Sök
Stäng denna sökruta.

Håkan Juholt och Maria Wetterstrand ställer upp för MoD i EU-valet OBS! Satir på 1 april

MoD har nu glädjen att meddela att ytterligare två tunga politiker har valt att ansluta sig till Sveriges snabbast växande demokrati-, människorätts- och fredsparti. 

Håkan Juholt var riksdagsledamot för Socialdemokraterna mellan 1994 och 2016 och partiordförande för Socialdemokraterna mellan 25 mars 2011 och 21 januari 2012. 

Maria Wetterstrand var riksdagsledamot för Miljöpartiet mellan 2001-2011 och språkrör för Miljöpartiet 2002-2011 tillsammans med Peter Eriksson. 

De före detta politikerna väljer att ansluta sig till MoD då de båda ser ett behov av ett nytt parti i Sveriges riksdag som inte är medansvariga till de senaste årens hets mot de som kallats ovaccinerade.

Så här säger Håkan Juholt om sin kandidatur för MoD till EU-parlamentet: 

– MoD känns som det fräschaste partiet i svensk politik just nu. Som Socialdemokrat sedan barnsben har det varit smärtsamt att på håll se hur Magdalena Andersson som statsminister uppmanade människor att ta en krampaus från alla som inte var vaccinerade. Socialdemokraterna har för mig alltid stått för alla människors lika värde. Under pandemin rämnade den bilden totalt. Därför är jag nu beredd att ge mig in i politiken igen om jag får väljarnas förtroende. Med min breda internationella erfarenhet som ambassadör på Island och i Sydafrika kommer jag kunna tillföra en tyngd och ett brett kontaktnät som jag tror kommer gagna MoDs arbete med att stå upp för mänskliga rättigheter och demokrati i EU-parlamentet. 

Maria Wetterstrand kommenterar sin kandidatur så här:

– När Miljöpartiet helt plötsligt svängde från sin tidigare inställning om att inte skicka vapen till krig och nu stödjer fler vapen till kriget i Ukraina kände jag som fredsvän och tidigare miljöpartist att någonting inte längre står rätt till med partiet. Sverige bör som EU:s ordförandeland verka för fredssamtal och därmed knyta an till vår historia som fredsmäklare. Som kandidat för MoD i EU-parlamentet kommer jag att arbeta för mer makt flyttas närmare de som berörs av besluten. Med min erfarenhet som PR-konsult i Bryssel inom miljö- och hållbarhet har jag god kännedom om hur beslutsvägarna ser ut och vad som behöver förändras. 

MoDs ordförande Andreas Sidkvist kommenterar de två nytillskotten till partiet så här:

– Det är verkligen glädjande att två politiker av Håkans och Marias dignitet nu väljer att ansluta sig till den nya rörelse för fred, mänskliga rättigheter och demokrati som startats som en reaktion på pandemiförtrycket och den ännu pågående covidvaccinskandalen. Min förhoppning är att fler människor ska våga stå upp mot de som är ansvariga för senaste årens övergrepp så att rättvisa kan skipas och för att alla som drabbats ska få hjälp och upprättelse.

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
5 1 omröstning
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
11 Comments
Äldsta
Nyaste De Flesta Röstade
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Jonas
Jonas
1 år sedan

April, april….

Helene Bergqvist
Helene Bergqvist
1 år sedan
Svara  Jonas

Hoppas att det är sanningen.

Ninnie Britasdotter
Ninnie Britasdotter
1 år sedan

Jag hoppas vid gud att ni inte har levererat ett aprilskämt här, För det skulle undergräva mitt förtroende för er. Har ni det – gå omgående ut och meddela det för människor är så trötta och utmattade av s k fejk news.

Daniel
Daniel
1 år sedan

Varför kan du inte ta ett skämt? MoD är väl heller inte de ända som skämtar på första april?

Birgitta Mfelt
Birgitta Mfelt
1 år sedan
Svara  Daniel

Det här årets sämsta aprilskämt. Har ni inte bättre omdöme när det gäller något så simpelt som ett aprilskämt – hur är då omdömet i seriösa frågor? Ni sjönk som en sten. Och förmågan att känna in vad som lämpar sig som aprilskämt och inte måste man ha om man ska attrahera väljare. Som tur är finns fler nya partier, er glömmer jag härmed

Birgitta Mfelt
Birgitta Mfelt
1 år sedan

Det kanske är så att MoD är ett aprilskämt

Ove Klang
Ove Klang
2 månader sedan

MOD är ett jävla aprilskämt. Bara det att låta “skämtet” ligga kvar. Vansinne!

Leena Andersson
Leena Andersson
1 år sedan

Trist aprilskämt! En av mina vänner tog bort MoD:s nyhetsbrev pga av detta skämt. Skräm inte iväg medlemmar!

Birgitta Kronberg
Birgitta Kronberg
1 år sedan

Det stod att andra tunga politiker har också gått med i MOD. Vilka är dom? Var det också ett aprilskämt?

Mer från MoD

Relaterade inlägg

11
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x