Sedan analyserar jag eventuella lösningar och tar beslut som jag sedan står fast vid, iallafall tills jag får ta del av ny information som möjliggör omvärdering. Detta är en oerhört viktig egenskap eftersom vi lever in en tid där vi tar in väldigt mycket information samtidigt som det är svårt att avgöra vad som är sant och falsk. Att kunna byta åsikt efter nya fakta är ett måste.
Jag har lång arbetslivserfarenhet av att bygga system. Jag har varit med i flera projekt där vi tar fram ny arkitektur på system där kraven har samlats in och analyserats. Då jag jobbat med digitalisering och agilt en hel del vet jag att de ursprungliga kraven sällan motsvarar slutanvändarnas önskemål. Ibland vet inte användarna heller exakt vad de vill ha och då är det viktigt att kunna undersöka vilka lösningar som blir bäst, sett ur flera perspektiv.

Jag är noggrann, har lätt att prata med folk samt är trevlig och ödmjuk i mitt sätt. Jag är lugn och analytisk samtidigt som jag är driven när det gäller att jobba mot uppsatta mål. 2013–2014 byggde jag och min fru vårt hus som vi bor i idag. Vi designade huset tillsammans. Jag planerade inköp och skötte hela projektet, från start till slut. Jag är alltid redo att göra det som krävs för att nå målen.Jag är gör det som är rätt, inte det som är enkelt.

Entreprenörskap, psykologi, innovationer, ledarskap, teknologi, hälsa, utbildning.

Habil Kantur

Projektledare

Följ mig på Twitter, LinkedIn eller Facebook där jag delar inlägg om nya studier och annan intressant information.

5 2 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
3 Comments
Äldsta
Nyaste De Flesta Röstade
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Katarina
Katarina
1 år sedan

Hej, vad anser ni om kärnkraften?

Mia Yveborg
Mia Yveborg
1 år sedan

I tidigare mail med MOD har jag fått svar att ni inte tagit ställning till 1) Klimatfrågan och energifrågan (Anser ni att vi har en klimatkris (AGW)? Hur ska energifrågan lösas?) 2) Invandringsfrågor (+ er syn på Islam). Er “politiska sammansättning” gör att det blir oklart vad ni står i bl.a dessa viktiga frågor. Valdagen närmar sig så jag hoppas på svar.

Gillar du denna kandidat?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl

Rösta på dina favorier, bli medlem i MoD

Bli medlem i MoD och var med och bestäm innan årsmötet den 2 april vilka som ska få representera partiet i riksdagen.

3
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x