Sök
Stäng denna sökruta.

Intervju – MoD:s partiledare riktar skarp kritik mot lagen om utlandsspioneri – ”attack mot demokratin”

MoDs partiledare Andreas Sidkvist blev efter MoDs utspel mot den nya lagen intervjuvad av Svenska Morgonbladet. Här delar ur intervjun.

Häromdagen skrev partitoppar inom paritet MoD en debattartikel i Svenska Morgonbladet där de ställde sig kritiska till denna lag – och grundlagsändring som de menar är en allvarlig inskränkning av Sveriges pressfrihet.

”Sverige har haft 255 år pressfrihet och den avvecklas kraftigt nu på onsdag den 16 november när lagen med all sannolikhet röstas igenom i riksdagen”, säger partiledaren för MoD när vi talar med honom i anslutning till att debattartikeln publicerades i helgen.

”Hela sättet som grundlagsförändringen drivs igenom är icke demokratiskt””, säger MoD:s partiledare Andreas Sidkvist när Svenska Morgonbladet ringer upp honom i söndags.

En grundlagsändring är en väldigt stor sak, menar han.

”Vi har inte ens haft en debatt om vad det innebär. Samhällsdebattören Stina Oskarsson hade ringt upp olika riksdagsledamöter och frågat hur de kommer att rösta. Flera hade ingen aning om vad det ens handlade om. De kommer troligtvis rösta på partilinjen för att inte bli uteslutna och på sikt förlora politiska arvoden”.

Sidkvist anser även att mediekåren varit för svaga kring att granska denna fråga och poängterar att etablerad media allt mer tappat sin granskande roll.

Läs hela intervjun i Svenska Morgonbladet här.

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
0 Comments
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Mer från MoD

Relaterade inlägg

wood writing typography tiles
MoDs politik

10 grundprinciper för MoDs politik​

Denna lista bygger på de mest populära motionerna av MoDs medlemmar fram till januari 2024​ 1. Individens självbestämmande Vi fastslår att varje individ är suverän

Läs mer »
MoDs valsedlar
Insamling

Bidra till MoDs valsedelsfond

Hjälp oss lyckas i EU-valet MoD har sedan starten för två år sedan arbetat målinriktat med att ena människor från höger till vänster för att

Läs mer »
MoD Media

Sjuksköterskor berättar, dödliga sjukhusprotokoll

“Vad sjuksköterskor säger del1” innehåller en diskussion om erfarenheter och observationer från sjuksköterskor och vårdpersonal under COVID-19-pandemin. De diskuterar kontroversiella ämnen som behandlingsmetoder på sjukhus,

Läs mer »
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x