MoDs verksamhetsår 2022

MoDs första verksamhetsår har präglats av stort engagemang, högt inflöde av medlemmar och etablering av rutiner och en ny organisation. Under första året blev vi 1275 medlemmar och som mest fick vi 230 nya medlemmar på en månad. Det mesta av arbetet har skett helt ideellt och intäkter för att täcka våra utgifter har varit donationer eller medlemsavgifter.

45 styrelsemöten har hållits under året. Ett 20-tal digitala möten med medlemmar har hållits. MoD har skrivit en handfull debattartiklar under året om covidvaccinskandalen och lagen om utlandsspioneri. MoD har även arrangerat en handfull manifestationer / demonstrationer och deltagit på ett tiotal demonstrationer under året.

MoD har förekommit 75 gånger i olika medier under året. Alltifrån etablerade medier som SVT, TV4, Dagens nyheter till mindre etablerade medier som EpochTimes, Svenska Morgonbladet och Frihetsnytt.

Nedan några av höjdpunkterna från MoDs verksamhetsår 2022.

Andreas Sidkvist, ordförande MoD, 24 maj 2023

 


Januari  (och december 2021)

Partiet bildades på årets mörkaste dag den 21 december 2021 i Bagarmossen söder om Stockholm av ett 15-tal personer på plats fysiskt och digitalt. Redan från start fanns avhoppade politiker från fem partier samt flera läkare och advokat. Det skrevs ett par artiklar om partiets bildande i tidningar som ETC och NewsVoice.

Den 22 januari hölls den stora demonstrationen i Stockholm mot vaccinpass som samlade uppåt 15 000 personer. Flera av MoDs styrelsemedlemmar var på plats och delade ut flygblad och samlade in namn för att MoD skulle kunna ha förtryckta namnvalsedlar till riksdagsvalet i september.  Sandra Wigren som senare kandiderade för MoD till riksdagen var konferencier för demonstration. Peter Wahlbeck som senare också kandiderade för MoD till riksdagen var en av talarna. Efter demonstration fick MoDs partiledare möjlighet att intervjua huvudtalaren Christian Terhes, EU-parlamentariker från Rumänien och en av de starkaste rösterna mot covidpassen i EU. 

 

Februari

Den 1 februari gjorde SVT Nyheter ett reportage om människor som valde att kavla ner. En av de intervjuade var MoDs förstanamn på valsedeln till riksdagen Cecilia Strandevall från Alingsås. Den 11 februari gjorde TV4 ett reportage hemifrån Cecilia om varför hon inte ville ta covidvaccinet.

Den 12 februari arrangerades den andra Frihetsmarschen i Malmö. Sandra Wigren från MoD var konferencier, Emilia Ögell från MoD var arrangör och Andreas Sidkvist MoDs ordförande var en av talarna tillsammans med läkaren Nils Littorin bland andra. Ett 500-tal personer hade samlats i ett kallt och blåsigt Malmö.

Den 19 februari arrangerade MoD en större demonstration utanför Österrikes ambassad med titeln “Don’t be like Fritzl” i protest mot landets förslag att göra covidvaccinering obligatorisk. De som vägrade att ta covidvaccinen riskerade med den nya lagen att få böta uppåt 150 000 kr i böter per år.  Talade gjorde bland andra MoDs riksdagskandidat Johannes Haddad och MoDs ordförande Andreas Sidkvist.

Den 26 februari höll MoDs vice ordförande Cecilia Strandevall ett bejublat tal på Frihetsmarschen i Göteborg.

Annat som hände i januari var att Dagens Nyheter följde MoDs partiledare Andreas Sidkvist under fyra veckor med reporter, fotograf och filmare. Det blev en större artikel den 27 februari.

Huvudfokus under februari var annars att samla ihop de 1500 namn som krävs för att få registrera en partibeteckning till riksdagsvalet. För att få ihop alla namn arrangerade vi bland annat en nationell kråkfest 22-27 februari där frivilliga på ett 20-tal platser i landet samlade in underskrifter. Vi fick sedan över 800 underskrifter postade till oss från hela landet. 

Tack vare det stora engagemanget lyckades vi på drygt tre veckor få ihop 1670 underskrifter och kunde därmed registrera vår partibeteckning MoD – Mänskliga rättigheter och demokrati.

 

Mars

För att fira att vi lyckades samla in alla underskrifter anordnade vi den 12 mars en liten solrosfröfest för att fira framgången. MoD deltog på Svenska Bok och Mediemässan den 5 mars 2022 där temat var yttrandefrihet och finanseliten. MoD hade ett mindre bord där e-postadresser samlades in och MoDs ordförande Andreas Sidkvist deltog bland annat i panelsamtal om censuren på sociala medier, höll en presentation om MoD tillsammans med riksdagskandidat Sandra Wigren samt deltog i en diskussion om den planerade grundlagsändringen som kommer göra det möjligt för regeringen att införa hårdare restriktioner.

 

April

I april tog vi in nomineringar till MoDs riksdagslista, ett 100 tal nomineringar kom in och ett 20-tal personer valdes ut att få representera MoD i riksdagvalskampanjen här kan man höra några av dem.

Åsiktsbubblan lanserades på SVT där covidvaccinskeptiska fick debattera mot spruttroende. Aida Reva då riksdagskandidat för MoD och Andreas Chadien aktiv i MoD Göteborg deltog på de covidvaccinskeptiska “lagets” sida.

Den 30 arrangerades manifestationen Tala om det i Stockholm där berättelser från några av de som drabbats av biverkningar fick komma till tals. Demonstrationen samlade cirka 400 personer och arrangerades av bland andra Sandra Wigren, Emilia Ögell, Parween Seger och Ann-Catrin Hansson från MoD. Talade gjorde även initiativtagaren till kampanjen Tala om det, Andreas Sidkvist.

 

Maj

I Maj var det bland annat fokus på att ta fram ordningen på MoDs riksdagslista. Det gick till genom att alla medlemmar fick rösta på sina tre favoritkandidater och sedan ordnades listan efter vilka som fått flest röster. Listan bestod av 21 namn med kandidater från norr till söder.

Den 11 maj lyftes MoDs förstanamn på riksdagsvalsedeln Cecilia Strandevall fram i en artikel i Alingsåskuriren.

Den 22 maj hölls MoDs första årsmöte och valupptakt som samlade ett 30-tal personer i Folkets hus i Bagarmossen. En ny styrelse valdes och en workshop där deltagarna fick fördjupa sig i olika frågor anordnades också. Efter årsmötet hölls tal av 15 av MoDs riksdagskandidater på torget i Bagarmossen. I slutet på Maj blev MoDs ordförande Andreas Sidkvist intervjuad om varför han tagit initiativ till att starta MoD.

 

Juni

I juni hade vi tagit fram ett första valmanifest utifrån inkomna motioner och utifrån de frågor som var grunden till MoDs bildande.  Den 10 juni hade vi på drygt 6 månader blivit 800 medlemmar. Under juni fick vi även en större donation vilket möjliggjorde vår närvaro på Almedalen i juli.

 

Juli

Den 5-8 juli deltog ett tiotal personer från MoD i Almedalen. Vi hade ett tält på en av huvudgatorna, höll tal vid kruttornet, och MoDs partiledare blev intervjuad av Epoch Times chefsredaktör. MoDs riksdagskandidat Peter Wahlbeck lyckades även skapa rubriker när han ropade landsförrädare till Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson på grund av partiets ställningstagande för NATO.  Arbetet med att dokumentera MoDs resa inleddes även genom att dokumentärfilmaren Benjamin Zemui började spela in en film om MoD och dess ledande personer. Den 29 juli lanserades ett upprop för att stoppa massvaccineringen med de osäkra mRNA-sprutorna som felaktigt såldes in som säkra och effektiva vaccin.

 

Augusti

I början av augusti gick MoD sent om sider ut med att vi också kandiderar till region och kommunvalet. 34 kandidater ställde upp i 17 kommuner och nio regioner. Den 4-8 augusti åkte MoDs riksdagskandidater Andreas Sidkvist och Gustaf Rydelius på valturné till Norrland och för att sprida MoD på folkfesten i Urkult utanför Sollefteå.

Den 11-14 augusti åkte MoDs ordförande Andreas Sidkvist och kassören Birgitta Hansen begav sig ut på vägarna för att MoDifiera västkusten och allt på vägen där emellan. Paret stannade bland annat i:

Göteborg, Västra Frölunda, Höganäs, Halmstad, Helsingborg, Falkenberg, Jönköping, Enköping, Vadstena och Gränna där affischer sattes upp och valsedlar lämnades för vidare distribution av lokala MoDiga.

Den 18 augusti tillsändes samtliga riksdagsledamöter ett brev av MoDs riksdagskandidat Fredrik Widmark där han ifrågasatte att massvaccineringen fortsatte trots alla larmrapporter om covidvaccinens farlighet. Den 20 augusti deltog MoD på Svenska Bok och Mediemässan med ett mindre bord och en handfull personer på plats. Temat var yttrandefrihet och valrörelsen. Andreas Sidkvist debatterade mångkultur och tillsammans med riksdagskandidat Andreas Vinaccia hölls en presentation om MoD. 

I slutet av augusti släpptes en trailer för filmen om MoD.

Den 25 augusti släppte MoDs första namn på valsedeln samt vice ordförande Cecilia Strandevall en video med titeln Sanningen kommer alltid fram tillslut på sin YouTube-kanal som blev viral med över 40 000 visningar.

Den 26 augusti skrev MoDs ordförande Andreas Sidkvist en debattartikel “Vad hände med demokrati och mänskliga rättigheter under pandemin?” som publicerades i NewsVoice.

Den 30 augusti hade vi beställt 150 000 flygblad, 15 000 affischer och 1 miljon valsedlar inför riksdagsvalet. I slutet på augusti hade MoD ett 60-tal lokala utskott runtom i hela landet där personer tagit på sig att bli kontaktpersoner för en lokal avdelning av MoD.

 

September

Den 1 september spelades MoDs vallåt Visa om ditt MoD in i en studio i Solna. Den 3 september arrangerade MoD en manifestation för fred, frihet och folkhälsa i Rålambshovsparken i Stockholm. Ett tiotal personer talade från flera olika partier. Däribland Cecilia Strandevall från MoD och Gunilla Wigertz från Enhet. 

Den 9 september debatterade Andreas Sidkvist och Stefan Torssell från MoD emot Ulf Beijerstrand från Knapptryckarna. 

MoDs valvaka hölls den 11 september i en mysig lokal i Solna. MoDs 10 viktigaste frågor hade röstats fram och presenterades på hemsidan. Den 11 september var vi 1 185 medlemmar. I ett inslag från SVT:s Rapport den 13 september visas hur en röst på Mänskliga rättigheter och Demokrati underkänns av en rösträknare. Efter idogt mejlande med samtliga Sveriges Länsstyrelser stod det dock klart att en röst på Mänskliga rättigheter och Demokrati ska räknas då det är en del av MoDs partibeteckning. Rapport tvingas då göra en rättelse.

Då vi fick in flera rapporter om att röster som lagts på MoD inte räknats gjorde vi en överklagan av valresultatet till Valprövningsnämnden då uppskattningsvis 3 % av våra röster inte kunde hittas.  Andreas Sidkvist blev efter valet intervjuad av Frihetsnytt om valresultatet och planen framöver. 

Efter att valresultatet tillkännagivits står det klar att MoD är Sveriges näst mest snabbväxande parti sedan start och de femte största partiet utanför riksdagen efter Piratpartiet. 

 

Oktober

En publik valanaIys gjordes i mitten av oktober där MoDs valresultat gicks igenom i olika regioner, kommuner och enskilda distrikt. 

I oktober hade 11 833 rapporter om allvarliga biverkningar av covidvaccinen kommit in till Läkemedelsverket. MoD skrev en debattartikel tillsammans med Läkaruppropet och Sjuksköterskeuppropet där de frågade sig hur många fler allvarliga biverkningar som är acceptabelt innan covidvaccinen stoppas. Debattartikeln publicerades i bredare media som Epoch Times, NewsVoice och Nya Dagbladet. De etablerade tidningarna som SvD, DN och GP ville inte publicera artikeln.

Den 24 oktober arrangerades MoDs första kurs i metoden för fredlig kommunikation, Non Violent Communication, NVC på kanslitet i Stockholm.

Den 29 oktober arrangerade MoDs första sociala aktivitet för medlemmar i Stockholm då ett 20-tal modiga samlades på en pub i Gamla stan.

 

November

I början på november drog satsningen på en egen mediekanal, MoD Media igång.

Den 16 september klubbades grundlagsändringen med den förrädiska titeln Lagen om Utlandsspioneri igenom. Lagen är sannolikt ett krav från USA för att Sverige ska kunna bli medlem i Nato. Lagen innebär att Sveriges press-, tryck- och yttrandefrihet inskränks då den som berättar eller skriver om saker som kan skada Sveriges relation med andra stater eller mellanstatliga organisationer riskerar upp till 8 års fängelse. MoD arrangerade en demonstration utanför riksdagen, skrev en debattartikel och startade ett upprop mot grundlagsändringen.

Den 17 november såg ett gäng modiga på den irländska puben i Gamla Stan igen.

Den 19 november deltog MoDs ordförande Andreas Sidkvist tillsammans med ett par personer till från MoDs styrelse på den historiska hälsokonferensen i Oslo som arrangerade av norska förbundet för Läkare och hälsoarbetare. I en kort intervju med brittiske kardiologen Aseem Malhotra fick Andreas svar på vad kardiologen ville framföra till svenska politiker och myndigheter.

 

December

I en artikel av Läkaruppropets Sven Roman på Brownstone Institute

visas att jämfört med innan pandemin så är det nu 182 % fler förlorade levnadsår i snitt sedan massvaccineringen jämfört med under pandemin.

MoDs ordförande Andreas Sidkvist skrev den 4 december ett inlägg på sin Facebooksida om “hur många fler skador och misstänkta dödsfall av covidvaccinen som är acceptabelt” som blev viralt. Inlägget delades över 270 gånger.

Till och med den 10 december hade 12 305 allvarliga misstänkta biverkningar varav 417 dödsfall rapporterats till Läkemedelsverket avseende covidvaccinen.

Den 17 december hölls kursen i fredlig kommunikation NVC, för andra gången på MoDs kansli.  Den 17 december firade ett 30-tal personer MoDs 1-årsdag med en middag på Nytorpet söder om Stockholm.

I december var vi efter 12 månader 1275 medlemmar.

I december gjordes en ambitiös adventskalender där MoDs första år summerades med 24 kortare film och bildspel.

 

Här finns MoDs adventskalender som summerar 2022 med bilder och videor

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
2 Comments
Äldsta
Nyaste De Flesta Röstade
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Guiniwere
Guiniwere
3 månader sedan

Jättebra intervjuv med viktiga fakta angående vaccinskadorna. Tusen tack för ditt mod Elsa!! Med förhoppning om att fler i riksdagen ska få kurage nog att ta bort skygglapparna i den här frågan och agera.

trackback

[…] Förra året skrevs ett 70-tal artiklar om vårt arbete och vi skriver regelbundet debattartiklar och arrangerar eller deltar på demonstrationer. Här kan du läsa mer om MoDs första verksamhetsår. […]

Mer från MoD

Relaterade inlägg

Evenemang

Summering Urkult 3-6 augusti 2023

Mellanvalåret 2023 var ett tiotal medlemmar från MoD på Urkult varav de flesta var förbi MoDs bord strax utanför festivalområdet. Några avsatte även någon timme

Läs mer »
2
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x