Sök
Stäng denna sökruta.

Covidpass, ett politiskt verktyg för att kontrollera oss?

Covidpass har införts i stora delar av världen och har väckt starka känslor hos många medborgare. Politiker och media skönmålar vaccinpassen och presenterar dessa som lösningen på våra problem.  Varför är vaccinpass ett problem?

Det finns många problem med vaccinpassen, ett stort problem är att våran rörelsefrihet begränsas. Vår grundlag ger oss rätt att röra oss i samhället. Ett exempel är allemansrätten som ger oss möjlighet att röra oss fritt i skog och natur. Som tur är har vår grundlag satt krokben för våra politiker så att vaccinpassen inte kunnat införas fullt ut i Sverige. För att möta detta problem har regeringen utsett Lars Hedengran som ska undersöka hur nuvarande smittskyddslag kan behöva förändras för att en kommande regering ska kunna hantera framtida pandemier eller epidemier. Socialministern säger att det kan inom ramen för pandemilagen bli aktuellt att se över Sveriges grundlag när det gäller frågor om fri rörlighet och rättigheter. Detta är ett tydligt exempel på hur pandemin används av våra politiker för att flytta över medborgarna makt till politikerna.

Naturlig immunitet har sen vaccinen rullades ut visa sig vara överlägset vaccinens skydd. CDC (USAs Centers for Disease Control and Prevention) publicerade i veckan en stor studie där de jämförde skydd med vaccin, naturlig immunitet, naturlig immunitet+vaccin och ovaccinerade. I studien kollade man på New York och Kalifornien. Underlaget motsvarar nästan 1/5 av USAs befolkning. Resultatet har vi sett flera gånger förut i stora studier från bland annan Israel. Resultatet visade att naturlig immunitet är 500% mer effektivt än vaccin vid skydd mot inläggning på sjukhus. Naturlig immunitet + vaccin förbättrade inte skyddet.

Regeringar och media har kämpat för att naturlig immunitet inte ska erkännas i vaccinpassen trots sin överlägsenhet jämfört med vaccin. Om det funnits något intresse för att införa ett rättvist vaccinpass så skulle naturlig immunitet finnas med utan tidsbegränsning. Forskare har tagit ryggmärgsprov på personer som genomgått naturlig infektion ett år tidigare och forskarna hittade sovande B celler i ryggmärgen vilket visar att covid 19 infektion ger immunitet livet ut. Naturlig immunitet ger inte bara immunitet mot Spikeproteinet utan även mot viruset och andra delar, därav sin överlägsenhet över vaccinen.

Politikerna över hela värden har även hittat sin syndabock som man lägger över alla problem på. Det är minoriteten de ovaccinerade. Som jag förstått det är det olagligt att förfölja minoriteter i samhället men detta gäller tydligen inte ovaccinerade. Argument som att de ovaccinerade driver smittspridningen och argument som att vårdens överbelastning enbart är de ovaccinerades fel. Båda dessa argument är helt fel. Vaccinerade sprider smittan i lika stor utsträckning som ovaccinerade. Att sjukhusen är underbemannade beror på fruktansvärt dålig politisk styrning av vården under många år. Huvudskälet till att sjukvården har det tungt just nu är för att personal tvingas vara hemma pga. karantän och att sjukhusen är underbemannade pga. sin dåliga styrning.

Politiker som en gång tagit en del av vår frihet ger aldrig tillbaka den. Momsen var bara en tillfällig skatt som skulle ges tillbaka. Avskaffande av Tjänstemannaansvaret är en stor orsak till att vi är här idag. Ingen politiker eller tjänsteman behöver ta ansvar för sina handlingar.

Ger vi efter här så kommer nästa steg bli att vi förlorar en ännu större del av vår frihet i nästa steg. I Australien har ovaccinerade medborgarna husarrest och utegångsförbud. Testas någon positiv för covid 19 så blir personen arresterade och skickade till ett läger, liknande ett fängelse. Vill ni se vilken framtid vi riskerar om vi inte säger stopp så är det bara att läsa om hur australiensare behandlats under pandemin. Det är ingen rolig läsning.

Det är tid för oss att stå upp får vår frihet och säga nej till lagar som tas fram för att begränsa vår frihet.

Albert, medlem i MoD som bor i Örebro län

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
4.9 16 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
7 Comments
Äldsta
Nyaste De Flesta Röstade
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Kerstin Salen
2 år sedan

Det är intressant hur Sverige hanterar vaccintvånget jämfört med där jag bor i Portugal där man ger friskehetspass i 6 månader till dem som haft Covid och testat positivt. Det kan man söka 11 dagar efter insjuknande och det är lika giltigt för rörelsefrihet som vaccinpass.I Spanien gäller samma sak. SVerige är inte så demokratiskt visar det sig utan kör med förtsatt diskriminering. Men sen är det ju inte heller ngn som sätter hårt mot hårt och anmäler myndigheter och regering för brott mot mänskliga rättigheter, uppvigling och diskriminering av minoritetsgrupper. Idag uppges att Israel lägger ner vaccinpassen…Det vore ngt för Sverige att fundera över.

Mats
Mats
2 år sedan

Mycket bra artikel! Politikernas makt och kontrollbegär är ett stort hot mot ett fritt och öppet samhälle. Människan är inte statens egendom utan en fri själ under sin Skapare.

Å. Södergren
Å. Södergren
2 år sedan

Grundlag är en personlig angelägenhet och skall därför inte ändras av något representativt, utan skall vara helt personligt med egna val på egen tid, inte smyginbäddat i något som kan manipuleras.

Katrin
Katrin
2 år sedan

“Socialministern medger att de åtgärder som föreslås kan agera begränsande i frågor om fri- och rättigheter. Hon betonar att åtgärderna inte ska gå längre än nödvändigt.” Detta säger Lena Hallengren till Expressen angående de ändringar i smittskyddslagen som utredaren Lars Hedengran ska ta ställning till.

Vem avgör vad som är “nödvändigt”?

Utegångsförbud, sanktioner mot enskilda som inte följer regler om t ex munskydd (Lenas eget exempel) är på tapeten.

“…det är klart att den här typen av begränsningar är inne på grundlagsområdet, fyller utredaren Lars Hedengran i.”

Som Albert skriver i artikeln, ger vi efter här så kommer nästa steg bli att vi förlorar en ännu större del av vår frihet i nästa steg.

Vi får inte lucka upp våra grundlagsskyddade fri- och rättigheter och ge de styrande makten att mer eller mindre godtyckligt begränsa våra mänskliga rättigheter och vår rörelsefrihet. Kom ihåg att definitinen för en pandemi enligt WHO enbart är en sjukdom med global smittspridning, det finns inga kriterier för svår sjukdom eller dödlighet. Därför kunde covid klassas som en samhällsfara utan att på något vis leva upp till det ifråga om dödlighet.

Robin
Robin
2 år sedan

Det bästa initiativet i modern tid!

Andreas Sidkvist
Admin
2 år sedan
Svara  Robin

🌻

Andreas Sidkvist
Admin
2 år sedan
Svara  Robin

Varmt välkommen att bli medlem här:
https://partietmod.se/2022/01/20/bli-medlem/
🌻
Just nu behöver vi all hjälp vi kan få med att samla in namnunderskrifter. Läs här hur du kan bidra om du vill.
https://partietmod.se/2022/01/20/var-med-och-skriv-historia-samla-de-forsta-namnen-till-partiet-mod/

Mer från MoD

Relaterade inlägg

wood writing typography tiles
MoDs politik

10 grundprinciper för MoDs politik​

Denna lista bygger på de mest populära motionerna av MoDs medlemmar fram till januari 2024​ 1. Individens självbestämmande Vi fastslår att varje individ är suverän

Läs mer »
MoDs valsedlar
Insamling

Bidra till MoDs valsedelsfond

Hjälp oss lyckas i EU-valet MoD har sedan starten för två år sedan arbetat målinriktat med att ena människor från höger till vänster för att

Läs mer »
MoD Media

Sjuksköterskor berättar, dödliga sjukhusprotokoll

“Vad sjuksköterskor säger del1” innehåller en diskussion om erfarenheter och observationer från sjuksköterskor och vårdpersonal under COVID-19-pandemin. De diskuterar kontroversiella ämnen som behandlingsmetoder på sjukhus,

Läs mer »
7
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x