Sök
Stäng denna sökruta.

Elsa Widding går med i tvärpolitiska partiet MoD inför EU-valet

Elsa Widding oberoende riksdagsledamot, tidigare Sverigedemokrat har idag meddelat att hon går med i det tvärpolitiska Partiet MoD inför EU-valet.

– Jag har idag tagit beslutet att bli medlem i det nystartade partiet MoD, som står för Mänskliga rättigheter och demokrati. Ett stort MOD är också exakt vad som krävs idag och det behövs många modiga människor. Jag hoppas att ni som delar min starka oro och som varken vill bli tvingade att ta ett oprövat vaccin eller vill se krigshoten mot Sverige öka ytterligare, funderar på om inte ett medlemskap i partiet MoD kan var ett alternativ.

Elsa Widding i sitt pressmeddelande från 15 januari 2024

MoD startade den 21 december 2021 i Bagarmossen av advokat, läkare och avhoppade politiker från fem partier samt engagerade medborgare i protest mot vaccinpassen som då nyligen införts i Sverige. MoD står för Mänskliga rättigheter och Demokrati och enar människor från höger till vänster som står upp för mänskliga rättigheter, demokrati, yttrandefrihet och fred tillsammans.

Elsa Widding är en framstående svensk civilingenjör, politiker och energianalytiker. Utbildad vid Chalmers tekniska högskola, har Elsa arbetat på framstående företag som Statkraft och Vattenfall. Som rådgivare och entreprenör har hon också gjort sig känd som en skicklig analytiker. Som en expert inom sitt område var Elsa känd för att ha kritiserat flera av Vattenfalls affärsbeslut, inklusive den kontroversiella Nuon-affären.

Elsas inlägg i debatten kring covid-19-pandemin har väckt uppmärksamhet. Under pandemin framförde Widding kritik och ifrågasatte det allmänna perspektivet om covid-19-vaccinet. Hennes åsikter om vaccinpolitiken har rört upp debatt och resulterat i kritik från olika håll och ledde till att hon hoppade av Sverigedemokraterna för att verka som politisk oberoende med stort folkligt stöd.

Partiledare för MoD är Andreas Sidkvist, en social entreprenör som tidigare arbetat med miljö- och hållbarhetfrågor. Innan han valdes till partiledare för MoD drev han ett framgångsrikt företag ihop med en kompanjon som inspirerade 100 000-tals svenskar att åka på tågsemester. För deras arbete blev de 2020 utnämnda till Årets inspiratör av Naturvårdsverket. Under pandemin blev Sidkvist alltmer engagerad i mänskliga rättigheter och demokrati och startade flera uppmärksammade kampanjer, Kavla Ner, Nej till medicinsk apartheid och Tala om det, mot den politik som fördes innan han tog initiativ till att bilda Partiet MoD.

De frågor som förenar MoD och Elsa Widding är framförallt dessa.

  • Ja till Sveriges suveränitet och självständighet nej till överstatliga och icke demokratiska organisationer som hotar våra mänskliga rättigheter yttrandefrihet och fred.
  • Ja till fortsatt svenskt självbestämmande gällande hälsofrågor och andra frågor som kan komma att styras av Världshälsoorganisationen framöver. Nej till de 300 förslag på ändringar av det internationella hälsoreglementet som syftar till att ge WHO överstatlig bindande makt över samtliga 194 medlemsländerna inom ett par år.
  • Ja till ett fredligt och alliansfritt Sverige med ytterligare 200 år av fred och välstånd. Nej till militariseringen av Sverige genom det utökade försvarssamarbetet med USA och genom Natoansökan.
  • Ja till yttrandefrihet, pressfrihet, tryckfrihet, internationellt samarbete, handel och rörlighet. Ja till svenskt utträde ur EU. EU är ett hot mot Sveriges demokrati och mänskliga rättigheter i och med censurlagar som Chat Control, Digital Service Act och de nya planerade hälsocertifikaten som lär krävas för att få resa framöver. De nya hälsocertifikaten är ett samarbete mellan EU och WHO och planen är att certifikaten ska ersätta covidpasset vid framtida kriser relaterade till hälsa och annat som WHO anser hänger ihop med detta.

Partiets mål inför EU-valet är att värva fler medlemmar än Miljöpartiet och Liberalerna samt att få 15 % av rösterna och tre mandat i EU-parlamentet.

I EU-parlamantet räknar MoD med att kunna samarbeta med partier som driver liknande frågor. Som exempel tyska förbundsledamoten Sahra Wagenknechts (fd Die Linke) nystartade tvärpolitiska fredsparti Bundnis Sahra Wagenknecht – Vernunft und Gerechtigkeit (Allians Sahra Wagenknecht – Förnuft och Rättvisa) som har haft en femtedel av tyskarnas sympatier innan starten. Sahra Wagenknecht är liksom Elsa Widding en av sitt lands mest populära politiker bland väljarna.

Om Elsa ska stå med på EU-valslistan är ännu inte bestämt. Frågan kommer att avgöras av de inblandade aktörerna inom närmsta månaden sedan är det MoDs medlemmar som kommer vara med och tycka till om listan.

– Elsa är Sveriges modigaste riksdagsledamot och den enda som tycks ha koll på eller driver de mest avgörande frågorna för Sveriges befolkning och landets framtid. Därför är jag väldigt glad att Elsa Widding nu vill ansluta sig till MoD så att vi kan arbeta tillsammans för att nå våra gemensamma mål snabbare, säger Andreas Sidkvist, partiledare MoD.

För intervjuförfrågningar mejla press@partietmod.se
Alternativt SMS:a eller ring för att boka tid:

Cecilia Torssell, pressansvarig, 070-958 23 51‬
Andreas Sidkvist, partiledare MoD, ‭076-007 56 58‬

Elsa Widding själv om varför hon valt att nu gå med i MoD


Mer om Elsa Widdings relation till MoD och det tidigare samarbetet med MoDs partiledare Andreas Sidkvist

Elsa Widding, 1 oktober 2023, Medborgarplatsen Stockholm. Tal för Sveriges suveränitet under manifestationen Exit WHO.
Elsa Widding, 1 oktober 2023, Medborgarplatsen Stockholm. Tal för Sveriges suveränitet under manifestationen Exit WHO. – Bild fri att använda.
  • Elsa Widding var den enda riksdagsledamoten som svarade på ett rimligt sätt på Andreas Sidkvist fråga “Hur många fler allvarliga biverkningar av covid-19 vaccinen är acceptabla innan riskerna bedöms som större än nyttan?” Se Elsa Widdings och de andra riksdagsledamöterna svar här:

Elsa Widding intervjuas den 23 maj 2023 i riksdagen av Andreas Sidkvist om hennes intryck av Pandemikonferensen i Stockholm.

Elsa Widding och Andreas Sidkvist i riksdagen den 23 maj 2023 då planer på ett covidseminarium i riksdagen diskuterades. Bilden får användas. Fotograf Andreas Sidkvist.

Hur säkra och effektiva är vaccinerna mot Covid -19? 

Så här blev seminariet som nu har setts över 16 000 gånger. Läs mer om seminariet på ExitWHO.se här.

Mer om MoD

Länkar och kort summering av av MoD ägnat sig åt sedan starten för 2 år sedan.

Var har MoD gjort hittills för Sveriges självständighet, mänskliga rättigheter, demokrati, yttrandefrihet och fred?

Några av MoDs kampanjer och aktiviteter sedan starten för 2 år sedan är dessa.

Exit WHO - Pierre Kory 1 oktober 2023, Medborgaplatsen
Medborgarplatsen, Stockholm 1 oktober 2023. Pierre Kory, läkare USA pratar inför 2000 åhörare om hur ett av världens mest välanvända och säkra läkemedel, Ivermectin plötsligt blev beskrivet som hästmedicin eftersom det fungerade mot Sars-Cov-2 och alltså hotade mRNA-vaccinens status som enda botemedel.

Exit WHO

Uppåt 2000 personer samlades den 1 oktober på Medborgarplatsen i Stockholm i en manifestation för Sveriges suveränitet. Elsa Widding och Andreas Sidkvist var två av talarna tillsammans med tillresta läkare, forskningsledare och parlamentsledamöter från USA och Storbritannien.

33 000 svenskar har nu skrivit på uppropet för Sveriges suveränitet mot de över 300 förslagen som kommer ge Världshälsoorganisationen bindande mandat vid nästa hälsokris om de går igenom.

Initiativtagare och projektledare var MoD i samarbete med Läkaruppropet och Sjuksköterskeuppropet.
Läs mer, se talen och skriv under här:  Exit WHO

Stortorget, Gamla stan Stockholm 10 december 2023. Sjuksköterskan Michele Wilcox och MoDs partiledare Andreas Sidkvist höll tal till minne av alla som skadats eller dött av covidvaccinen i Sverige.

Nobelprisprotesten

Ljusvakor för alla som skadats eller dött av mRNA-vaccinen hölls den 10 december på ett 15-tal platser i sex länder i protest mot att Nobelpriset i fysiologi eller medicin i år belönade forskning om de osäkra mRNA-vaccinen.

Initiativtagare och projektledare var MoD i samarbete med Läkaruppropet och Sjuksköterskeuppropet.

Läs mer och skriv under här: Nobelprisprotesten.
Se livestream och Michele Wilcox och Andreas Sidkvists tal här.

Fredsuppropet | Ukraina behöver fred – inte mer vapen

Över 6000 svenskar har nu skrivit under uppropet där vi kräver att Sveriges ska skicka fredsmäklare istället för vapen till det förödande omdbudskriget mellan USA och Ryssland i Ukraina. Ett krig som bara har förlorare och där Ukrainska befolkningen har förlorat mest och kommer fortsätta göra det så länge kriget pågår.

Läs mer och skriv under här: Fredsuppropet | Ukraina behöver fred – inte mer vapen 

Upprop för fred mellan Israel och Palestina

Vårt senaste upprop för fred fokuserar på det förödande kriget mellan Israel och Hamas där civilbefolkning och barn dödats urskillningslöst i tusental och miljontals människor har fördrivits från sina hem. Vi anser att Sveriges ansvariga omgående bör agera för eldupphör och fredssamtal innan konflikten eskalerar ytterligare.

Läs mer och skriv under här: Upprop för fred mellan Israel och Palestina

Demonstration och upprop för yttrandefrihet mot lagen om utlandsspioneri

Den nya lagen om utlandsspioneri kräver att de svenska grundlagarna om tryckfrihet och yttrandefrihet inskränks. Vilket riksdagen fattade beslut om att göra onsdagen den 16 november 2022. MoDs partiledare Andreas Sidkvist höll tal utanför riksdagen i protest (och blev anmäld av civilklädd polis) och partiet skrev debattartiklar och tog fram ett upprop i protest mot lagen.

Läs mer och skriv under här: Skydda pressfriheten, skriv under uppropet för att stoppa lagen om utlandsspioneri!

Flygbladet som trycktes och bl a delades ut den 21 januari 2023 på Läkaruppropets fullsatta konferens på Waterfront i Stockholm.

Hur många fler allvarliga biverkningar av covid-19 vaccinen är acceptabla innan riskerna bedöms som större än nyttan?

Vårt gemensamma upprop och debattartikel med Läkaruppropet och Sjuksköterskeuppropet  där vi bl a kräver ett omedelbart stopp för COVID-19-vaccineringen tills en oberoende risk-nytta analys har genomförts, inrättandet av en oberoende covidvaccinkommission, skydd för visselblåsare, adekvat vård och ersättning för de drabbade, samt ansvarsutkrävande från läkemedelsbolag och myndigheter

Läs mer och skriv under här: https://www.upprop.se/

Gustaf Rydelius och Tina från MoD i Göteborg den 22 april 2023.

MoD deltog på demonstration i Göteborg mot NATOs militärövning Aurora 23

Lördag den 22:a april anordnades en stor demonstration på Gustaf Adolfs Torg i Göteborg mot NATO, och NATO-övningen Aurora 23. . Demonstrationen arrangerades av Svenska fredsrörelsen/nätverket. MoD deltog och kommer fortsätta engagera oss mot NATO, USA och deras krigsförberedelser på svensk mark.

Se fler bilder från demonstrationen.

Lördagen den 19 februari kl 14.00 stod vi upp för mänskliga rättigheter och demokrati utanför Österrikes ambassad.

Don’t be like Fritzl – MoDs demonstration utanför Österrikes ambassad mot landets förslag om tvångsvaccinering

Österrike införde från och med 15 november 2021, strikta restriktioner för ovaccinerade personer, inklusive husarrest med undantag endast för arbete och matinköp. Från 1 februari 2022 blev COVID-19-vaccinering obligatorisk för alla över 18 år, med böter upp till 150 000 kronor per år för de ovaccinerade. MoD, som företräddes av bl andra Andreas Sidkvist, kritiserade dessa åtgärder som människorättskränkningar och krävde upphävande av vaccintvånget, avskaffande av vaccinpass och uppmanade Sverige att agera mot Österrikes behandling av sin befolkning, inklusive att överväga att ta emot österrikiska flyktingar.

Se video med utdrag från talen här: Don’t be like Fritzl

Mer om MoDs arbete under 2022

Om du vill veta mer om vad MoD gjorde under vårt första år finns det beskrivet i vår verksamhetsrapport för 2022 här (rapporten för 2023 kommer snart).


Vad säger MoDs medlemmar om MoD?

Se vad några av MoDs första medlemmar skrev om varför de gick med. 

Bilderna är skapade av AI för illustration. 

Var med och stötta MoDs arbete framöver och gör sagan om mod sann, bli medlem eller månadsgivare till MoD här idag!

Ett årsmedlemskap kostar endast 200 kr per år ordinarie pris men är ovärderligt för vårt fortsatta arbete med att engagera flera och växa så att vi kan stå upp för mänskliga rättigheter, demokrati, yttrandefrihet och fred tillsammans. Det går även att att bli månadsgivare, stödmedlem eller medlem till reducerat eller ungdomspris. Alla bidrag och medlemmar behövs och är viktiga!

Som medlem har du även möjlighet att rösta fram vilka frågor MoD ska driva framöver och du kan välja om du vill kunna få kontakt med fler modiga människor där du bor.

Partiet MoD

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
3.3 3 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
4 Comments
Äldsta
Nyaste De Flesta Röstade
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Ove Klang
Ove Klang
1 månad sedan

Detta är också ett aprilskämt. Passa er för mod-knäppgökarna.

Anders
Anders
30 dagar sedan

Inte dags att skriva en artikel att hon lämnat MOD?

Mer från MoD

Relaterade inlägg

wood writing typography tiles
MoDs politik

10 grundprinciper för MoDs politik​

Denna lista bygger på de mest populära motionerna av MoDs medlemmar fram till januari 2024​ 1. Individens självbestämmande Vi fastslår att varje individ är suverän

Läs mer »
MoDs valsedlar
Insamling

Bidra till MoDs valsedelsfond

Hjälp oss lyckas i EU-valet MoD har sedan starten för två år sedan arbetat målinriktat med att ena människor från höger till vänster för att

Läs mer »
4
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x