Sök
Stäng denna sökruta.
wood writing typography tiles

10 grundprinciper för MoDs politik​

Denna lista bygger på de mest populära motionerna av MoDs medlemmar fram till januari 2024​

1. Individens självbestämmande

Vi fastslår att varje individ är suverän över sin egen kropp och sitt eget sinne och har rätt till personlig frihet, inklusive kroppslig integritet och personligt beslutsfattande.

2. Demokratiskt styre och folkets makt

Vi förespråkar att samhället ska styras demokratiskt av folket genom en decentraliserad styrform där myndigheterna är ansvariga inför folkets vilja och makt.

3. Mänskliga rättigheter och rättvisa

Vi är engagerade i att skydda och respektera mänskliga rättigheter och strävar efter rättvis och icke-diskriminerande behandling av alla individer i samhället.

4. Äganderätt och samhällsansvar

Vi anser att individer har rätt till ägande, samtidigt som de förvaltar och bidrar till gemenskapen, och vi värdesätter solidaritet och samarbete för att uppnå gemensamma mål.

5.Yttrandefrihet och transparens

Vi försvarar kraftfullt rätten till fri åsikts- och yttrandefrihet och arbetar för ökad öppenhet och transparens i alla samhällssektorer.

6. Skydd av personlig integritet och transaktionsfrihet

Vi kämpar för att minska övervakning och skydda personuppgifter, stärka rätten till privatliv och säkerställa individens integritet. Dessutom betonar vi vikten av transaktionsfrihet; så som rätten att genomföra anonyma transaktioner med kontanter, som en viktig del av att skydda individens ekonomiska frihet och självbestämmande.

7. Nationell suveränitet och självbestämmande:

Vi anser att demokratisk makt inte bör överföras utomlands och att alla befogenheter som förts ut ska återföras för att bevara nationell suveränitet.

8. Rättigheter till naturresurser och miljöskydd:

Vi erkänner folkets rätt till naturresurser och betonar vikten av att skydda naturens regenerativa förmåga. Med en djup vördnad för livet och naturens intelligens strävar vi efter att bevara och vårda vår planet för framtida generationer.

9. Kunskapsbaserad politik

Vi sätter stor vikt vid att fatta beslut baserade på välunderbyggd kunskap och objektiv information för att säkerställa välgrundade och effektiva politiska åtgärder.

10. Fredliga lösningar och diplomati

Vi är engagerade i att främja fred och förespråkar användningen av diplomati och dialog som de främsta medlen för konfliktlösning. Vi tar ställning mot våld och vapenmakt och strävar efter att bygga relationer och samarbete grundade på ömsesidig respekt och förståelse, både nationellt och internationellt

MoDs politik bygger på medlemmarnas förslag. Gå med i MoD för att påverka vår politik framöver.

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
4 1 omröstning
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
0 Comments
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Mer från MoD

Relaterade inlägg

MoDs valsedlar
Insamling

Bidra till MoDs valsedelsfond

Hjälp oss lyckas i EU-valet MoD har sedan starten för två år sedan arbetat målinriktat med att ena människor från höger till vänster för att

Läs mer »
MoD Media

Sjuksköterskor berättar, dödliga sjukhusprotokoll

“Vad sjuksköterskor säger del1” innehåller en diskussion om erfarenheter och observationer från sjuksköterskor och vårdpersonal under COVID-19-pandemin. De diskuterar kontroversiella ämnen som behandlingsmetoder på sjukhus,

Läs mer »
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x