Sök
Stäng denna sökruta.

Vem kan man lita på? Elsa Widding om sin syn på klimat- och energipolitik

I ett blogginlägg, skrivet den 17 januari 2024, diskuterar Elsa Widding sitt medlemskap i partiet MoD (Mänskliga Rättigheter och Demokrati) och vår energi- och klimatpolitik inför EU-valet. Widding uttrycker kritik mot den nuvarande regeringens energipolitik, som hon anser saknar ett adekvat systemperspektiv och har ineffektiva utsläppsmål. Hon är särskilt kritisk till satsningar på vindkraft och andra energiformer utan att beakta deras faktiska värde och lämpliga användningstid.

Widding ser fram emot att bidra till att utveckla en mer effektiv energi- och klimatpolitik tillsammans med MoD. Hon reflekterar över klimatförändringarnas historiska och kulturella betydelse och ifrågasätter FN:s och IPCC:s arbete, vilket hon anser vara präglat av ovetenskapliga och alarmistiska tendenser. Hon betonar vikten av kritisk granskning och objektiva studier för att förstå klimatförändringarnas verkliga påverkan på samhället och miljön.

Widding förespråkar en långsiktig och ekonomiskt hållbar energipolitik, där kärnkraften spelar en central roll. Hon poängterar behovet av att stödja utvecklingsländer i att bygga upp effektiva elnät och energikällor. Avslutningsvis uppmanar Widding läsarna att använda sunt förnuft och kritiskt granska information om klimatförändringar och att vara medvetna om potentiella dolda agendor bakom klimatalarmism.

Huvudpunkter i Widdings text:

1.Var kritisk och objektiv i bedömningar

2. För en balanserad och vetenskapligt grundad diskussion

3. Undvik alarmistiska uttalanden utan stöd,

4. Beakta historiska och kulturella perspektiv

5. Främja en långsiktig och hållbar energipolitik

6. Understryk vikten av korrekt och transparent information

7. Öppna för debatt och kritisk granskning

8. Uppmärksamma potentiella dolda agendor

9. Använd sunt förnuft i bedömningen av klimatfrågor

10. Uppmuntra till personligt ansvar och kritiskt tänkande.

Läs hela Elsa Widdings inlägg på hennes blogg här:
https://www.mynewsdesk.com/se/elsa-widding-ab/blog_posts/vem-kan-man-lita-paa-117098

 

Se Per Shapiros intervju med en av Sveriges mest rutinerade miljöjournalister om klimatnarrativet

 

Två filmtips på temat kärnkraft, miljö och klimat

Planet of Humans

Läs mer om filmen på Wikipedia.

Nuclear now

 

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
2 Comments
Äldsta
Nyaste De Flesta Röstade
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Martin - Valsamverkanspartiet
Martin - Valsamverkanspartiet
5 månader sedan

Inbjudan till hela Partiet MoD och Elsa Widding att börja visa mod för bred valsamverkanhttps://valsamverkanspartiet.wordpress.com/2024/01/19/inbjudan-till-hela-partiet-mod-och-elsa-widding-att-borja-visa-mod-for-bred-valsamverkan/
https://swebbtube.se/w/cyo9XJ8p4XT38AC44cUfjW

Diskussion med kandidater, styrelse och medlemmar från Partiet MoD välkomnas! Folket har rättighet att fråga och alla politiker bör svara på tilltal, annars handlar det tyvärr INTE om vare sig “demokrati” eller “mod”!

Åke S
Åke S
5 månader sedan

Energi – detta att allt skall elekrifieras är inget annat en resa mot total kontroll. Har inte ett skvatt med klimat göra, det sköter solen. Sedan har jag inte sett ett ord om den totala kontroll en viss bankgrupp avser att implementera.

Senast redigerad 5 månader sedan av Åke S
Mer från MoD

Relaterade inlägg

2
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x
Få senaste nytt från MoD

Skriv upp dig och få vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad. Max ett mejl i veckan.