Sök
Stäng denna sökruta.

Varför MoD bildades och vad vi står för | Andreas Sidkvist, ordförande MoD

Många har frågat varför MoD inte samarbetar med de andra mindre partierna utanför riksdagen. Här kommer en förklaring till detta och till varför MoD uppstod från första början.

Partiet MoD bildades den 21 december 2021 i Bagarmossen utanför Stockholm. Det bildades i frustration över politiker som inte stod upp för mänskliga rättigheter och demokrati under pandemin, då de som kallades “ovaccinerade” hängdes ut som farliga smittbärare och vår statsminister uppmanade allmänheten att ta en “krampaus” från alla som inte “vaccinerat” sig mot covid-19. 

MoD bestod redan från början av människor från höger till vänster, från söder till norr, som enades om att stå upp för mänskliga rättigheter och demokrati tillsammans. I början handlade det främst om att protestera mot de diskriminerande “covidbevisen”, den osäkra och ineffektiva massvaccineringen med mRNA-sprutor, som gett rekordmånga biverkningar, samt om att stärka yttrandefriheten och stoppa censuren av kritiska röster gällande hanteringen av pandemin.

Vi kräver nu även att de uppskattningsvis över 100 000 svenskar som drabbats av allvarliga biverkningar, av det som sålts in som säkra och effektiva vaccin ska få hjälp och stöd. 

Vi kräver vidare att grundlagen, som har skyddat oss från strängare restriktioner under pandemin ska stärkas inte ändras för att ge regeringen mer makt, vilket nu utreds. Slutligen ska de som är ansvariga för denna ofattbara tragedi och skandal med miljontals svenskar som pressats att ta mRNA-injektionerna ställas till svars. De politiker som medvetet har splittrat människor för att driva igenom ovetenskapliga och omänskliga restriktioner om att bära munskydd, isolera oss socialt och uppmanat människor att inte krama de som kallats ovaccinerade är inga ledare. Ledare enar folk och värnar folkets bästa och låter sig inte styras av globala läkemedelsbolag eller korrupta beslutsfattare i överstatliga organisationer som WHO till exempel.

Alla dessa frågor är sådant som enar oss som gått med i MoD. Vi är även överens om att vi tror på mer nationellt och lokalt självstyre, i stället för att ge bort våra resurser och makt till överstatliga, odemokratiska organisationer som EU, WHO och NATO, då dessa inte går att lita på gällande mänskliga rättigheter och demokrati. Vi står även enade i flera andra frågor som vi lyfter i vårt valmanifest. Arbetet med att ta fram ett mer omfattande partiprogram pågår och det bygger på de motioner som våra medlemmar inkommer med.

Vi i MoD har varit öppna för att samarbeta med andra partier gällande valtekniskt samarbete för att öka chanserna att ta oss in i riksdagen. Vi har bland annat haft kontakt med Politiskt Skifte som initierats av Enhet. Tyvärr lyckades initiativet inte samla de 1500 underskrifter som krävdes för att ha egna namnvalsedlar. Något som MoD dock lyckades med på egen hand.

Vi hade även flera möten med ett initiativ som kallades Folkets röst angående valsamverkan, vilket det direktdemokratiska initiativet Knapptryckarna var en tongivande aktör inom. Dock så havererade detta samarbete såvitt MoD erfar på grund av Knapptryckarnas ovilja att kompromissa om sin vision gällande direktdemokrati, som enligt dess ledares övertygelse är den enda vägen framåt.

Vi i MoD är dock övertygade om att utan fria medier och en öppen debatt är risken mycket stor att avgörande beslut om vårt lands och vår kroppsliga suveränitet kan köras över av en tillfällig opinion, som drivits på av starka krafter, med hjälp av rädsla och hot. Med tanke på att de styrande på bara några månader, med hjälp av massiv propaganda genom media, dagliga presskonferenser och vilseledande uppräkning av döda helt utan sammanhang, lyckades pressa miljontals vuxna och barn att ta de ej färdigtestade injektionerna mot covid med falska löften om att de vara säkra och effektiva vaccin så kan vi inte lita på att folk i en direktdemokrati kommer värna mänskliga rättigheter i ett sådant läge. Många människor som befann sig under den masshypnos som skapades under pandemin var helt med på och bidrog aktivt till att utesluta den del av befolkningen, som helt utan grund utpekades som en samhällsfara därför att de av olika skäl valt att avstå de villkorligt godkända injektionerna som felaktigt påstods skydda mot covid och som tidigt visade sig ge exceptionellt många biverkningar. De flesta människor protesterade inte när vaccinpassen infördes utan deltog tvärtom i evenemang trots att en stor del av befolkningen nekades inträde på helt ovetenskapliga grunder. 

Ett avgörande lågvattenmärke för de styrande var när Sveriges statsminister Magdalena Andersson på en presskonferens före jul 2021 meddelade att det var dags att “ta en krampaus från människor som du inte är absolut säker på att de har vaccinerat sig”.  

På samma sätt som under pandemin kan opinionen fås att svänga snabbt, om än tillfälligt, med massiv propaganda gällande avgörande frågor som svenskt medlemskap i NATO eller som när Sverige med en knapp majoritet 1994 röstade för att gå med i EU efter massiv opinionsbildning för ett medlemskap. För att motverka kapitalstarka intressens påverkanskampanjer behöver vi bildade människor och oberoende medier. Sakliga och nyanserade reportage från de etablerade medierna, vare sig de är privatägda eller har en public service funktion blir alltmer sällsynta och under pandemin havererade det som skulle vara en tredje statsmakt helt när de istället för att ställa kritiska frågor till regeringen agerade som maktens megafoner.

MoD samarbetar gärna med de partier som står upp för mänskliga rättigheter och demokrati och som är beredda att tillmötesgå våra grundläggande krav som handlar om mänskliga rättigheter, demokrati, medicinsk valfrihet, yttrandefrihet och alliansfrihet. MoDs övriga politik och valmanifest tas fram av våra medlemmar, som ger förslag på och röstar fram de motioner som vi ska lyfta. Som medlem i MoD har du stor möjlighet att påverka vår politik framöver. Just nu samlar vi avhoppade politiker och före detta medlemmar från samtliga riksdagspartier. Dessa modiga avhoppare är hellre med i MoD än i sina gamla partier, då dessa svikit grovt när det gäller att värna vår demokrati och vår rätt att bestämma över vårt lands och våra kroppars suveränitet. 

Varmt välkommen som medlem i MoD du som vill vara med och stödja ett nytt tvärpolitiskt parti som har som ambition att ena människor över åsiktskorridorer och landsändar. Med en vision om att bygga ett nytt folkhem tillsammans med fokus på folkhälsa, fred och frihet. Där vi har nationellt och lokalt självbestämmande över avgörande frågor i vårt land och i våra liv. 

Andreas Sidkvist, ordförande Partiet MoD, 19 augusti 2022

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
4.7 3 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
5 Comments
Äldsta
Nyaste De Flesta Röstade
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Martin Hoffman
Martin Hoffman
1 år sedan
K HJ
K HJ
1 år sedan

LOVE U GUYS NI ÄR SÅ BRA PUSS PUSS

popper
popper
1 år sedan

OMG NI ÄR SÅNA POPPERS, ÄLSKAR ER MINA GIRLBOSSES NI HAR BÄST POLITIK!!! LOVE ANDERAS SIDQVIST XOXOXOXO <333 PPUSSSSS SLAY

Mer från MoD

Relaterade inlägg

wood writing typography tiles
MoDs politik

10 grundprinciper för MoDs politik​

Denna lista bygger på de mest populära motionerna av MoDs medlemmar fram till januari 2024​ 1. Individens självbestämmande Vi fastslår att varje individ är suverän

Läs mer »
MoDs valsedlar
Insamling

Bidra till MoDs valsedelsfond

Hjälp oss lyckas i EU-valet MoD har sedan starten för två år sedan arbetat målinriktat med att ena människor från höger till vänster för att

Läs mer »
5
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x