🥁 RiksdagskandidaterNA 🥁

Spela videoklipp

Ärlighet varar längst

Mitt motto

Jag är 54 år (född 1967). Uppvuxen i Lillpite, en by 2 mil utanför Piteå. Har fem barn i åldrarna 25, 24, 19, 18, 10 år och är gift för andra gången. Maken arbetar inom flygvapnet och jag jobbar som flygledare i tornet på Norrköpings flygplats.
Försvarsbeslutet 2004 innebar att vår arbetsplats på helikopterskvadronen i Boden lades ner och vi flyttade söderut. Deporterade pga usla politiska beslut. Vi valde att bosätta oss i
Söderköping och trivs mycket bra här. Har varit mycket aktiv inom idrotten och är utbildad handbollstränare. Har suttit i styrelsen i Ramunder HK (handboll) och Åby TK (tennis) och är nu ordförande i Söderköpings Tennisklubb. Kan nämna att jag gjorde lumpen som flygledaraspirant 1989 och är utbildad reservofficer i flygvapnet. Jag är operativ instruktör och även operativ utredare av flygtrafikhändelser inom mitt företag, d.v.s. vårt företags haverikommission.

Det är oerhört viktigt att våga stå upp för det man tror är rätt. Att våga det även om majoriteten är av en annan åsikt. Samhällsutvecklingen i Sverige är ytterst oroande och jag har valt att inte stå vid sidan och klaga utan att själv försöka arbeta aktivt för ett bättre samhälle. Yttrandefrihet och individens rätt till sin egen kropp är hotad och det är viktigt att våga stå upp för dessa värderingar.

Jag har suttit i kommunfullmäktige i Söderköping sedan valet 2018. Var helt novis innan av politiskt arbete, men har en bred erfarenhet av styrelsearbete. Nu efter snart 4 år har jag lärt mig mycket och jag är en aktiv politiker både i nämndarbetet och i kontakten med väljarna. Att stå i KF och tala inför övriga ledamöter har varit lärorikt och härdande. Det har varit många nervösa stunder i KF inför mina inlägg i debatterna, men jag har utmanat mig själv att våga och jag har varit aktiv på alla KF.
Mina politiska uppdrag:
– ledamot kommunfullmäktige
– ledamot socialnämnden
– ledamot demokratiberedningen
– ersättare kommunstyrelsen
– ledamot referensgruppen för översiktlig planering

Jag kandiderade i valet för Sverigedemokraterna i Söderköping och stod som nr 3 på vallistan i kommunalvalet. SD Söderköping är helt nybildad (2020) och det har varit problem med ledarskapet. När jag under förra året delade fb-inlägg med Robert Malone, Geert Vanden
Bosche, vaccinationsbiverkningar mm så tog ordförande i SD Söderköping det som en förevändning att få mig utesluten från SD i november 2021.

Mod är i sig väldigt viktigt att ha i sin personlighet. Partiet MoD hoppas jag är …eller kommer att utvecklas till en viktig kraft för folket/medborgarna. Att dess politiker ser till folkets bästa istället för sin egen karriär och plånbok. Det behövs ett parti som är påläst och vågar driva viktiga frågor. Det är i det närmaste en ödesfråga för Sverige.

Bevarande av yttrandefriheten och rätten till sin egen kropp. Motverka tvångsvaccinering och att staten tar sig rätten att tvinga folk att vaccinera sig. Den censur som breder ut sig i hela världen måste motarbetas. Det är viktigt med en öppen debatt för att kunna ta väl avvägda och kloka beslut.

Alla har en röst och att alla ska få utrymme att göra sin röst hörd. Sedan är det majoriteten som “vinner beslut”, men alla måste få säga vad de tycker utan att bli hånade och förlöjligade. Transparens inom förvaltningar och myndigheter är en viktig del av demokratin. Beslut måste vara spårbara.

Jag är aktiv på möten och ambitiös då jag alltid är påläst på möteshandlingarna och jag försöker att läsa på svåra frågor för att lära mig inför beslut. Jag vågar stå upp för min åsikt och jag vågar framföra min åsikt i talarstolen. Jag kan bli mycket bättre på själva framförandet i talarstolen, men övning ger färdighet. Jag har lätt för att formulera mig i text och har redan sedan 20-årsåldern skrivit insändare. Jag har en mångårig erfarenhet av styrelsearbete och är en lagspelare som förankrar mina utspel med berörda kollegor. Jag jobbar civilt inom flygtrafikledning och det är en arbetsmiljö där vi tar många snabba beslut och där samordningar är av största vikt. Val av ord är viktigt.

Tennis, handboll, fotografering och trädgårdpyssel.

Liselotte Dalén

Flygledare, Söderköping

Följ Liselotte i sociala medier.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
0 Comments
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer

Gillar du denna kandidat?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl

Rösta på dina favorier, bli medlem i MoD

Bli medlem i MoD och var med och bestäm innan årsmötet den 2 april vilka som ska få representera partiet i riksdagen.

0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x