Sök
Stäng denna sökruta.

“Skicka diplomater, inte vapen”: Tysk parlamentsledamot uttalar sig mot kriget i Ukraina

Se intervjun med parlamentsledamoten Sevim Dagdelen från Die Linke i Tyska Bundestag. Sevim Dagdelen, taleskvinna för internationell politik och nedrustning i den tyska Bundestagen, talar om effekterna av den eskalerande USA-Ryssland-Ukraina-konflikten för Europa och det brådskande behovet av fred.
Dagdelen förklarar att Tyskland och andra västerländska stater kontinuerligt har utökat sitt militära stöd till Ukraina sedan kriget började för ett och ett halvt år sedan. Hon nämner att Tyskland är den näst största bidragsgivaren av militärt bistånd till Ukraina efter USA, med ett totalt stöd på 22 miljarder euro till dags dato och ytterligare 5 miljarder euro per år fram till 2027. Hon påpekar också att Tyskland överväger att leverera Tauhus-kryssningsmissiler till Ukraina, vilket skulle vara en farlig eskalering.
Dagdelen kritiserar de ekonomiska sanktionerna mot Ryssland, som hon anser har misslyckats med att uppnå sitt mål att “förstöra Ryssland”, medan de har allvarliga ekonomiska konsekvenser för Tyskland och Europa. Hon nämner att elpriset i Tyskland nu är tre gånger högre än i USA som en följd av dessa sanktioner.
Hon påpekar att det finns en växande fredsrörelse i Tyskland, men att den tyska regeringen inte har för avsikt att följa en diplomatisk väg och i stället underordnar sig USA:s politik för att förlänga kriget.
Dagdelen är också kritisk till den cyniska strategin från USA att använda Ukraina som en “bekväm möjlighet” att försvaga Ryssland och därmed Kina, utan egna förluster. Hon uppmanar till en omedelbar vapenvila och förhandlingar utan förhandsvillkor.
Hon ser också en koppling mellan förföljelsen av Julian Assange och de krigiska politikerna från regeringarna som försöker fängsla honom på livstid. Hon påpekar att Assange är fängslad för att han har avslöjat USA:s krigsbrott.
Genomgående i intervjun är Dagdelens uppmaning att förhandla för fred, snarare än att eskalera militärt stöd och sanktioner. Hon kritiserar starkt den tyska regeringens brist på oberoende utrikespolitik och dess underordning under USA.

Gör som 5400 andra svenskar och 865 000 tyskar, skriv under för att Sverige ska agera för fredssamtal på www.fredsuppropet.se

 

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
5 1 omröstning
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
0 Comments
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Mer från MoD

Relaterade inlägg

wood writing typography tiles
MoDs politik

10 grundprinciper för MoDs politik​

Denna lista bygger på de mest populära motionerna av MoDs medlemmar fram till januari 2024​ 1. Individens självbestämmande Vi fastslår att varje individ är suverän

Läs mer »
MoDs valsedlar
Insamling

Bidra till MoDs valsedelsfond

Hjälp oss lyckas i EU-valet MoD har sedan starten för två år sedan arbetat målinriktat med att ena människor från höger till vänster för att

Läs mer »
MoD Media

Sjuksköterskor berättar, dödliga sjukhusprotokoll

“Vad sjuksköterskor säger del1” innehåller en diskussion om erfarenheter och observationer från sjuksköterskor och vårdpersonal under COVID-19-pandemin. De diskuterar kontroversiella ämnen som behandlingsmetoder på sjukhus,

Läs mer »
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x