Sök
Stäng denna sökruta.

Nu kommer juridiken ikapp | Aleris skickade hem ovaccinerade – Kommunal stämmer företaget

Häxjakten på de som kallades ovaccinerade fick inom vissa branscher absurda konsekvenser. Som när vårdpersonal inom den hårt pressade vården stängdes av från att arbeta. Vi har tidigare skrivit om den olagliga diskrimineringen och påtryckningarna här. Nu vidtar fackförbundet Kommunal rättsliga åtgärder för att stoppa diskrimineringen.

— Så här skriver Kommunalarbetaren

Aleris skickade hem ovaccinerade – Kommunal stämmer företaget

Tre anställda på Aleris Närsjukhus som vägrat att vaccinera sig har blivit avstängda från jobbet utan lön.
Nu stämmer Kommunal företaget till Arbetsdomstolen.
– Det här är ett jätteviktigt mål. Det handlar om vad arbetsgivare kan kräva av alla oss som arbetar, säger Anne Alfredsson, förbundsjurist på LO-TCO Rättsskydd som driver målet.

I början av året blev tre anställda på Aleris Närsjukhus hemskickade utan lön eftersom de inte var vaccinerade och vägrade att göra det. Att de blev avstängda var helt i linje med företagets policy. De tre anställda har inte arbetat sedan dess och inte heller fått någon lön.

– Det går inte att säga att de är uppsagda. Företaget har aldrig sagt att de inte är välkomna tillbaka. Men vad betyder det om en arbetsgivare skickar hem mig utan lön? säger Anne Alfredsson.

Det är Kommunal som nu vill att avstängningen prövas vid Arbetsdomstolen, AD. Det är därför de gett LO-TCO Rättsskydd i uppdrag att lämna in en stämning om kollektivavtalsbrott förklarar David Atterling som är ansvarig ombudsman för målet på Kommunals förbundskontor.

Läs hela artikeln här.

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
0 Comments
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Mer från MoD

Relaterade inlägg

0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x
Få senaste nytt från MoD

Skriv upp dig och få vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad. Max ett mejl i veckan.