Till försvar mot Syres desperata smutskastningsförsök av MoD och alla som försöker lyfta covidvaccinskandalen eller fredssamtal istället för mer vapen till kriget i Ukraina

För två veckor sedan blev jag porträtterad som en konspirationist och putinanhängare som umgås med högerextremister i en artikel i Syre. Artikeln skrevs i samband med att jag blivit invald i styrelsen för konkurrerande tidningen MiljömagasinetPartiet MoD som jag är ordförande för målades i samma artikel upp som ett konspirationistiskt, klimatförnekande parti.
Ordet högerextrem används 23 gånger i artikeln, konspiration/ist används 12 gånger, klimatförneka/nde/re används fem gånger, Kreml används fyra gånger.
Om vi istället för att använda skuldbeläggning genom skeva associationskopplingar och genom repetering av fula ord som Expo och numera Syre-anställda Daniel Vergara ägnar sig åt, tittar på vad jag och MoD faktiskt står för så framkommer en annan bild.

MoD enar människor från höger till vänster som står upp för mänskliga rättigheter, demokrati, yttrandefrihet och fred. Vi startade under årets mörkaste dag den 21 december 2021 av läkare, advokat och avhoppade politiker från fem partier som var (och fortfarande är) allvarligt oroade över den totalitära utvecklingen i Sverige och världen. Statsminister Magdalena Andersson hade ett par veckor tidigare på en presskonferens utlyst kramförbud mot alla som kunde misstänkas vara ovaccinerade. Ovetenskapliga och diskriminerande vaccinpass hade införts i Sverige. Pass som skilde de ovaccinerade från de som påstods vara skyddade genom de så kallade covidvaccinen. Att covidvaccinen inte hindrar smittspridningen och att den som var vaccinerad påstods ha ett skydd spelade ingen roll under denna mörka tid. De “ovaccinerade” skulle ändå hållas utanför samhällsgemenskapen och det argumenterades för att de “ovaccinerade” borde få betala sin vård själv eller betala sin egna begravningar.

MoDs politik bestäms av våra medlemmar och vi har hittills fått in ett par hundra motioner som medlemmar kan rösta på. Vi har ingen klimatpolitik ännu då inga motioner som fått tillräckligt stöd har inkommit i denna fråga. Men bland MoDs medlemmar finns både klimatalarmister som tror att det är kört och de som menar att hotet från klimatförändringarna är uppförstorat. Men MoD som nystartat parti har ännu inte någon klimatpolitik att presentera. Inte heller har MoD någon politik gällande Ryssland eller för den delen Kreml. Det vi är eniga om hittills är att Sverige ska hålla oss utanför NATO och militäralliansens förödande krig. Där kriget i Ukraina är det senaste kriget som understöds av USA och NATO. Vi tror att fredsförhandlingar är den enda humana vägen framåt och har argumenterat för detta.

Vi deltar i forum och sammanhang där vi kan prata om våra frågor. Senast deltog vi i en demonstration med kommunister och andra motståndare till NATO-övningen Aurora 23 i Göteborg. På Svenska bok- och mediemässan i Stockholm deltog vi för att berätta om MoDs viktigaste frågor, covidvaccinskandalen, fred, yttrandefrihet och behovet av mer demokrati. Undertecknad deltog även i ett seminarium om censuren på sociala medier samt argumenterade för mångkultur mot en författare som var kritisk till detta.
Min partikollega Stefan Torssell som beskrivs som högerextrem av Syre betraktar sig själv som borgerlig vänster men inte marxist. Han hör hemma ideologiskt hos centern på 70-talet. De kallades då för Åsa-Nisse marxister. Vart han står i NATO-frågan och gällande MoDs hjärtefråga yttrandefrihet kan den som vill höra göra i vårt samtal här. Med i partistyrelsen och som medgrundare av partiet har vi även tidigare ordföranden i Vänsterpartiet i Årsta, Martin Lööf som intervjuades här i Flamman. En av partiets medgrundare och tidigare vice ordförande är före detta miljöpartisten i 40 år, Eva Théen Johansson. Här intervjuas hon i podden Nedkavlat av undertecknad. En annan av partiets frontpersoner är MoDs populära vice ordförande och förstanamn på riksdagsvalsedeln Cecilia Strandevall. Hon var tidigare förtroendevald i Centerpartiet. Cecilia har nått hundratusentals svenskar genom sin YouTube kanal där hon bl a ställde kritiska frågor till Folkhälsomyndigheten. Med i styrelsen har vi även flygledaren Liselotte Dalén som varit förtroendevald för Sverigedemokraterna i Söderköping. Vi har även styrelsemedlemmar som tidigare röstat på Socialdemokraterna samt personer som varit aktiva i Occupy-rörelsen. Själv har jag i min ungdom varit med i Ung vänster och senare en kort period i Miljöpartiet.
Vi ser den stora bredden inom partiet som en styrka och tillgång. För att hålla ihop och vara föredömen inom politiken arrangerar vi även populära utbildningar i ickevåldskommunikation för att våra aktiva medlemmar ska bli duktiga på att kommunicera på ett sätt som skapar förståelse för sig själva, varandra och våra meningsmotståndares behov, känslor och önskemål. Vilket är grunden för en fredlig kommunikation och i längden en fredlig samhällsutveckling såsom jag och flera med mig ser det.
Vi har skrivit en handfull debattartiklar om covidvaccinskandalenlagen om utlandsspioneri och om kriget i Ukraina. Debattartikeln om covidvaccinskandalen skrevs tillsammans med Läkaruppropet och Sjuksköterskeuppropet och artikeln och uppropet för fredssamtal mellan USA och Ryssland gällande kriget i Ukraina har skrivits under av andra demokratiska partier som Enhet och fredsaktivister från svenska fredsrörelsen. Vi har även skickat ut en handfull pressmeddelanden och deltagit på, eller arrangerat ett tiotal demonstrationer för covidvaccinskadadefredyttrandefrihet och mot vaccinpass och mot krav på covidvaccinering i Österrike.
De flesta av våra debattartiklar, pressmeddelanden eller information om våra aktiviteter har publicerats av medier som inte tillhör de etablerade medierna. Etablerade medier har i regel varit helt ointresserade av våra argument eller ståndpunkter. Istället har de aktivt arbetat för att framställa mitt eller partiets engagemang för mänskliga rättigheter och demokrati som suspekt genom att använda ord som högerextremistitskt eller konspirationistiskt. Vilket AftonbladetDN och nu senast Syres artiklar visar. Efter Aftonbladets uthängning av mig som en av hjärnorna i den svenska antivacin-rörelsen så fick jag vända mig till Epoch Times för att få mitt svar publicerat om varför jag tagit initiativ till kampanjen Kavla ner – en mänsklig rättighet.
En anledning till att det svenska medielandskapet behöver breddas är just att etablerade medier aktivt och systematiskt motarbetar i princip alla som varit kritiska till ovetenskapliga restriktioner, vaccinpass, mer eller mindre tvingande “vaccinering” mot covid och den utbredda censuren av läkare, forskare och experter med andra uppfattningar än vaccinlobbyistfinansierade WHO. Samma metoder används nu för att tysta kritiska röster mot NATO eller för att smutskasta oss som tror mer på fredssamtal istället för fler vapen till kriget i Ukraina. Tillmälen som putinist och Kremlpropagandist används nu istället för att debattera sakfrågan. Denna utveckling med smutskastning istället för debatt är ett hot mot demokratin då en öppen och saklig debatt är en hörnsten i demokratin för att människor ska kunna bilda sig en egen uppfattning om olika frågor.
Tidigare Expo-anställde Daniel Vergaras smutskastningsartikel, “Konspirationist försöker ta över Miljömagasinet” är ett lågvattenmärke för svensk journalistik och vi hoppas och tror att många kan se igenom den matta av smuts som läggs runt vårt helt legitima arbete för yttrandefrihet, demokrati och mänskliga rättigheter. Vi tar gärna en debatt med Expo eller Syres företrädare, eller med andra som ogillar våra åsikter. Men vi accepterar inte att bli smutskastade på detta sätt och vi kommer därför att göra en anmälan till Mediombudsmannen. Om vi bedömer att det finns rättslig grund kommer vi även att ta upp de allvarligaste påståendena för prövning i en rättegång.
Andreas Sidkvist, ordförande MoD, styrelsemedlem Miljömagasinet

Varianter av denna text har även publicerats i följande tidningar

Polariseringen och smutskastningen av ”oliktänkare” måste upphöra

”Tidningen Syres smutskastning ett nytt lågvattenmärke för svensk journalistik”

Debatt: Sidkvist om ”desperata smutskastningsförsök” i etablerade medier

MoD:s ordförande replikerar Daniel Vergara på Syre: Vi står på rätt sida i historien när det gäller covidvacciner och fredssamtal

Nej, vi är varken klimatförnekare, konspirationsteoretiker, putinister eller högerextrema

DEBATT: MoD är varken putinister eller högerextremister!

Illustration av etablerade mediers drevjournalistik (fri att använda)

 

Läs mer om responsen på Syres attack:

Andreas Sidkvist bemöter grov smutskastning av Expo och Syre i Frihetsnytt

Syres attack mot Miljömagasinet och MoD | Vad Syre inte skriver i sin artikel –  säger vad den egentligen handlar om

Andreas Sidkvist har blivit invald i Miljömagasinets styrelse, här intervjuad av journalist från (konkurrerande) tidningen Syre

Sagt om MoD

Gillar du denna artikel?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Telegram
Dela via Mejl
0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela i
guest
5 Comments
Äldsta
Nyaste De Flesta Röstade
Inline Återkopplingar
Visa alla kommentarer
Ann-Charlotte Eriksson
Ann-Charlotte Eriksson
4 månader sedan

Bra skrivet. Jag hoppas att sanningen om de så kallade vaccinerna hinner ifatt de som tjänar enorma förmögenheter på rädsla som många känt som tagit injektionerna. De politiker och experter på folkhälsomyndigheten som sagt att det är studier gjorda och att vaccinen är säkra får sitt straff. Det är viktigt att WHO stoppas och att fler ser vad som sker och börjar tänka kritiskt.

Sonny
3 månader sedan

En gång i tiden startade Miljöpartiet som en protest mot absurd politike, även om det man då protesterade mot var lite annorlunda än det ni/vi gör idag. Jag kan möjligen bidra till er verksamhet eftersom jag huvudsakligen sympatiserar med de punkter ni presenterar som de viktigaste för partiet. Om ni tror jag kan bidra på något sätt: Maila mig. Jag är hörselskadad så det är ingen mening med att försöka engagera mig på annat sätt än skriftligen. Jag är redan betalande medlem til partiet, så kom inte med något löjligt automatiserat svarsmeddelande!

Tiger
Tiger
2 månader sedan

Syre är inte mycket att hänga i julgranen, dem publicerar artiklar av partiet nyans

Det låter jag tala för sig självt om deras politiska inriktning

trackback

[…] skrev en debattartikel där jag bemötte dessa grova påhopp och förtal men mitt svar på artikeln ville inte Syre […]

trackback

[…] Sidkvists engagemang har även gett upphov till kontroverser och smutskastning från vissa grupper och medier. Han har stött på motstånd och kritik för sina […]

Mer från MoD

Relaterade inlägg

Evenemang

Summering Urkult 3-6 augusti 2023

Mellanvalåret 2023 var ett tiotal medlemmar från MoD på Urkult varav de flesta var förbi MoDs bord strax utanför festivalområdet. Några avsatte även någon timme

Läs mer »
5
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x