Sök
Stäng denna sökruta.

Motståndaren till lockdown och vaccinmandat, Martin Kulldorff, tillkännager att han avskedats från Harvard

Kulldorff blev berömd för att ha medförfattat Great Barrington-deklarationen 2020 som argumenterade mot globala lockdowns.

Översättning av artikel på Fox News av Jeffrey Clark Publicerad 12 mars 2024.

Epidemiologen Martin Kulldorff, professor i medicin vid Harvard University sedan 2003, tillkännagav på sociala medier på måndagen att han hade blivit “avskedad” av universitetet.

“Jag är inte längre professor i medicin vid Harvard,” skrev Kulldorff i ett långt inlägg i City Journal, och postade också nyheten på sitt X-konto. “Harvards motto är Veritas, latin för sanning. Men, som jag upptäckte, kan sanningen få dig avskedad.”

Kulldorff var en framstående motståndare till vaccinmandat och skolstängningar under COVID-erans debatt om reglering av skolor och företag. Han släppte, tillsammans med professor Sunetra Gupta vid Oxford University och Stanfords Jay Bhattacharya, Great Barrington-deklarationen 2020, som “argumenterade för åldersbaserat fokuserat skydd istället för universella lockdowns, med specifika förslag för hur man bättre kan skydda äldre, samtidigt som barn och unga vuxna får leva nästan normala liv.”

Epidemiologen Martin Kulldorff, professor i medicin vid Harvard University sedan 2003, tillkännagav på måndagen att han hade blivit “avskedad” av universitetet på sociala medier. (Getty Images)

“Deklarationen [Great Barrington] gjorde det klart att det inte fanns någon vetenskaplig konsensus för skolstängningar och många andra lockdown-åtgärder. Som svar intensifierades dock attackerna—och blev till och med förtal,” skrev Kulldorff och återgav kritiken mot honom och andra professorer för att vägra säga att lockdown-åtgärder var en vetenskapligt motiverad åtgärd.

Kulldorff skrev att “kroppslig autonomi” var ett argument mot COVID-vaccinmandat, och kallade dessa åtgärder “ovetenskapliga och oetiska” och återupprepade sitt stöd för naturlig immunitet mot COVID och andra sjukdomar.

“Det vackra med vårt immunsystem är att de som återhämtar sig från en infektion är skyddade om och när de åter exponeras,” förklarade Kulldorff och hänvisade också till ett kontroversiellt “konsensus” memorandum släppt av tre medlemmar av Harvards fakultet för The Lancet, en prestigefylld vetenskaplig tidskrift. Detta memo “ifrågasatte existensen av COVID-förvärvad immunitet.”

Kulldorff drog slutsatsen att medan de flesta av Harvards fakultet fortfarande “flitigt söker sanning inom en mängd olika områden,” har sanningen “inte varit den vägledande principen för Harvards ledare.”

“Inte heller akademisk frihet, intellektuell nyfikenhet, oberoende från yttre krafter eller omsorg om vanliga människor har styrt deras beslut,” tillade han.

Han skrev att Harvard måste återinföra “akademisk frihet” och stoppa “cancelkulturen” om det vill “förtjäna och återfå allmänhetens förtroende.”

“När vetenskapsmän har olika syn på ämnen av offentlig betydelse, bör universitet organisera öppna och civiliserade debatter för att söka sanningen,” argumenterade Kulldorff. “Harvard kunde ha gjort det—och det kan fortfarande, om det väljer det”

“Nästan alla inser nu att skolstängningar och andra lockdowns var ett kolossalt misstag. Francis Collins har erkänt sitt misstag att enbart fokusera på COVID utan att tänka på kollaterala skador på utbildning och icke-COVID-hälsoresultat,” fortsatte forskaren. “Det är det ärliga att göra, och jag hoppas att denna ärlighet når Harvard. Allmänheten förtjänar det, och akademin behöver det för att återställa sin trovärdighet.”

“Mitt hopp är att Harvard någon dag kommer att hitta tillbaka till akademisk frihet och oberoende,” skrev han.

Martin Kulldorffs Twitterinlägg om sitt avsked

Läs mer om Martin Kulldorff i denna artikel i Epoch Times från 20 februari 2022
EXCLUSIVE: Former Harvard Prof. Martin Kulldorff: ‘Science and Public Health Are Broken’

Se intervjun med Martin Kulldorff som MoDs partiledare Andreas Sidkvist gjorde i februari

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest

0 Comments
Äldsta
Nyaste De Flesta Röstade
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Mer från MoD

Relaterade inlägg

0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x
Få senaste nytt från MoD

Skriv upp dig och få vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad. Max ett mejl i veckan.