Sök
Stäng denna sökruta.

Andreas Sidkvist blir intervjuad av Frihetsnytt om resultatet i valet

Vi lämnar över makt till organisationer som EU, Nato och WHO som inte är demokratiskt styrda

Frihetsnytt fick en pratstund med partiledaren för partiet MoD – Mänskliga rättigheter och demokrati – om valet, vad som händer härnäst och om MoD:s politik.
Vilka är MoD:s viktigaste frågor?

Covidpassen och medicinsk valfrihet är de viktigaste och anledningen till att MoD bildades.

Hur tycker du att det gick i valet för er?

Vi är ju det snabbast växande partiet just nu, efter Nyans, så jag tycker att det gick bra. Vi ville ju nå ut till fler för vi tror att vi har runt en miljon väljare som tycker att medicinsk valfrihet, alliansfrihet och yttrandefrihet är viktiga frågor.

Har ni i MoD märkt av att det har försvunnit valsedlar från vallokaler eller några andra konstigheter i samband med röstning eller räkningen av röster?

På Rapport visade de att en röst på ”Mänskliga rättigheter och Demokrati” och den rösten vart inte godkänd. Så jag har mailat alla länsstyrelser om detta och de har bekräftat att de har godkänt röster med hela namnet utskrivet. Så vi kommer att begära omräkning.
Och i en lokal i Göteborg där vi hade lagt ut röstsedlar var de borttagna av personalen för de trodde att partiet inte fanns.

Nu är det ju regeringsbildning på gång – vad tror du om Moderaternas chanser att få till en regering inom en snar framtid?

Ja just nu låter det ju som att det ska gå. Det verkar finnas en hög motivation att de ska få till det och sossarna säger att de annars kan tänka sig att samarbeta med alla, för utom SD då.

Om MoD skulle tvingas välja att samarbeta med det vänstra blocket eller det högra blocket, vilket skulle ni välja då?

Vi skulle välja det som tillmötesgår våra krav att avskaffa vaccinkrav på alla arbetsplatser och stoppa massvaccineringen mot Covid19 och att utreda hur det har kunnat gå som det gjorde med att man har pressat människor, till och med barn, att ta dessa sprutor. Vi visste ju tidigt att de har exceptionellt många biverkningar. Det är en medicinsk skandal som pågår fortfarande. Alla riksdagspartier har ju stött den här agendan att massvaccinera befolkningen och det måste stoppas.

Är MoD för eller emot den stora invandringen som vi sett de senast åren? Mellan 2018-2021 har nästan 300 000 människor fått medborgarskap i Sverige. Hur ser ni på det?

Inom MoD har vi fokuserat på medicinsk valfrihet, yttrandefrihet, lokalt självstyre och att hålla oss utanför Nato som skapar många av dessa flyktingsströmmar. Vi har tagit sikte på orsaken till att vi har haft stora flyktingströmmar. Själva migrationsfrågan har vi först nu börjat få in förslag om från medlemmarna. Vår politik bygger ju på förslag från medlemmarna och de förslag som får flest röster har vi lyft fram i vårt valmanifest. Än så länge har vi ingen politik om det men vi är överens om att det finns brister i hur vi har tagit emot människor och konsekvenserna av det. Så det behöver vi göra någonting annorlunda i.

Kan eller vill ni ens placera er någonstans på den klassiska höger-/vänsterskalan?

Nej jag känner inget behov av det än så länge. Vi utgår från mänskliga rättigheter och demokrati och att ta tillbaka makten över våra liv och över Sverige. Vi lämnar ju över mer och mer makt till överstatliga organsationer som EU, Nato och WHO som inte är demokratiskt styrda.

Vad kommer MoD att fokusera på framöver?

Vi måste förvalta den här medlemstillströmningen och bygga lokala organisationer. Vi måste också hålla kurser för våra medlemmar i olika ämnen, till exempel hur man bygger en demokratisk partistruktur, så vi kan leva upp till de ideal som vi förespråkar. Vi är ju trötta på hur politiken ser ut idag och vilka drivkrafter vissa inom politiken tycks ha.
Sen vill vi ju också växa och få fler medlemmar.

Vad är nästa mål?

Nästa stora grej är ju EU-valet. Vi vill att Sverige ska lämna EU och det är vi ganska ensamma om att driva så klart och tydligt. Där tror vi att vi har många potentiella väljare som tycker att frågor om lokalt och nationellt självbestämmande, medicinsk valfrihet, alliansfrihet, yttrandefrihet är så viktiga så de vill lägga sin röst på MoD.

Vad kommer ni göra aktivt för att kämpa för att de här friheterna?

En sån sak är ju att lämna EU och hålla oss utanför Nato. Jag tror det handlar om att folkbilda människor om varför EU är odemokratiskt. Likaså med Nato. Så det behövs en folkbildningsinsats och där kommer även medierna in. Det är ju väldigt vinklade nyheter i de flesta etablerade medier så där får man hjälpa människor att hitta andra källor till information.

OBS!
I intervjun nämner Andreas att man in Storbritannien har slutat rekommendera sprutor för gravida. Denna uppgift har tyvärr visat sig vara felaktig.

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
5 Comments
Äldsta
Nyaste De Flesta Röstade
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Erik Forsman
Erik Forsman
1 år sedan

MOD är i uppbyggnadsfasen men det lutar lite åt att partiet blir en blå variant av MP. Partiet har inte ens tagit ställning till invandringen, vilket betyder att partiet kan svänga åt vilket håll som helst.

Andreas Sidkvist
1 år sedan

Tack för din kommentar Erik. Gå med i partiet och vara med och lägg förslag på och rösta på den politik du vill att vi ska föra framöver. Just nu finns inga förslag om att öka eller minska invandringen vad jag vet. Men med konkreta förslag och bra argument kan vi säkert ta ställning inom kort.

Martin Gustavsson
1 år sedan

Gå ENDAST med i MoD, när de beslutat sig att valsamverka brett, för annars är det med all sannolikhet bortkastad energi!

Martin Gustavsson
1 år sedan

MP är redan blåa som smurfar. De går globalisternas ärenden ungefär precis som S. De fällde inte spruthetsen eller krigshetsen i Riksdagen. MoD är och förblir tyvärr en bortkastad röst, precis som “Ond Kyckling Partiet” tills de börjar valsamverka brett.

annkristin barnes
annkristin barnes
1 år sedan

Enligt dr John Campbell, UK, så har myndigheterna där slutat rekommendera sprutorna till gravida men ännu inte officiellt avrått från dem.

Mer från MoD

Relaterade inlägg

wood writing typography tiles
MoDs politik

10 grundprinciper för MoDs politik​

Denna lista bygger på de mest populära motionerna av MoDs medlemmar fram till januari 2024​ 1. Individens självbestämmande Vi fastslår att varje individ är suverän

Läs mer »
MoDs valsedlar
Insamling

Bidra till MoDs valsedelsfond

Hjälp oss lyckas i EU-valet MoD har sedan starten för två år sedan arbetat målinriktat med att ena människor från höger till vänster för att

Läs mer »
5
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x