🥁 RiksdagskandidaterNA 🥁

Spela videoklipp

Varje dag innebär nya möjligheter

Min mormors ordspråk som betyder mycket för mig. Hon såg alltid möjligheter även i jobbiga stunder. Hennes optimism, kreativitet och nyfikenhet på människor och på livet fortsätter att inspirera mig fast att hon inte finns kvar här på jorden.

Jag är 44 år och kommer från Vimmerby i Småland, bor nu i Gnesta i Södermanland. Går socionomprogrammet på Mälardalens universitet i Eskilstuna. Vill i framtiden arbeta som kurator och psykoterapeut. Utbildad yogalärare, samt halvt färdig trädgårdsmästare. Har eget företag inom yoga (just nu vilande). Har en kandidatexamen i litteraturvetenskap, gillar att skriva. Dessutom läst historia och socialantropologi på universitetet.

Jag vill vara med och skapa en positiv förändring i samhället, där individens rättigheter stärks och där mångfald och öppenhet i perspektiv ses som något bra och berikande. Alla människor har rätt att komma till tals och bli lyssnade på, utan att hånas och kränkas. Alla människor har rätt att bestämma över sin egen kropp och vilka medicinska val man vill göra, utan att riskera diskriminering.
Jag vill se ett samhälle fyllt av värme, gemenskap och respekt för varandras olikheter. Där vi tar hand om varandra och litar på att var och en väljer det som är bäst för en själv och för andra. Sådana saker ska aldrig bestämmas av den offentliga makten. Vi medborgare är fullt kapabla att fatta våra egna beslut kring vår egen hälsa, utan att staten ska stifta tvångslagar. Individens fri- och rättigheter behöver – om något – bli starkare, inte svagare.

Jag har tidigare röstat på Miljöpartiet och Kristdemokraterna men inget av dom känns som ett alternativ längre. 

MoDs grundtankar om mänskliga rättigheter och självbestämmande över kroppen är inte bara viktiga utan grundläggande för ett demokratiskt samhälle. Frågor som empati, respekt för olikheter och att värna individens frihet ser jag som självklara. Jag hoppas också att miljö, hållbarhet och ekologi kan få en viktig plats i partiet framöver, det är frågor som är extra viktiga för mig.

Att diskriminering aldrig är ok, oavsett grund, och att vi behöver mer empati och respekt för olika perspektiv i samhället. Vetenskap är inte allt och ska inte styra människors liv. Vi ska själva bestämma över våra liv.

Demokrati innebär för mig allas lika värde, individens rättigheter att själv bestämma över sin kropp och sitt liv, yttrandefrihet, öppen och respektfull debatt, granskning av den offentliga makten vilken bör vara så transparent som möjligt.

Tekniskt sätt, med ord, så tycker jag att jag är bra på att uttrycka mig på ett enkelt och tydligt sätt för att få fram kärnan, vilket jag tror kan vara användbart.

När det gäller personliga egenskaper och värdegrund så är mitt rättvisepatos (att alla människor förtjänar respekt och bra behandling oavsett åsikter) något jag tror är bra. Jag tycker att alla ska ha rätt att gå sin egen väg i livet, samhället vore väldigt tråkigt om alla vore stöpta i samma likriktade form.

På fritiden tycker jag om att yoga, läsa och skriva, vandra i skogen, trädgårdsarbete, umgås med familj och vänner.

Jenny Djurstedt Caylar

Socionomstudent, Gnesta

Följ Jenny i Sociala medier. 

2.5 2 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
0 Comments
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer

Gillar du denna kandidat?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl

Rösta på dina favorier, bli medlem i MoD

Bli medlem i MoD och var med och bestäm innan årsmötet den 2 april vilka som ska få representera partiet i riksdagen.

0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x