🥁 RiksdagskandidaterNA 🥁

Spela videoklipp

Never doubt that a small group of thoughtful, committed, citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.

Margaret Mead

Jag är uppvuxen i ett radhusområde i Skogås söder om Stockholm med min syster och mor. Som 16-åring flyttade jag till Vadstena och pluggade samhällsvetenskap och turism. Efter gymnasiet gjorde jag militärtjänst som sjukvårdare i Strängnäs och engagerade mig samtidigt för de värnpliktigas rättigheter som vice huvudförtroendeman för hela regementet. Jag var samtidigt vegetarian, hade rödfärgat hår och delade ut antiporrmagasin till mina kamrater på luckan. Lite av en rebell kan jag nog beskrivas som i detta sammanhang.

Efter lumpen arbetade jag några år inom psykiatrin och senare som brevbärare innan jag började läsa statsvetenskap och socialantropologi på Stockholms universitet. Studierna var intressanta men det var inte riktigt min grej att läsa om politisk teori, jag ville agera.

Blev efter engagemang i Stockholms Universitets Utrikespolitiska förening tillfrågad om jag ville börja jobba som projektledare för att ett stort projekt med fokus på demokrati och barns rättigheter. Tog en paus i studierna och blev projektledare på heltid under ett halvår och arbetade med att koordinera fyra parader med 3000 barn och unga från 30 länder som skulle anlända samtidigt till riksplan utanför Riksdagshuset för att där bygga sin vision om framtiden. Insåg där och då att jag ville fortsätta arbeta med projekt.

Startade därefter tillsammans med min kollega kampanjen Rädda världen med fokus på oljeberoende, klimat, och överutnyttjande av naturresurser, och bestämde då 2006,  att jag skulle lägga 20 år av mitt liv på detta. Men att arbeta för att rädda världen var ett stort projekt och jag insåg snart att jag behövde lära mig mer om hur man gör. Blev därför mycket glad när jag 2008 hittade en skola som hade som motto att vara “den bästa skolan för världen”. Sökte in till Kaospiloterna, kom in och läste där projekt- och processledning samt affärsutveckling. Efter ett år skulle skolan flytta till Danmark men jag hade fått möjlighet att bli processledare för en kreativ process, Future City Game, och valde att börja arbeta med detta istället som konsult. Det ena ledde till det andra och jag har sedan 2008 arbetat som frilansande projektledare, webbdesigner och kommunikatör för olika uppdragsgivare med fokus på hållbarhet. Framförallt genom min egna firma Sidkvist kreativa byrå.

Jag kandiderar till riksdagen för MoD eftersom jag saknar partier som står upp för mänskliga rättigheter och demokrati, särskilt under pandemin.

De ledare som medvetet har splittrat folk och som försöker tvinga människor till kroppsliga ingrepp som de inte vill göra behöver bytas ut.

Som riksdagsledamot för MoD kommer jag att arbeta för att makten över våra liv och vår framtid flyttas närmare oss istället för längre bort.

Rösta på MoD i valet och kryssa mig om du tycker det här är viktiga frågor!

Jag har alltid sett mig som vänster och har tidigare röstat på Vänsterpartiet, Fi och Miljöpartiet. Jag gick även med i Miljöpartiet en kort period 2009. Men nu upplever jag att stora delar av den politiska kartan är upp och ner och den verkliga oppositionen mot krig, etablissemang och mer överstatlig styrning finns utanför de politiska partierna. därför tog jag i december 2021 initiativ till MoD.

MoD är fött ur en frustration över att de politiska partier som idag finns i riksdagen inte står upp för mänskliga rättigheter, demokrati under pandemin och nu inte heller värnar fred i samband med kriget i Ukraina.
Våra politiker har tappat kontakten med folket och är inte beredda att ta strid för de värden och ord de alltför lätt slänger sig med men inte är beredda att stå upp för när det gäller.
MoD är en del av folkrörelsen för mänskliga rättigheter och demokrati som uppstod under pandemin.  Med MoD vill jag samla människor som inte drivs av att göra karriär utan av en högre moral där målet är ett bättre samhälle för alla. Det saknas visioner för framtiden som enar folk. Det vi ser istället är att teknokratiska och globala kapitalisters visioner mer och mer får styra över alla delar av våra liv. Där den fjärde industriella revolutionen och Den stora omstarten är två av deras visioner som vi behöver problematisera och demokratisera utvecklingen av. Med MoD skapar vi en plattform för att kunna diskutera dessa avgörande frågor som jag ser det.

Just nu handlar det om att bekämpa korruptionen, att stärka grundlagen och att ställa ansvariga till svars för den ofattbara skandalen med covid-vaccinen som har skadat tiotusentals människor som nu lider av allvarliga hälsoproblem efter att de kavlat upp.  De som har skadats av sprutorna behöver få erkännande och hjälp, inte som nu tystas ner och sopas under mattan. Vi behöver också en politik som helar Sverige efter den medvetna splittring som våra så kallade “ledare” medvetet har skapat mellan de som valt att kavla ner och de som kavlat upp.

Eftersom det är uppenbart för mig att makt korrumperar så anser jag att vi behöver fördela makten jämnare till flera olika demokratiska instanser och flytta den så nära berörda parter som möjligt. Det ska t ex inte vara möjligt för politiker att utan vetenskaplig grund införa omänskliga tvingande åtgärder som utegångsförbud och munskyddskrav. Övergrepp som vi i Sverige tack vare vår grundlag skyddades ifrån. Nu pågår dessvärre flera utredningar om ändringar av våra lagar, bl a smittskyddslagen och grundlagen som ska göra det möjligt för regeringen att införa lockdowns och repressalier mot de som inte lyder vid nästa pandemi. Samtidigt som man på EU-nivå förbereder ländernas lagstiftning så att alla framöver ska åtlyda Världshälsoorganisationens dekret snabbare och utan hinder. Detta motiveras med folkhälsoskäl men som vi sett under pandemin har de föreslagna åtgärderna som lockdowns, vaccinpass och mer eller mindre tvingande massvacccinering med experimentella genterapivaccin inte gynnat folkhälsan utan framförallt aktieägarna i läkemedelsbolagen. Samtidigt har ordföranden i EU-kommissionen Ursula von der Layen föreslagit att hela EU:s befolkning ska tvångsvaccineras mot covid-19. Till saken hör att hennes man Heiko von der Layen arbetar som direktör för ett bioteknikföretag som arbetar med en gentarapi plattform för covid-19 vaccin.
Denna typ av uppenbara intressekonflikter och korruption behöver stoppas omgående då den nu är så omfattande att den hotar våra demokratiska fri och rättigheter och vår rätt att bestämma över våra liv och kroppar.

När människor får vara med och bestämma över sina liv och samhällen skapas en gemenskap och tillit som är avgörande för ett fungerande och harmoniskt samhälle. När makten hamnar hos några få leder det till spänningar som alla förlorar på i längden. Just nu hotas vår demokrati av krafter som tycks se som sin uppgift att styra och kontrollera så stora delar av världen och mänskligheten som möjligt med hjälp av den nya tekniken. Denna utveckling behöver vi debattera, hantera och motverka.

Jag är en banbrytare som inte är rädd för att testa nya spår eller tänka utanför boxen. Jag är öppen och pragmatiskt och försöker alltid se möjligheter med det som sker. Som entreprenör är jag van att starta upp saker och har en förmåga att få med mig folk längs vägen. Genom att ha en tydlig vision och mål kan vi tillsammans se till att denna resa mot ett mer demokratisk samhälle blir ett äventyr som fler vill vara med och kämpa för.  Med erfarenhet av kommunikation, PR, webbdesign och process- och projektledning har jag en bra grund att stå på i arbetet med att tillsammans med medlemmarna bygga MoDs, varumärke, organisation och partikultur inför fortsättningen.

När jag inte sitter på mitt kontor i Bagarmossen och jobbar gillar jag att röra på mig och umgås med mina barn och familj.
Jag spelar innebandy ett par gånger i veckan samt försöker komma ut och dansa någon gång i månaden. Som ung spelade jag en hel del schack.

Andreas Sidkvist

Social entreprenör, kommunikatör, webbdesigner

Jag hinner inte vara aktiv i sociala medier just nu men har i protest mot covidförtrycket tidigare bl a startat kampanjen #KavlaNer, podden Nedkavlat och #talaomdet. I den sistnämnda kampanjen har jag intervjuat en handfull personer som fått allvarliga hälsoproblem efter sprutorna som påstods skydda mot c-19. Jag har även skrivit debattartiklar om covidförtrycket samt medverkat i ett 20-tal nyhetsartiklar och poddar på grund av mitt engagemang.

4.7 3 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
0 Comments
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer

Gillar du denna kandidat?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl

Rösta på dina favorier, bli medlem i MoD

Bli medlem i MoD och var med och bestäm innan årsmötet den 2 april vilka som ska få representera partiet i riksdagen.

0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x