Översätt sidan till 21 olika språk. Välj språk genom att trycka på jordgloben.

Här är MoDs starkaste fästen och så här gick det i valet!

Nu är de flesta (om inte alla) röster räknade. Vi är glada att se att MoD är snabbast växande parti av partierna utanför riskdagen näst efter Nyans. MoDs starkaste valdistrikt i en ort är Järna (utanför Södertälje), där är vi största parti av övriga partier!  Samt sydvästra Göteborg (om räknearket med valresultatet som vi laddat ner stämmer, det är nämligen inte samma siffror i Göteborg där som på Valmyndighetens hemsida…) Vi har mejlat dem om detta.

Nåväl nedan en bild över hur MoDs 6077 röster till riksdagsvalet har fördelats över landet. Som vi kan se är våra starkaste fästen över större valområden procentuellt sett i Borås, Östersund, Gotland, Halmstad, Dalarna, Göteborg och Alingsås. Gällande antal faktiska röster så är Stockholm överlägset störst med nästan 1500 MoDiga väljare där. Det vi kan se är att där vi haft valsedlar utlagda i vallokalerna har antalet röster varit högst. Det gäller samtliga län i topp 4.

Zoomar vi ut och tittar på valresultatet i stort ser vi att MoD näst efter Partiet Nyans är snabbast växande av övriga partier utanför Riksdagen.

I diagrammet nedan kan vi se att MoD i valet 2026 kommer vara näst störst parti utanför riksdagen om tillväxten är densamma som hittills. Vi är dock övertygade om att tillväxten kan bli betydligt högre än så om fler får höra talas om MoD och vad vi står för. I sociala medier har vi nått drygt 100 000 svenskar. Utifrån vårt valresultat i olika distrikt innebär det att vi skulle kunna haft mellan 6 och 18 procent av rösterna i landet lågt räknat om alla svenskar hade fått information om MoD. Så vill du liksom vi att MoD ska växa. Tipsa dina MoDigaste vänner om MoD idag och skicka vårt nyhetsbrev till dem och uppmuntra dem att bli medlemmar så att vi växer snabbt! 🌻

I EU-valet siktar vi på att ta platser i parlamentet för att kunna driva våra frågor där. Medicinsk valfrihet, avskaffa vaccinpass och vaccinkrav överallt, stärkt yttrandefrihet, alliansfrihet och mer nationell självbestämmande genom att vi ska lämna EU bland annat.

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
5 1 omröstning
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
0 Comments
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Mer från MoD

Relaterade inlägg

0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x
Få senaste nytt från MoD

Skriv upp dig och få vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad. Max ett mejl i veckan.