Sök
Stäng denna sökruta.

Åkesson blev störd när Wahlbeck ropade “landsförrädare”

Flera medier rapporterade om MoDs riksdagskandidat Peter Wahlbecks träffsäkra utspel då han avbröt Expressens intervju med Jimmie Åkesson. Nedan en intervju han gav för Hallandsposten.

Halmstad • Halmstadprofilen Peter Wahlbeck fick föras bort av civilklädd säkerhetspersonal när han skrek “landsförrädare” medan SD-ledaren Jimmie Åkesson blev intervjuad på en scen i Almedalen. 
- Civil olydnad är enda sättet att uppmärksamma Natofrågan när Äkesson inte vâgar möta mig i en debatt, säger Wahlbeck till HP.

Efter att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på onsdagen hällit sitt tal under årets upplaga av Almedalsveckan i Visby blev han intervjuad pà kvällstidningen Expresses scen inför publik.

Mitt under interviun var det emellertid en i publiken som inte kunde hålla tyst. Det var Peter Wahlbeck från Halmstad – tidigare mest känd som komiker och konstnär, men numera även riksdagskandidat för det nya partiet MoD (Mänskliga rättigheter och demokrati) – som skrek upp till Åkesson på scenen.


Pengar till Nato 
- Alla vet det. Åkesson kallar sig Sverigevän, men han är ju landsförrädare, ropade Wahlbeck.

– Alla ni som röstar på det här partiet är medskyldiga. Alla problemen, alla pengarna… Vem ska betala? Pengarna kommer att gå till Nato, fortsatte han, samtidigt som civilklädd säkerhetspersonal tog Wahlbeck i armen och började fösa undan honom.

– Ni är lurade! Ta debatten Åkesson. Ta debatten ordentligt, hann Wahlbeck med att ropa medan han blev tillsagd både från scenen och från vissa i publiken att hålla tyst.

SD-ledaren blev väldigt störd. Efteråt förklarade SD-ledaren för Expressen att han blivit väldigt störd och haft svårt att hålla fokus på det han skulle säga.

– Det var ganska otrevligt. Så gör man inte, menade Åkesson.

På frågan om hur han ser på Wahlbecks Natokritik svarade Åkesson att han har en annan syn.

– Jag tycker vi behöver de säkerhetsgarantier som

Nato kan ge oss. Inte minst för att vår försvarspolitik varit så misskött under åren.

När HP pratar med Peter Wahlbeck över telefon dagen efter händelsen håller han på med en filminspelning i Visby om MoD, som ska visas i parties social mediekanaler.


– Någon måste säga ifrån nu när vi går mot en total katastrof, säger han och förklarar:

– Snart kommer Östersjön att vara ett innanhav fyllt av hangarfartyg. Hur tror du att de sex miljoner ryssar som bor i Sankt Petersburg, längst in i Finska viken, kommer att känna sig med amerikanska flottan utanför?

❞
Med sitt snack om att reglera Flyktingströmmen och att värna fattigpensionärer borde Åkesson om någon ha klart för sig hur frågorna hänger samman.

– Det svenska journalistskrået är landets lataste och mest överkörda. Medierna har tigit medan den allvarligaste säkerhetspolitiska frågan i modern tid drevs igenom på fem veckor utan debatt. Det är som att Sverige utsatts för en statskupp.

Varför ger du dig på just Jimmie Åkesson när det gäller Nato? Vad är det för speciellt med att SD står bakom medlemsansökan, när redan fem andra riksdagspartier gör samma sak?

– Med allt sitt snack om att reglera flyktingströmmen och att värna fattigpensionärer som har det svårt borde Åkesson om någon ha klart för sig hur frågorna hänger samman. Det är ju USA:s och Nato:s ständiga krigsprojekt – bland annat i Irak, Libyen och Afghanistan som ligger bakom flyktingvågen.

– Att då Sverige ska gå med i Nato och bidra till att öka spänningarna runt Östersjön är helt galet. Och i slutänden är det den lilla människan som får betala notan för den militära upprustningen.

Tidigare har du sagt dig vara “SD light’ Stämmer inte det längre?

– Jag tycker att Sverigedemokraterna har gjort mycket gott för svensk politik. De har haft rätt i sin kritik av den vansinniga massinvandringen, där vi lurat hit folk från tredje världen som inte integreras i det svenska samhället och vars barn växer upp i utanförskap.

“Lööf har skapat kaos”

– Det är också Centerpartiets Annie Lööf som skapat kaos i riksdagen när hon spätt på polariseringen genom att hela tiden ställa SD i skamvrån och kalla dem nazister.

Men hur demokratiskt är det att avbryta en intervju inför publik genom att ställa sig och ropa 〝landsförrädare〞?

– Civil olydnad är enda sättet att få uppmärksamhet när ingen vill ställa upp och debattera. Jag har hela tiden velat diskutera Nato med Åkesson, men han vågar inte möta mig i en debatt.

– Egentligen hade jag planerat att göra en liten aktion under hans tal, men jag ångrade mig när jag såg hur många poliser det var där och hur många människor som hade drabbats om det blivit kaos. Av ren artighet avstod jag och valde i stället ett mindre sammanhang, där jag ändå fick fram hans svek i Natofrågan.

Du går till val med MoD som motståndare till Natomedlemskap och covidpass, men känns det inte som att båda de frågorna redan är avgjorda?

– De är definitivt inte överspelade. Jag är övertygad om att det kommer att bli kaotiskt i politiken efter det här valet och inom ett år eller så måste det utlysas nyval – och då kommer vi att stå där redo.

Läs mer om Peter Wahlbecks utspel:
2022-07-07 | MoD i Almedalen | Åkesson blev störd när Wahlbeck ropade ”landsförrädare” | Hallandsposten

2022-07-07 | MoD i Almedalen | Komikerns utbrott under intervjun med Åkesson: “Landsförrädare” | Nyheter 24

2022-07-07 | Peter Wahlbecks attack mot Åkesson: ”Landsförrädare” | Frihetsnytt

2022-07-07 | Almedalen dag 4 (intervju efter Petes Walhbecks utspel)| Tankesmedjan i P3
36.40 in i programmet pratar de om Peter Wahlbeck och sedan med Peter Wahlbeck och MoD.

2022-07-06 | MoD i Almedalen | Peter Wahlbecks utbrott mot Åkesson: ”Landsförrädare” | Expressen


Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
5 1 omröstning
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
4 Comments
Äldsta
Nyaste De Flesta Röstade
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Tiger
Tiger
9 månader sedan

Landsförrädare i flera bemärkelser
Enligt mina interna uppgifter så finansierar SD Afs, vissa har tilldelats riksdagskort

På ett afs möte 2019 i Trollhättan valkyrian, vilket spelades in och lades ut på sociala medier så uttrycker för övrigt partiledaren att obligatorisk vaccinering kunde vara tänkbart, sedan verkade dem svänga kring plandemin – dem såg väl målgruppen

Sedan har vi Nato frågan, där moderpartiet (SD) är PRO ukraine och deras barnungar PRO ryska

Man uteslöt tidigare sitt ungdomsförbund av s k ideologiska skäl -för att det såg bra ut- men bakom ryggen finansierar dessa

Det fanns även kommun politiker som uteslöts för NPD kopplingar , och afs bedriver ett nära samarbete med npd

Och SD finansierar AfS

Mystiken tätnar

Det får en att reflektera över följande poetiska men relevanta
rader:

Så olika de kan se ut nedanifrån, men styrt av samma krafter ovanifrån
Marionetter kommer och går, men systemet består
Mot mig får du inte väcka minsta kritik
Mitt namn är politik

Tiger
Tiger
9 månader sedan

Jimmie har ju numera blottat sig som islamist i mina ögon eftersom han tycker det är onödigt att bränna koranen

(Även Putin har visat var han står i denna fråga)

Jomshof har en sundare syn på saken

Senast redigerad 9 månader sedan av Tiger
Mer från MoD

Relaterade inlägg

4
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x